OM ARCTIC FRIEND

SIDEN 2001 HAR VI ARRANGERET REJSER TIL ARKTIS

Siden 2001 har vi arrangeret rejser til Arktis

Vi er et dansk rejsebureau der består af et passioneret hold af rejseeksperter, der brænder for Arktis. I al beskedenhed, så ved vi, hvad vi taler om, og du får altid vores ærlige mening. Vores mantra er kort og godt, at du skal have dit livs oplevelse!

Alle vores ture er lavet med en kærlighed til vores destinationer, og med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Udover vores kontor i Det Arktiske Hus i København, har vi også kontor i Grønland, hvor vi driver Guesthouses og arktiske oplevelser. Læs mere om vores andre operationer længere nede på siden.

HOLDET BAG ARCTIC FRIEND

Hvad har friluftsliv, vandreture, kajaksejlads, hundeslæde, espressobrygning og saunagus til fælles?
-Det er nogle af vores hobbyer her i Arctic Friend, og som vi glæder os, til at tage jer med på. Hele vores hold af rejsekonsulenter er derfor også ofte guides i Grønland og andre arktiske områder, så de altid er opdatereret med de nyeste aktiviteter.

Gennem vores rejsekatalog ser du, at vi vægter eventyr og naturen højt. Selv om rejsebureauarbejde traditionelt er “kedeligt” kontorarbejde, blander vi hos Arctic Friend det traditionelle sammen med vores hobbyer. Derfor er vores rejser anderledes!

Udover vores faste hold, har vi en lang række spændende freelance folk tilknyttet, som du løbende kan møde på vores ture rundt omkring i verden.

VORES ANDRE OPERATIONER

Her hos Arctic Friend har vi også andre projekter, både i Grønland og i Danmark. Oppe i Ilulissat, vores grønlandske base, ejer vi både Guesthouses og et Adventure firma, så vi kan sørge for dit Grønlandseventyr fra start til slut. Vores store passion for friluftsliv har også sendt os Nordsjælland, hvor vi har et nyopstartet friluftscenter kaldet Ågabet Outdoor Center.
Læs mere om vores andre aktiviteter herunder:

Ilulissat Guesthouse

Vi startede 2015 op med to huse, som siden har haft vokseværk, så vi har 4 huse med 32 sengepladser plus en vildmarkshytte. Vi elsker at byde gæster velkommen, og få dem til at føle sig hjemme i, hvad vi synes der er, Grønlands bedste overnatning. Alle huse har flot udsigt ud over Diskobugten med hvaler og isbjerge. Og så har vi også Ilulissats første sauna.Det er åbent året rundt, og man kan leje et værelse, eller man kan leje et helt hus.

Udforsk vores huse på www.ilulissatguesthouse.dk

Ågabet Outdoor Center

I det gamle fiskerleje, beliggende ved Frederiksværk Kanalens udløb til Arresø, har vi etableret et friluftscenter. Her  forener vi fiskerlejets historie med et levende og aktivt miljø i skønne omgivelser. Heroppe tilbyder vi kano- og kajakudlejning, gravelbikes, friluftsliv og meget mere. Arresø er Danmarks største sø, og er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Det er altså et område, som både byder på masser af natur og historie, og som skal besøges.

Læs mere om vores friluftscenter på aagabet.dk

Ilulissat Adventure

Gennem Ilulissat Adventure tilbyder vi både planlagte og skræddersyede ture for enkeltpersoner og grupper i det fantastiske UNESCO-område omkring Ilulissat og Diskobugten. Her kan du, baseret på årstiden, opleve alt fra hvalsafari til hundeslædetur. Vi har mange års erfaring indenfor friluftsliv, hvor hele vores team er faldet for den grønlandske natur og kultur. De fleste af os har både arbejdet og boet i Grønland i mange år, især i området i og omkring Ilulissat.

Se hele oplevelseskataloget på Ilulissatadventure.com

KASPER TROJLSGAARD

Ejer af Arctic Friend og Culture Adventure og sover nærmest med et atlas under hovedpuden. Har siden 1992 arbejdet med turplanlægning og guidet på samtlige kontinenter, men vender altid tilbage til sit elskede Grønland, hvor det efterhånden er blevet til 18 sæsoner. Kasper har også rejste hele Pan American Highway fra Alaska til Chile (25.000 km), IATA-uddannet og går hele vejen i jagten på den autentiske oplevelse, som han gladelig deler med vores gæster. Kasper elsker at tage på tur i sin kajak og er uddannet havkajakinstruktør.

CASPER DEVANTIER

Oprindeligt har Casper læst Idræt og Idrætspsykologi på Københavns Universitet, men det er ‘den store verden’, der har været Caspers arbejdsplads siden 2007: Først som turleder på aktive rejser i Grønland og Afrika, og siden som chefredaktør på rejse- og adventure-magasinet Opdag Verden, inden han blev fast inventar ved Arctic Friend/Culture Adventure og Ilulissat Guesthouse.

Caspers hjerte banker for det kolde nord og for Afrikas store smil og unikke dyreliv, og uanset om du vil køre hundeslæde i Diskobugten, dykke med hvalhajer eller bestige Kilimanjaro, så skal Casper nok hjælpe dig af sted.

HANNE TOFT

Seneste skud på stammen er, som resten af holdet, ret vild med naturen og de mange oplevelser der ligger og venter derude. Hun elsker lyden af brusende vandfald på Island, fåreflokke der bræger på Færøerne, slædehundenes ivrige bjæffen og den øredøvende larm af kælvende gletsjer i Grønland. Men den larmende stilhed på de øde sletter kan også skabe magi. Hanne har været i rejsebranchen siden 2008 og har rejst i mange andre lande end de arktiske, hvor blandet Skotland, Sydafrika og USA har bidraget til store naturoplevelser. For Hanne handler det om at gribe nuet og nyde øjeblikket.

Sarah Zeebroek

Rygsækken er altid pakket og klar til eventyr. Kursen kan være mange, om det er en kort weekendtur til et af danmarks naturperler, klippeklatring i alperne, en længere vandretur eller til vands i havkajakken.

Da det gik op for Sarah, at hun ikke kunne undvære naturen i sin hverdag, uddannede hun sig til friluftsvejleder. Uddannelsen åbnede op for muligheder i det arktiske og blev senere guide for Ilulissat Adventure i Grønland, før hun fik plads på kontoret i Strandgade.