OM ARCTIC FRIEND

SIDEN 2001 HAR VI ARRANGERET REJSER TIL ARKTIS

Siden 2001 har vi arrangeret rejser til arktis.

Vi er et dansk rejsebureau der består af et passioneret hold af rejseeksperter, der brænder for Arktis. I al beskedenhed, så ved vi, hvad vi taler om, og du får altid vores ærlige mening. Vores mantra er kort og godt, at du skal have dit livs oplevelse!

Alle vores ture er lavet med en kærlighed til vores destinationer, og med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Udover vores kontor i Det Arktiske Hus i København, har vi også kontor i Grønland og driver eget guesthouse. Du kan læse mere om vores base i Grønland på www.ilulissatguesthouse.com 

HOLDET BAG ARCTIC FRIEND

Hvad har friluftsliv, bjergbestigning, havkajaksejlads, svæveflyvning, hundeslæde, espressobrygning, romanskriveri og gourmetoplevelser til fælles?

– Jo, det er bare nogle af de hobbyer, vi fra Arctic Friend dyrker i vores fritid.

Hvis du kigger nærmere efter i vores rejser, skulle du gerne kunne se, at vi vægter eventyret og bordets glæder højt. Selv om rejsebureauarbejde traditionelt er “kedeligt” kontorarbejde, blander vi hos Arctic Friend det traditionelle sammen med vores hobbyer. Derfor er vores rejser anderledes!

Udover vores faste hold, har vi en lang række spændende freelance folk tilknyttet, som du løbendende kan møde på vores ture rundt omkring i verden.

KASPER TROJLSGAARD

Ejer af Arctic Friend og Culture Adventure og sover nærmest med et atlas under hovedpuden. Har siden 1992 arbejdet med turplanlægning og guidet på samtlige kontinenter, men vender altid tilbage til sit elskede Grønland, hvor det efterhånden er blevet til 18 sæsoner. Kasper har også rejste hele Pan American Highway fra Alaska til Chile (25.000 km), IATA-uddannet og går hele vejen i jagten på den autentiske oplevelse, som han gladelig deler med vores gæster. Kasper elsker at tage på tur i sin kajak og er uddannet havkajakinstruktør.

CASPER DEVANTIER

Oprindeligt har Casper læst Idræt og Idrætspsykologi på Københavns Universitet, men det er ‘den store verden’, der har været Caspers arbejdsplads siden 2007: Først som turleder på aktive rejser i Grønland og Afrika, og siden som chefredaktør på rejse- og adventure-magasinet Opdag Verden, inden han blev fast inventar ved Arctic Friend/Culture Adventure og Ilulissat Guesthouse.

Caspers hjerte banker for det kolde nord og for Afrikas store smil og unikke dyreliv, og uanset om du vil køre hundeslæde i Diskobugten, dykke med hvalhajer eller bestige Kilimanjaro, så skal Casper nok hjælpe dig af sted.

HANNAH SCOTT OLESEN

Hannah Scott Olesen tabte sit hjerte til Grønland tilbage i 2008, hvor hun besøgte landet første gang. Siden har hun rejst fra nord til syd, øst til vest og dækker dermed næsten hver eneste krog af dette store land. Hendes ekspertise bliver brugt både i felten som guide og på kontoret, hvor hun sælger både specialrejser og pakkerejser gennem Arctic Friend. Derudover er hun destinations manager for vores lokale afdeling i Grønland, Ilulissat Adventure & Ilulissat Guesthouse.

Philip Holm Hansen

Det er stort set umuligt at nævnte et land Philip ikke har besøgt, med rygsæk og vandrestøvler trives han bedst, når han udforsker alle hjørner af verden. Heldigvis står der nu Grønland på programmet, og med sin store guide erfaring både til lands og til vands står Philip klar til at modtage vores gæster i Grønland denne sommer.

Når Philip ikke er i Grønland kan du fange ham på telefonen, hvis du ringer til Arctic Friend, her sidder han nemlig og sælger pakkerejser i ydersæsonen, når mørket falder på i Grønland.

David Grant

David trives bedst, når han med et kamera i hånden begiver sig ud i bjergene for enten at vandre eller klatre sin vej op til toppen af tinderne. Den har stået på eventyr i lige fra det smukke Patagonien i syd, til de nordlige himmelstrøg, hvor Skotland og Færøerne har fanget hans hjerte.

Til sommer er han med os på Grønland, hvor han vil dele sin passion for den storslåede og vilde natur – og spørger du pænt, vil han sikkert gerne dele sin viden omkring lukketider og blænde, hvis du skal tunet dine fotografiske evner…

Klara Iversen

Klara trives bedst på farten og med rygsækken på ryggen. De sidste fem år har hun rejst verden rundt på eventyr og arbejdet i flere af verdens hjørner. Om vinteren står der skiinstruktør på programmet i både Japan og Canada, og denne sommer er hun nu klar til Grønland, hvor hun vil være vores Guesthouse manager og guide i Ilulissat. Når Klara ikke drøner ned ad stejler bjergsider eller styrer Ilulissat Guesthouse med sikker hånd, slappe hun nok af på sin yogamåtte, begravet i et design projekt eller et tårn af bøger.

Ilulissat Guesthouse

Vores seneste hjertebarn er Ilulissat Guesthouse. Vi startede op i 2015 med to huse, som siden har haft vokseværk, så vi har 4 huse med 32 sengepladser plus en vildmarkshytte. Vi elsker at byde gæster velkommen, og få dem til at føle sig hjemme i, hvad vi synes der er, Grønlands bedste overnatning. Alle huse har flot udsigt ud over Diskobugten med hvaler og isbjerge. Og så har vi netop fået Ilulissats første sauna!

Det er åbent året rundt, og man kan leje et værelse, eller man kan leje et helt hus.

Læs evt. mere på www.ilulissatguesthouse.com