8 Dage – Den Klassiske rundrejse

Færøerne byder på enestående natur, spændende historie og et rigt kulturliv. Der er fugle, får og venlige folk. Der er betagende stilhed, som kun brydes af brusende vandfald og øredøvende brænding. Tag sanserne med på denne kør selv-ferie.

Bygden Gjogv

Bygden Gjogv

Rejsefakta


Tur navn: Dan klassiske rundrejse
Rejselængde: 8 dage / 7 nætter
Afgange og priser 2018:* Valgfri startdag.

 • Kombination 1 – Hotel
  • Pris pr. person i dobbeltværelse: Fra kr. 11.000,-
  • Pris pr. person i enkeltværelse: Fra kr. 15.500,-
  • Pris børn (2-11 år): Fra kr. 4.925,-
 • Kombination 2 – Guesthouse og B&B (alle B & B og Guesth. er med delte faciliteter)
  • Pris pr. person i dobbeltværelse: Fra kr. 9.300,-
  • Pris pr. person i enkeltværelse: Fra kr. 13.000,-
  • Pris børn (2-11 år): Fra kr. 4.650,-

Dag til dag program


Dag 1: Ankomst med Atlantic Airways til Vágar Lufthavn. Lejebilen afhentes i lufthavnen. Oplev øen Vágoy på egen hånd. Vi foreslår en let vandretur til vandfaldet Bøsdalafossur, hvorfra du kan se den fritstående klippe Geitus-koradrangur samt Vágars flotte og stejle sydkyst. Du kan også tage en tur til bygden Bø og Gásadalur for at nyde udsigten over holmen Tindhólmur. Overnatning på Vágoy.

Dag 2: Vi anbefaler, at man på vejen mod nord tager den fascinerende bådtur til Vestmanna fuglefjelde, hvor der sejles imellem klipperne og ind i grotterne. Turen tager cirka 2 timer. Besøg det unikke Saga Museum. Fortsæt til bygden Tjørnuvík, der er omgivet af stejle fjelde. Herfra ses de imponerende klippeformationer Kæmpen og Kællingen. Kør over broen, der forbinder
øerne Streymoy og Eysturoy, mod bygden Eiði. Her venter flere store natur-oplevelser og udsigt til Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m). Overnatning på Eysturoy.

Dag 3: Nyd dagen i bygden Gjógv, som er kendt for sin særprægede naturhavn. Her er der mulighed for en vandretur på egen hånd med udsigt over fuglefjelde og Djúpini samt den smukke dal Ambadalur. Vandrekort kan købes på overnatningsstedet i Gjógv. Overnatning på Eysturoy.

Dag 4: Fra bygden Leirvík køres der igennem den undersøiske tunnel til byen Klaksvík. Tunnellen er dekoreret med lyskunst af den kendte færøske kunstner Tróndur Patursson. Fra Klaksvík er der gode muligheder for at udforske de andre Nordøer, som hver især byder på dramatiske landskaber. På øen Viðoy ligger Færøernes nordligste bygd, Viðareiði, som bestemt er et besøg værd. Nyd en kop kaffe eller en bid brød i den lokale restaurant. Overnatning på Nordøerne.

Dag 5: Vi foreslår at man besøger øen Kunoy om formiddagen. Fra den lille bygd Kunoy har man en flot udsigt til øen Kalsoy. Over bygden ligger en lille hyggelig plantage. Et sagn fortæller at der højt oppe på øen Kunoy ligger en planke fra Noas ark. Der vokser muslinger og små konkylier på den. Folk der er faret vild i tågen har set planken, men ingen der har ledt efter den har nogensinde fundet den. Tilbage på Eysturoy køres mod bygden Søldafjørður, hvor et privat hjem med en imponerende have besøges. Her serveres kaffe med kage. Overnatning i Tórshavn.

Dag 6: Besøg den smukke grønne ø, Sandoy, også kaldet Saga-øen. Øen er i forhold til de andre øer, præget af overvejende fladt terræn. Øen er rig på historie og fantastisk natur. Tag med færgen fra færgehavnen Gamlarætt til Skopun. Gå ikke glip af bygderne Dalur og Húsavík som ligger i smukke omgivelser. I bygden Skálavík kan man købe kaffe og mad i det nye feriecenter. Overnatning i Tórshavn.

Dag 7: Nyd dagen i Tórshavn på egen hånd, men glem ikke at besøge bygden Kirkjubøur, som er Færøernes historiske og kulturelle centrum. Her ligger den maleriske Kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17. generation i rækken. Se den ufuldendte Sankt Magnus Katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen. Overnatning i Vágar.

Dag 8: Lejebilen afleveres i lufthavnen. Afrejse med Atlantic Airways.

*Prisen inkluderer:


 • Fly med Atlantic Airways fra København til Færøerne t/r (tillæg fra Billund & Aalborg)
 • Lejebil kategori A inkl. fri kilometer, CDW og VAT
 • 7 overnatninger med morgenmad, 1 nat på Vágar, 2 nætter på Eysturoy, 1 nat på Nordøerne, 2 nætter i Tórshavn og 1 nat på Vágar. Privatbesøg med kaffe/kage. Valg af kombination B&B/Hotel.
 • Onsdag: Færgeoverfart.
 • Dag 5 kaffe og kage i privat hjem.
 • Dag 6 færgeoverfart t/r til øen Sandoy.

Ikke inkluderet:

 • Sygdomsafbestilingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Diverse ferieforsikringer
 • Lovpligtig EU ansvarsrisiko kr. 100,-

BEMÆRK:
Alle B&Bs og guesthouses er med delte faciliteter. Indkvarteringssteder og rækkefølge kan variere fra nævnte program. Velegnet til børn. Andre biltyper kan bestilles efter ønske. Medbring varmt og praktisk tøj.

Bestil Rejse

Print Friendly