UDFLUGTER KANGERLUSSUAQ

Mange opfatter Kangerlussuaq som lufthavn – og kun som gennemrejse-destination. Kangerlussuaq er paradis, hvad angår udflugter ud i naturen

HELE ÅRET

Indlandsisen – punkt 660:
Vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi Russellgletcheren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve indlandsisen – en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.

Pris per person: kr. 785,-
Varighed: 4-5 timer
Periode: Februar til november

2 dage på indlandsisen – Camp Ice Camp
Gå i Fridtjof Nansen og andre polarforskeres fodspor og oplev 2 dage på Indlandsisen. Sammen med en erfaren guide, går vi ud på Indlandsisen hvor vi efter en let vandretur ankommer vi til Camp Ice Cap. Når lejren er klar, nyder vi en kop kaffe og den totale stilhed i det arktiske landskab som omkranser os. Om aftenen går vi til ro under midnatssolen i vores varme soveposer. Næste dag skal vi på eventyr og opleve spændende fænomener såsom gletsjer-floder og smeltevandssøer.

Pris per person: kr. 3.375,-
Varighed: 26-30 timer (med overnatning på Ice Camp)
Periode: 15. marts til 15. oktober.
Inkluderer: Helpension, sikkerhedsudstyr samt guide.
*Fra 10 år.

Opdagelsestur på tundraen:
Kangerlussuaq er unik på mange måder, og når det kommer til det landbaserede dyreliv, findes det ikke meget bedre i Grønland. Moskusoksen, i særdeleshed, har en yderst spændende historie i området og er et imponerende dyr i sig selv. På denne tur, kører vi i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor vores guide deler fascinerende information om moskusoksen og dens historie.

Moskusoksen lever vildt i området og bevæger sig frit rundt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand, varierer fra tur til tur. Dog medbringer vores guide altid kikkerter, hvilket øger chancen for at se disse imponerende dyr eller andre arter i området betydeligt.

Pris per person: kr. 370,-
Varighed: ca. 1,5 timer
Periode: Februar til november

Sightseeing i Kangerlussuaq
Denne tur giver dig mulighed for at udforske den spændende historie i Kangerlussuaq. Vi begynder vores rejse fra områdets rødder som  sommerfangstplads i Saqqaq-kulturen for 4000 år siden, op til tiden som amerikansk militærbase til i dag hvor byen blandet andet er kendt for sin moderne internationale lufthavn.

På turen tager vi dig med til havnen, hvor du kan nyde udsigten over fjorden, og vi passerer Kelly Ville, en lille forskerby, der ligger 12 kilometer fra lufthavnen. Selvfølgelig inkluderer turen også en rundtur på det gamle baseområde. Mod slutningen af turen besøger vi en hundekennel, hvor vi kan komme tæt på de grønlandske slædehunde.

Pris per person: kr. 490,-
Varighed: ca. 2 timer
Periode: Februar til november

FOR YDERLIGERE SPØRGSMÅL OG BOOKINGER – SEND OS EN MAIL PÅ INFO@ARCTICFRIEND.DK


UDFLUGTER OM SOMMEREN

Vandretur til Granatfjeldet:
I bil/bus bliver vi kørt til toppen af Tacan, bjerget syd for Kangerlussuaq, hvor vi nyder udsigten. Herfra går turen rundt om Store Saltsø. Vi går mest nedad, selvom der selvfølgelig også er bakker opad. Efter ca. 2½ – 3 timer er vi fremme ved Granatfjeldet. Det er nu tid til at finde de medbragte hamre og mejsler frem (som vi hver især selv har båret), og begynde jagten på halvædelstenene Granater. Der bliver indimellem vores hamren tid til at spise den medbragte madpakke. Der er vandrefalke som yngler ved fjeldet, så måske er vi heldige at høre og se dem. Det hænder også ofte at vi møder moskusokser i fjeldet.

Nu hvor vi forhåbentlig har fået mere vægt i lommerne, går turen tilbage langs den smukke sø Lake Ferguson. Sandsynligvis ser vi den flotte islom, som har reder langs søbredden. For enden af søen bliver vi hentet af en bil/bus, som kører os hjem.

Pris per person: kr. 995,-
Varighed: ca. 8 timer
Periode: Maj til september
Inkluderer: Transfer, guide, frokost, hammer og mejsel


UDFLUGTER OM VINTEREN

Hundeslædetur 
En tur på hundeslæde er vinterens store naturoplevelse. Over dig er himlen blå, under dig is og sne, og foran dig en vifte af hundehaler. Iklædt sælskind fra top til tå og siddende på rensdyrskind befinder du dig mageligt og kan følge det intense samarbejde mellem hunde og slædefører.

Pris per person: kr. 1.995,- (max 3 personer pr. slæde)
Varighed: ca. 2 timer (spørg for 4 timers ture + flere dages ture)
Periode: Februar til april

Isfiskeri
Vi kører til havnen og går derfra ud på den tykke is på Kangerlussuaq fjord (Søndre Strømfjord) hvor vi finder et godt fiskested. Vi borer huller i isen og finder ud af om heldet er med os. Der er som regel masser af fisk!

Pris per person: kr. 680,- (min. 4 personer)
Varighed: ca. 3 timer
Periode: Februar til april

Nordlystur med Grønlands kaffe
Når vejret er klart, er der ofte det smukkeste nordlys. På denne tur kører vi ud i fjeldet, hvor der ikke er ’kunstigt’ lys, som kan forstyrre oplevelsen af det dansende nordlys. En guide fortæller om de grønlandsker myter om nordlyset. Der vil også blive serveret en ’grønlandsk kaffe’ til de voksne.

Pris per person: kr. 575,-
Varighed: ca. 2 timer
Periode: September til november + Februar til april

FOR YDERLIGERE SPØRGSMÅL OG BOOKINGER – SEND OS EN MAIL PÅ INFO@ARCTICFRIEND.DK

Se vores rejser til Grønland

REJSER TIL GRØNLAND