UDFLUGTER KANGERLUSSUAQ

Mange opfatter Kangerlussuaq som lufthavn – og kun som gennemrejse-destination. Kangerlussuaq er paradis, hvad angår udflugter ud i naturen

HELE ÅRET

Indlandsisen – punkt 660:
Vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi Russellgletcheren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve indlandsisen – en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.
Pris per person: kr. 695,-
Varighed: 4-5 timer
Periode: Februar til november

2 dage på indlandsisen (for alle gående!)
Fra 10 år og opefter
Gå i Fridtjof Nansens og andre polarforskeres fodspor og oplev 2 dage på Indlandsisen. Sammen med en erfaren guide, går vi ud på Indlandsisen og efter en let vandretur ankommer vi til Camp Ice Cap. Når lejren er klar, nyder vi en kop kaffe og den totale stilhed i den isverden vi befinder os i. Om natten går vi til ro i midnatssolen i vore varme soveposer. Næste dag skal vi på eventyr og opleve spændende fænomener så som gletsjer-floder og smeltevandssøer.
Pris per person: kr. 2.990,-
Varighed: 26-30 timer (med overnatning på Ice Camp)
Periode: 15. marts til 15. oktober
Inkluderer: Helpension, sikkerhedsudstyr samt kyndig is-guide

Opdagelsestur på tundraen:
Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og er tilmed et imponerende dyr. Man kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien omkring den.
Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand er umuligt at forudsige. Men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor.
Pris per person: kr. 275,-
Varighed: ca. 1,5 timer

Sightseeing i Kangerlussuaq
Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Hør om byens spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Vi kører også til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle base område. Vi besøger selvfølgelig også en hundegård, hvor vi kommer tæt på den grønlandske slædehund.
Pris per person: kr. 415,-
Varighed: ca. 2 timer

VI BOOKER KUN DAGSUDFLUGTER I KANGERLUSSUAQ I FORBINDELSE MED VORES PAKKEREJSER.


UDFLUGTER OM SOMMEREN

Vandretur til Granatfjeldet:
I bil/bus bliver vi kørt til toppen af Tacan, bjerget syd for Kangerlussuaq, hvor vi nyder udsigten. Herfra går turen rundt om Store Saltsø. Vi går mest nedad, selvom der selvfølgelig også er bakker opad. Efter ca. 2½ – 3 timer er vi fremme ved Granatfjeldet. Det er nu tid til at finde de medbragte hamre og mejsler frem (som vi hver især selv har båret), og begynde jagten på halvædelstenene Granater. Der bliver indimellem vores hamren tid til at spise den medbragte madpakke. Der er vandrefalke som yngler ved fjeldet, så måske er vi heldige at høre og se dem. Det hænder også ofte at vi møder moskusokser i fjeldet.

Nu hvor vi forhåbentlig har fået mere vægt i lommerne, går turen tilbage langs den smukke sø Lake Ferguson. Sandsynligvis ser vi den flotte islom, som har reder langs søbredden. For enden af søen bliver vi hentet af en bil/bus, som kører os hjem.

Pris per person: kr. 895,-
Varighed: ca. 8 timer
Inkluderer: Transfer, guide, frokost, hammer og mejsel


UDFLUGTER OM VINTEREN

Hundeslædetur (Januar – April)
En tur på hundeslæde er vinterens store naturoplevelse. Over dig er himlen blå, under dig is og sne, og foran dig en vifte af hundehaler. Iklædt sælskind fra top til tå og siddende på rensdyrskind befinder du dig mageligt og kan følge det intense samarbejde mellem hunde og slædefører.
2 timer: Pris DKK 1.795,-  / barn: DKK 1.485,-  (3 1/2 time inkl. omklædning og transport til slædepladserne)

Isfiskeri (Januar – April)
Vi kører til havnen og går derfra ud på den tykke is på Kangerlussuaq fjord (Søndre Strømfjord) hvor vi finder et godt fiskested. Vi borer huller i isen og finder ud af om heldet er med os. Der er som regel masser af fisk! Turen tager omkring 3 timer. (DKK 595,- / barn DKK 395,- min. 4 personer)

Nordlystur med Grønlands kaffe (September – November + Januar – April)
Når vejret er klart, er der ofte det smukkeste nordlys. På denne tur kører vi ud i fjeldet, hvor der ikke er ’kunstigt’ lys, som kan forstyrre oplevelsen af det dansende nordlys. En guide fortæller om de grønlandsker myter om nordlyset. Der vil også blive serveret en ’grønlandsk kaffe’ til de voksne. (2 timer; DKK 495,- / barn DKK 295,-)

Se vores rejser til Grønland

REJSER TIL GRØNLAND