OM HUNDESLÆDE

At køre hundeslæde i Grønland er en oplevelse, man bør unde sig selv

OM AT KØRE HUNDESLÆDE

“Giv mig sne, giv mig hunde! Så kan du beholde resten”.
– Citat af Knud Rasmussen

At køre hundeslæde i Grønland er en oplevelse, man bør unde sig selv. For at oplevelsen kan blive optimal, er her nogle oplysninger, råd og fif, der kan gøre turen endnu bedre. Mange af rådene gælder ikke for kortere ture af eksempelvis to timers varighed, men kan alligevel være sjove at læse og give et indtryk af, hvad det vil sige at tage på hundeslædetur i flere dage.

Der er forskel på sværhedsgraden af turene alt afhængig af, om du vælger et par timers nem slædetur på den flade havis – eller om du skal på en flerdages tur i fjeldterræn. Grundprincipperne er imidlertid de samme.

I Grønland er man praktisk anlagt og hundeslæden bruges i stor udstrækning endnu i dag til jagt- og fangstture, til transport af fisk fra fiskepladser på isen og til besøgsrejser mellem byer og bygder. Da også grønlænderne synes, det er dejligt at køre hundeslæde, køres også ture for fornøjelsens skyld, eksempelvis med familien om søndagen. Om foråret arrangeres væddeløb i mange kategorier: professionelle (fiskere/fangere), amatører (fritidskørere), kvinder, børn m.v. til stor underholdning for alle tilstedeværende.

Har du valgt at tage en længerevarende hundeslædetur med overnatninger undervejs, vil du opleve, hvorledes hundeslædekusken nyder det lige så meget som dig selv. Du vil måske sågar opleve, at kusken giver sig til at jage, hvis der skulle dukke en sæl op i nærheden af slæden.

Rejser med mulighed for hundeslæde