OM ARCTIC FRIEND

SIDEN 2001 HAR VI ARRANGERET REJSER TIL ARKTIS

Siden 2001 har vi arrangeret rejser til arktis.

Vi er et dansk rejsebureau der består af et passioneret hold af rejseeksperter, der brænder for Arktis. I al beskedenhed, så ved vi, hvad vi taler om, og du får altid vores ærlige mening. Vores mantra er kort og godt, at du skal have dit livs oplevelse!

Alle vores ture er lavet med en kærlighed til vores destinationer, og med det ene formål, at du føler, at du er på tur med en ven, deraf navnet “Arctic Friend”.

Udover vores kontor i Det Arktiske Hus i København, har vi også kontor i Grønland og driver eget guesthouse. Du kan læse mere om vores base i Grønland på www.ilulissatguesthouse.com 

HOLDET BAG ARCTIC FRIEND

Hvad har friluftsliv, bjergbestigning, havkajaksejlads, svæveflyvning, hundeslæde, espressobrygning, romanskriveri og gourmetoplevelser til fælles?

– Jo, det er bare nogle af de hobbyer, vi fra Arctic Friend dyrker i vores fritid.

Hvis du kigger nærmere efter i vores rejser, skulle du gerne kunne se, at vi vægter eventyret og bordets glæder højt. Selv om rejsebureauarbejde traditionelt er “kedeligt” kontorarbejde, blander vi hos Arctic Friend det traditionelle sammen med vores hobbyer. Derfor er vores rejser anderledes!

Udover vores faste hold, har vi en lang række spændende freelance folk tilknyttet, som du løbendende kan møde på vores ture rundt omkring i verden.

KASPER TROJLSGAARD

Ejer af Arctic Friend og Culture Adventure og sover nærmest med et atlas under hovedpuden. Har siden 1992 arbejdet med turplanlægning og guidet på samtlige kontinenter, men vender altid tilbage til sit elskede Grønland, hvor det efterhånden er blevet til 18 sæsoner. Kasper har også rejste hele Pan American Highway fra Alaska til Chile (25.000 km), IATA-uddannet og går hele vejen i jagten på den autentiske oplevelse, som han gladelig deler med vores gæster. Kasper elsker at tage på tur i sin kajak og er uddannet havkajakinstruktør.

CASPER DEVANTIER

Oprindeligt har Casper læst Idræt og Idrætspsykologi på Københavns Universitet, men det er ‘den store verden’, der har været Caspers arbejdsplads siden 2007: Først som turleder på aktive rejser i Grønland og Afrika, og siden som chefredaktør på rejse- og adventure-magasinet Opdag Verden, inden han blev fast inventar ved Arctic Friend/Culture Adventure og Ilulissat Guesthouse.

Caspers hjerte banker for det kolde nord og for Afrikas store smil og unikke dyreliv, og uanset om du vil køre hundeslæde i Diskobugten, dykke med hvalhajer eller bestige Kilimanjaro, så skal Casper nok hjælpe dig af sted.

HANNE TOFT

Seneste skud på stammen er, som resten af holdet, ret vild med naturen og de mange oplevelser der ligger og venter derude. Hun elsker lyden af brusende vandfald på Island, fåreflokke der bræger på Færøerne, slædehundenes ivrige bjæffen og den øredøvende larm af kælvende gletsjer i Grønland. Men den larmende stilhed på de øde sletter kan også skabe magi. Hanne har været i rejsebranchen siden 2008 og har rejst i mange andre lande end de arktiske, hvor blandet Skotland, Sydafrika og USA har bidraget til store naturoplevelser. For Hanne handler det om at gribe nuet og nyde øjeblikket.

ANDERS BAAGØ

Anders har som resten af holdet også rejst en del rundt i verden, dog hovedsageligt i de lidt varmere himmelstrøg. Anders er også det som man kan betragte som et frilufts menneske, så da han første gang kom til Grønland i sommer 2018, stjal menneskenes land hans hjerte. De oprindelige 3 måneder han skulle være her, er blevet uskiftet med et ”nu må vi se”, og han har stort set været i Ilulissat lige siden da, dog med korte afbræk til Danmark.

Når han ikke passer vores guesthouse, eller er ude på tur med gæster, er der en god chance for at finde ham ude i baglandet på en hundeslæde. Et lille hobbyprojekt der er endt med 16 hunde, og hvis man spørger ham, så synes han helt sikkert, at den bedste måde at opleve Grønland, er på en hundeslæde.

Ilulissat Guesthouse

Vores seneste hjertebarn er Ilulissat Guesthouse. Vi startede op i 2015 med to huse, som siden har haft vokseværk, så vi har 4 huse med 32 sengepladser plus en vildmarkshytte. Vi elsker at byde gæster velkommen, og få dem til at føle sig hjemme i, hvad vi synes der er, Grønlands bedste overnatning. Alle huse har flot udsigt ud over Diskobugten med hvaler og isbjerge. Og så har vi netop fået Ilulissats første sauna!

Det er åbent året rundt, og man kan leje et værelse, eller man kan leje et helt hus.

Læs evt. mere på www.ilulissatguesthouse.com