16 dage – Kajakeventyr i hjertet af Grønland 2024

In Grønland, Kajak, Sommer by Casper

Ilulissat til Saqqaq kajak ekspedition 28/7-12/8 2024
Under midnatssol, mellem hvaler og gigantiske isbjerge

Vores 16 dages kajakekspedition er et ægte kajakeventyr for erfarne havkajakroere. Fra vores base i  Ilulissat ror vi mod nord gennem Ataa-sundet mellem fastlandet og Alluttoq (Arveprinsen Ejland). Målet er Nuussuaq-halvøen med den smukke bygd Saqqaq. Ikke alene er turen dertil er et storslået Grønlandseventyr, hvor vi er et med den fantastiske vestgrønlandske natur. Vi får også et grundigt indblik i den del af den grønlandske kultur, der udfolder sig udenfor de større byer og besøger nedlagte bygder såvel som stadigt fungerende små bygder, hvor fangst stadig er det bærende erhverv. Vi ror mellem de store isfjelde, der kommer fra Kangia Gletsjeren syd for Ilulissat og passerer på vores rute den meget aktive Eqi-gletcher. Området er fantastisk kajakfarvand med masser af små øer, skær og fjorde. Dagene er lange, nætterne lyse, og naturens sceneri i midnatssolen er forrygende. Ofte kommer vi tæt på de store pukkelhvaler og følges af nysgerrige sæler.

Vi oplever også spor efter grønlændernes forfædre, og flere steder møder vi forladte fangstpladser med rester fra de karakteristiske tørvehytter og intakte inuitgrave. Ofte anvender vi lejrpladser, som tidligere er blevet benyttet af de tidlige generationer af inuitter i deres søgning efter gode steder at slå sig ned. Undervejs bliver der rig lejlighed til at fiske som supplement til ekspeditionskosten. Ved ankomst til Saqaq bruger vi minimum en hel dag på at nyde bygdelivet før vi sejler tilbage mod Ilulissat med båd.

Bemærk:
For at få det fulde udbytte af turen må man have absolut lyst og mod på eventyr udover det sædvanlige. Det anbefales at have erfaring fra tidligere flerdages ture med kajak og overnatning i det fri. Der kræves desuden at man har et erfaringsniveau i havkajak svarende til IPP3 Havkajak.

HIGHLIGHTS

  • 10-dages kajak-ekspedition
  • Hvaler
  • Ilulissat, Oqaatsut, Saqqaq
  • UNESCO site Kangia
  • midnatssol
  • Erfaren dansk ekspeditionsleder