12 Dage – Bygder og hundeslæde 2018

Denne grønlandsrejse er vores mest populære rundrejse gennem mange år, og med god grund… Denne rundrejse har det hele! Du oplever nogle af Grønlands absolut smukkeste steder, og dagene er fyldte med isfjelde, historie, Indlandsis, kystsejlads, vandreture, hundeslæder, bygder og meget mere.

Vandring ved Eqi - den kælvende gletsjer - Photo by Casper Devantier

Vandring ved Eqi – den kælvende gletsjer – Photo by Casper Devantier

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Hvaler

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Bygder & Hundeslæde
Rejselængde: 12 dage
Højdepunkter:

 • Indlandsisen, Ilulissat Isfjord, sejladser, hundeslæde, gletsjere, bygdebesøg, vandringer
 • overnatning i hytte ved Eqi, den kælvende gletsjer

Afgange og priser:*

 • Afrejsedatoer 2018:
  • 14.06 – 25.06
  • OBS – grundet stor efterspørgelse laver vi turen på individuel basis i 2018. Send os ønsker til datoer juni-august, så laver vi forslag til turen.
 • Pris kr. 29.290,- i dobbeltværelse på hotel (børn u/12 år på opredning dkk 16.720,-)
 • Pris kr. 25.300,- i dobbeltværelse på vandrehjem
 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.475,-

Dag til dag program


Dag 1: København-Kangerlussuaq (M/-/-)
Om formiddagen flyver du fra København til Grønland med Air Greenland og ankommer til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). I Kangerlussuaq bor du på Polar Lodge eller Old Camp. Kangerlussuaq var amerikansk militærbase frem til 1992. Tilbage står kun de gamle bygninger, der vidner om et spændende kapitel i Grønlands historie, og i dag er området mest kendt for sit fantastiske dyreliv og korte afstand til Indlandsisen.

Først på eftermiddagen er det tid til første grønlandsoplevelse, nemlig udflugt til indlandsisen. I specialbygget køretøj går turen gennem den smukke natur langs smeltevandsevlen til isen, og undervejs er der gode muligheder for at se moskusokser, rensdyr og polarræve. Vi forsætter helt ind til iskanten, hvor der vil være mulighed for at gå på isen eller bare nyde udsigten over de imponerende ismasser. Indlandsisen er mere end tre kilometer tyk på det tykkeste sted.

Dag 2: Kangerlussuaq-Ilulissat – Byvandring + isfjordssejlads (M/-/-)
Morgenmad og herefter fly til Ilulissat. Allerede under indflyvningen kan du se isfjelde, så langt øjet rækker. I Ilulissat bliver du indkvarteret på Hotel Hvide Falk, og når du er på plads, er det tid til at kigge nærmere på Ilulissat (Jakobshavn). Vores lokalguide møder dig på hotellet til et kort velkomstmøde, inden I går ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor du får en god introduktion til byen. Du kommer omkring den gamle kolonihavn, industrihavn, Zionskirken, Knud Rasmussens hus med mere.

Om aftenen er det tid til midnatssejlads, hvor du sejler ud til isfjorden. De næste par timer sejler vi rundt mellem de mægtige iskolosser, og midnatssolens varme farver giver et helt fantastisk lys, som bare skal opleves. Er vi heldige, kan det være at ser hvaler.. En uforglemmelig oplevelse!

Dag 3: Ilulissat – Sermermiut dalen i UNESCO Nationalparken (M/-/-)
Om formiddagen er det tid til en vandretur med guide til et af de smukkeste steder på denne jord, nemlig Sermermiutdalen. Turen varer cirka to, tre timer og går gennem den smukke dal, der siden Saqqaq-kulturen for 2.500 år siden, har været beboet af eskimoer. Der er stadig levn fra tidligere bosættelser, som i dag er udgravet. For enden af dalen ligger Kangia Isfjord, hvor gigantiske isfjelde bliver presset ud gennem fjordsystemet for til sidst at drive videre ud i Diskobugten. Hele området er fredet af UNESCO som en del af verdens naturarv. Udsigten og sceneriet er ubeskrivelig!

Resten af dagen er der tid på egen hånd til at vandre nogle af de markerede ruter i Nationalparken.

Dag 4: Ilulissat-Qeqertarsuaq med kystbåd tværs Diskobugten (M/-/-)
Klokken 07.00 sejler kystbåden til Diskoøen og undervejs passerer den kæmpemæssige isfjelde og karakteristiske basaltfjelde, inden den lægger til i naturhavnen i Qeqertarsuaq (Godhavn). Ankomst klokken 09.30. På havnen bliver du hentet og kørt til Hotel Disko. Brug resten af dagen på at se dig omkring i Godhavn og tag eventuelt en tur til hvalkigget. Godhavn er en gammel hvalfangerstation og et af de bedste steder at spotte hvaler.

Dag 5: Lyngmarksbræen og hundeslæde (M/F/A)
Som det eneste sted i Grønland er det i Qeqertarsuaq muligt at køre med hundeslæde året rundt. Dagens program er en vandretur til Lyngmarksbræen, en anstrengende tur, men det hele værd, når du står på toppen (850 meter over havet) og nyder den fantastiske udsigt over Diskobugten. Her smelter sneen aldrig, og selv om sommeren er det muligt at køre med hundeslæde. Efter et par timers fart bag hundespændet er det tid til at slappe af oven på dagens aktivitet. Du bliver indkvarteret på toppen af Lyngmarksbræen i primitive hytter, hvor du kan nyde udsigten over Diskobugten. Opholdet er med fuld forplejning.

Bemærk:
Slædeturen foregår på Lyngmarksbræen som ligger i ca. 900 meter højde. Her ligger vores servicehytter, hvor der serveres mad og forfriskninger. Turen til bræen foregår til fods. Det varer ca. 2 1/2 til 4 timer at komme op på toppen afhængig af din fysiske kondition og temperament. Ruten foregår på delvis svært terræn, hvor opstigningen nogle steder kan være stejl. Derfor anbefales turen ikke til personer, som har besværligheder med fysikken (specielt hofte- og knæproblemer). Hytterne på Lyngmarksbræen: Der er 2 hytter, hvor der er plads til 20 i hver – sovesal – køjesenge. Meget primitivt. Tørklosset.
Læs mere om hundeslæde

Dag 6: Vandring tilbage til Qeqertarsuaq og retur Ilulissat (M/-/-)
Efter morgenmaden går turen tilbage til Qeqertarsuaq. Resten af dagen kan du bruge i Qeqertarsuaq eller på en enestående vandretur til Kuanit (stedet med kvaner og basaltsøjler). Området har en fauna og flora, som er helt unik for Grønland, og stedet byder også på grotter og vandfald.

Vi kan også varmt anbefale en tur gennem Blæsedalen til vandfaldet. Klokken 18.30 går turen retur til Ilulissat. Der er den smukkeste indsejlning til Ilulissat i aftensssol. Indkvartering på Hotel Hvide Falk.

Igen er det en god idé at medbringe lidt til sejlturen. Der kan dog købes pølser, brød, sodavand, kaffe & te ombord.

Dag 7: Ilulissat – Dag på egen hånd (M/-/-)
Vi har valgt at denne dag er på egen hånd, så man har mulighed for at slappe af efter turen på Lyngmarksbræen.

Vil du fylde dagen med ekstra udflugter, er der mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter– se udflugter i Ilulissat her.

Dag 8: Bygdebesøg og hvalsafari (M/F/-)
Morgenmad på hotellet. I dag skal vi ud på en fantastisk dagstur, hvor vi kommer tæt på den lokale befolkning og forhåbentlig også hvaler. Vi starter med at sejle ned til den lille charmerende bygd Ilimanaq, der ligger godt 45 minutters sejlads syd for Ilulissat. Undervejs passerer vi de enorme isbjerge, der er strandet på ud for isfjordens udmunding og er i sig selv en fantastisk oplevelse. Vi går i land i den lille havn, og ser os om i den lille bygd, der i dag huser omkring 80 indbyggere. Ilimanaq betyder ”forventningspladsen”, og på dansk kaldes bygden Claushavn. Selv om Ilimanaq er en af de ældste bygder i Grønland, er den i dag en moderne og velfungerende bygd med cirka 80 indbyggere. Ilimanaq blev grundlagt i cirka 1741 af den hollandske hvalfanger, Klaes Pieterz Torp, heraf navnet Claushavn. I dag er bygdens hovederhverv fortsat fangst og fiskeri, og livet i bygden synes på mange måder enkelt. Ilimanaq har en kirke, et forsamlingshus, hvor befolkningen mødes ved særlige lejligheder, en skole til bygdens børn og selvfølgelig den lokale butik, hvor du (næsten) kan købe alt. Vi spiser frokost hos Regine, der er bygdens skolelæreinde, og får lov til at smage på nogle lokale delikatesser.

Efter en dejlig frokost vandrer vi op i terrænet, og hvis forholdene er til det, kommer vi op på en lille top, hvorfra vi har den smukkeste udsigt ind over det store fjordsystem, Tasiusaq, og Indlandsisen i det fjerne.

Tilbage ved havnen drager vi ud for at møde flere af Diskobugtens ‘beboere’. Her midt på sommeren er der masser af hvaler, og på vejen tilbage tager vi ud for at se, om vi kan komme tæt på nogle af kæmperne. Oftest er det pukkelhvaler, men også finhvaler og sildepisker kan man støde på. Sidst på eftermiddagen er vi atter tilbage i Ilulissat. Turen tager i alt omkring 7-8 timer (NB – is- og vejr-/vindforhold kan betyde, at vi sejler til Rodebay)

Dag 9: Eqi – muligheder for udflugter i området (M/F/A)
Morgenmad på hotellet. Båd gennem den smukke Ata fjord til den kælvende gletsjer Eqi. Indkvartering i hytte med udsigt til gletsjeren. Egentlig er det rigeligt bare at sidde på sin balkon og nyde stilheden og udsigten til den kælvende gletsjer. Man kan også gå på opdagelse i området, og vil man have guide med, så kan man tilmelde en guidet tur ud til Deltaet:

Vandretur til Deltaget
Denne vandretur tager dig med ud til kanten af deltaet. Her åbner landskabet sig op og du får en fantastisk udsigt over deltaet. På turen ud og hjem får du også et flot udsyn af Eqi gletsjeren. Vandreturen starter kl. 16:00, er ca. 4 km lang og i fjeldterræn, og tager omkring 3-4 timer. Der vil blive serveret kaffe eller te undervejs. Husk fornuftig påklædning. Pris per person: kr. 450,-

BEMÆRK:
Landgangen ved Eqi ikke er handikapvenlig. Hyttebyen er beliggende på fjeldet 100 m over vandet, og vi anbefaler derfor at bagage medbringes i en rygsæk, da stigningen ikke gør det muligt at medbringe en kuffert. Opbevar derfor restbagage på hotellet i Ilulissat, og medbring kun det allermest nødvendige. Der er helpension i Cafe Victor under opholdet, dette inkluderer dog ikke drikkevarer. Bemærk at medbragte drikkevarer ligeledes ikke må nydes i caféen, samt at hytterne ikke har køkken faciliteter. Fælles bad og toilet findes ved Cafe Victor.

Dag 10, torsdag: Sejlads Eqi – Ilulissat (M/F/-)
Nyd formiddagen og de sidste par timer ved Eqi Camp. Inkluderet i opholdet er den guidede vandring til morrænen ,som man ikke bør snyde sig selv for. Den afgår hver dag kl. 08:00, er ca. 8 km lang og i fjeldterræn. Turen tager 3-4 timer. Man går omkring lagunen og op på morænekanten, hvorfra man være heldig at se bræen kælve. Der vil blive serveret en kop kaffe eller te undervejs. Husk fornuftig påklædning.

Omkring kl. 15:00 sejler båden sydover til Ilulissat. Ankomst til ”storbyen” omkring kl. 19,00 hvor der enten køres til Ilulissat torv eller hotellet.

Dag 11, fredag: Ilulissat (M/-/-)
Morgenmad på hotellet. Sidste hele dag i Ilulissat er på egen hånd eller måske har du lyst til ekstra udflugter. Se oversigt over udflugter her

Dag 12, lørdag: Hjemrejse (M/-/-)
Tid til at vende hjem. Morgenfly fra Ilulissat med skift i Kangerlussuaq. Ankomst til København kl. 20.00

 

Overnatning på rejsen:


Polar Lodge, Kangerlussuaq
Beliggende blot 100 meter fra lufthavnskomplekset med 13 dobbeltværelser og bad og toilet på gangen. Værelserne er rummelige med to separate senge, og der er lille butik med souvenir og et spise- og opholdsrum på Polar Lodge, hvor morgenmaden serveres (hvis udsolgt forholder vi os ret til at indkvartere gæster på Old Camp).

Hotel Hvide Falk, Ilulissat
Et godt hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du godt i restauranten, hvor der er muligheder for at smage på grønlandske råvarer. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum.

Vandrehjem i Qeqertarsuaq – og hytterne på Lyngmark
Panorama Hostel:
Vandrehjemmet er indrettet i den gamle Telebygning, der ligger 1 km fra havnen. Her er 6 værelser, der hver har 2 køjepladser. Desuden er der et mindre køkken, samt en fælles opholdsstue. Alle værelser er inklusiv opredning/linned og morgenmad. Morgenmad serveres på Hotel Disko.

Siorarsuit Hostel:
Der tilbyes ikke eget bad/toilet på værelset. Alle værelser er inklusiv opredning/linned og morgenmad. Morgenmad serveres på Hotel Disko.

På Lyngmarksbræen:
Denne nat overnattes i en af to hytter på selve bræen. Der overnattes i fælles soverum på bræen, og soveposer udleveres ved ankomst. Der er ikke træk og slip, men udsigten fra toppen, opvejer den manglende komfort !

Hytte, Eqi “den kælvende gletsjer”
En af turens absolutte højdepunkter er overnatningen i hytte med udsigt til den kælvende gletsjer Eqi. Hytterne er i fin stand, men enkelt indrettet uden rindende vand og elektricitet. Der er stearinlys i hytterne, men midnatssolen sørger for, at der aldrig bliver helt mørkt. Der er fuld pension inkluderet, som spises i Café Victor. Sengetøj og håndklæder inkl.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 1 nat på Polar Lodge el. Old Camp i Kangerlussuaq inklusive morgenmad
 • 7 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat inkl. morgenbuffet
 • 1 nat i hytte ved Eqi-gletsjeren inkl. fuld pension og sejltur
 • 1 nætter i dobbeltværelse på hotel i Qeqertarsuaq inkl. morgenmad
 • 1 nat i hytte på Lyngmarksbræen inkl. fuld forplejning
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat
 • Vandretur med lokalguide gennem Sermermiutdalen til Kangia Isfjord i Ilulissat
 • Sejlads fra Ilulissat til Eqi t/r
 • Kystbåd fra Ilulissat til Qeqertarsuaq t/r
 • Vandretur til Lyngmarksbræen inklusive hundeslædetur
 • Bygdetur til Ilimanaq inkl. sejltur og lokal frokost
 • Sejltur til isfjorden i Ilulissat
 • Dagstur til indlandsisen i Kangerlussuaq
 • Lokale guider på turen

OBS: Vælges vandrehjem udgaven er det uden morgenmad Ilulissat/Qeqertarsuaq og transfers er ikke inkluderet.

Prisen inkluderer ikke:

 • Administrationsgebyr inkl. udvidet ansvarsrisikoforsikring og gebyr til rejsegarantifond kr. 100,- pr. person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris
 • Rejseforsikring – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 278,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og ikke mindst 24 timers alarmvagt hos GOUDA.
 • Andre måltider ud over det nævnte

Bestil Rejse

Print Friendly