DAG TIL DAG PROGRAM
25. August: København – Grotli (-/-/a)
Om morgen letter du med flyet fra København til Oslo. Fra Oslo Lufthavn (Gardamoen) tager du en direkte bus til Grotli.
Alle deltagere mødes på traditionsrige Grotli Høyfjellhotel, og tjekker ind på det hyggelige og historiske fjeldhotel, hvor en middag på hotellets restaurant venter.
26. August: Grotli – Danskehytta (m/f/a)
Efter morgenmad på hotellet, der ligger lige ved vandrestiens begyndelse, gør vi klar og starter dagens opstigning mod Danskehytta. Navnet på hytten kommer af, at en stor del af dens opførelse blev finansieret af danske DNT-medlemmer. Starten ligger omkring trægrænsen. På vej mod hytten oplever du den store ændring i vegetation. Hytten vil være den højest beliggende på turen. Dagen vil byde på fantastiske udsigter, og ikke mindst fra selve hytten.
Distance: 12 km
Opstigning: 570 m
27. August: Danskehytta – Storkaldhusdalen (m/f/a)
Dagens vandring starter med en kort opstigning, herefter går det stejlt ned. Vandrestavene bruges godt og koncentrationen holdes, mens landskabet kan nydes under stoppene undervejs. Ruten flader ud og går gennem en dal, der virker gemt for sig selv og væk fra resten af verden. Et par strækninger med blokmark sørger for, at vi må holde koncentrationen igen. Vi går mod den smukke sø Fitvatnet, omkranset af lodrette fjeldvægge. En fantastisk udsigt over dalen Storkaldhusdalen viser sig, inden den sidste stejle nedstigning. Denne del er på gode stier og grusvej, afsluttende med 1,8 km på reel bilvej. Bilvejen ender blindt nærved, så her er meget sparsomt trafik.
Distance: 12 km
Opstigning: 80 m
Nedstigning: 920 m
28. August: Storkaldhusdalen – Reindalen (m/f/a)
Skovruten venter os i dag. Tæt skov med frodig skovbund giver en enorm kontrast til gårdagens golde, stenlandskab. Dagens udsigter til de fantastiske fjelde omkring os kommer pludselig i skovens lysninger.
Har det regnet kan denne rute være våd – gode, vandtætte vandrestøvler kan være en fordel. Ved dagens højeste punkt er der en helt exceptionel udsigt over Tafjorden og bygden af samme navn med godt 100 indbyggere. Fjorden er en del af UNESCO-området ‘Vestnorsk fjordlandskab’. Efter en nedstigning og lidt blokmark, er der en 1,2 km strækning på reel vej. Også denne ender blindt, og er meget lidt trafikkeret.
Vi passerer Zakariasdammen, bygget i en stejl kløft, og 96 meter høj. Denne højde gjorde dammen til Nordeuropas højeste, da den blev bygget i 1968. Videre på vandresti forbi det flotte vandfald, Reindalsfossen, på vej til vores hytte i den idylliske dal.
Distance: 14 km
Opstigning: 450 m
Nedstigning: 350 m
29. August: Reindalen – Feildfarehytte (m/f/a)
Fuldkommen nordisk skønhed er måske den bedste beskrivelse af Reindalen, som vi vandrer op gennem i dag. Fjeldene med små gletsjere omgiver dalen, med mange elve der fosser ned på begge sider af dalen. Hovedelven løber ned i en stille sø. Gamle fredede fyrretræer for lov at stå, nogle er gået ud og har forgrenet sig. Kridhvide står de i dette smukke landskab. På vejen op er der nogle passager, hvor god koncentration er krævet igen på stiens stejleste partier. Landskabet bliver goldt og vi besøger den fantastisk Feildfarehytte. Her opholdte modstandsfolk sig under en lang og hård vinter i det mest utrolige landskab. ‘Hytten’ er bygget ved vandniveau til en gletsjersø ved en lodret klippevæg. Hytten er næsten usynlig før man står ved den.
Distance: 11 km
Opstigning: 480 m
30. August: Feildfarehytte – Fjeldhytte (m/f/a)
Vi holder os i højlandet i dag. Ruten går langs to store søer med udsigt til de små lokale gletsjere. Efter at have passeret et pas, får vi udsigt til et ganske andet landskab. Efter de alpine fjelde med stejle sider og forholdsvis smalle dale, vider landskabet sig ud. Vi kan se langt i et tilsyneladende goldt landskab, som dog har været jagtmarker efter rensdyr siden stenalderen. Pudsigt er det også her vi har chancen for, at opleve græssende husdyr i form af køer og får. På traditionel vis går ide frit i fjeldet hele sommeren og græsser – selv her langt over trægrænsen.
Distance: 12 km
Opstigning: 220 m
Nedstigning: 50 m
31. August: Fjeldhytte – Grotli Høyfjellhotel (m/f/a)
Denne morgen skal vi gerne lidt tidligt op, så vi har god tid til at nyde den flotte, u-formede, Torddalen, med sin store, smukke elv. Dagens vandring vil tage os til bilvejen, hvor vi skal nå bussen der vil tage os til Grotli Høyfjellhotel klokken 17.15.
I dalens øvre del ser man tydeligt påvirkningen af tidligere tiders gletsjerelv, der har skabt et fladt delta. I dag er det et frodigt og godt græsningsgrundlag for køer og får der går frit heroppe. Længere nede bliver elven presset sammen i kløfter, som tvinger elven ind i flotte stryg og vandfald.
Middag på Grotli Høyfjellhotel.
Distance: 16 km
Opstigning: 40 m
Nedstigning: 660 m
1. September: Grotli Høyfjellhotel – Oslo (m/-/-)
Efter morgenmad på Høyfjellhotellet tager du en bus klokken 11.15 til Oslo Lufthavn. Ankomst ved lufthavnen klokken 17.25. Herfra finder du vej til dit hotel for natten. Her indkvarteres du i dobbeltværelse.
2. September: Oslo – København (m/-/-)
Morgenmad på hotellet. Du tager et morgenfly til København med bagagen fyldt med naturskønne oplevelser.