UDFLUGTER QEQERTARSUAQ

Mange af vores gæster kommer til Qeqertarsuaq på “Bygder og hundeslæde” og har hundeslædeturen på Lyngmarksbræen inkluderet

Men denne tur er for alle, som har lyst til at tage på en slædetur om sommeren. Derudover er der masser af andre spændende og kulturelle udflugter.

En vandrer nyder udsigten i Qeqertarsuaq - Mads Pihl - Visit Greenland

En vandrer nyder udsigten i Qeqertarsuaq – Mads Pihl – Visit Greenland

Byrundtur
Guidet byrundtur i Qeqertarsuaq, hvor man får et indblik i byens ældre og nyere historie.
Varighed: 1 time
Sæson: Hele året
Pris: DKK 100,-

Kaffemik
Oplev et grønlandsk hjem indefra, mens du nyder kaffe/te og hjemmebag. Der er rig mulighed for at snakke med en lokal og måske se en grønlandsk nationaldragt på helt tæt hold
Varighed: 1-2 timer
Sæson: Hele året
Pris: DKK 100,-

Vandretur til vandfaldet i Blæsedalen
Diskoøen er et bevis på den store vulkanske aktivitet, som er foregået for 55-65 mio. år siden. Det meste af ”den store ø”, som Qeqertarsuaq betyder på grønlandsk, består af mørke, høje og stejle basaltfjelde. På denne 2 timers vandretur til Blæsedalen, vil du få rig mulighed for, at opleve de vulkanske scenerier og det særprægede smukke vandfald.
Varighed: 1-2 timer
Sæson: Juni – oktober
Pris: DKK 150,-

Vandretur til Kuannit – stedet med kvaner og basaltsøjler
Kuannit er rig på oplevelser. Se hvordan lavaen er sprøjtet op for millioner af år siden og derefter under hurtig afkøling har trukket sig sammen og revnet til spændende lavaskulpturer i form af basaltsøjlernes 6-kantede struktur. Området ved Kuannit er meget frodigt med mange forskellige blomster og velsmagende kvaner. Midtvejs ses helt nede ved kystlinien en basaltsøjle formet som en elefant, der drikker af havet.
Varighed: 3-4 timer
Sæson: Juni – oktober
Pris: DKK 250,-

skarvefjeldet
Kuannit

Vandretur til Qaqqaliaq – Hvaludkiggen
På denne tur vil du blive ledt ud til Udkiggen / Qaqqaliaq. I gamle dage var det her fangerne holdt udkik efter hvaler. I dag er stedet stadig godt besøgt af fangere, og andre der vil nyde udsigten til havet og fangstdyrene.
Varighed: 2-3 timer
Sæson: Hele året
Pris: DKK 200,-

Vandretur til Østerlien
Fra Arktisk Station går vandreturen nordpå. Efter en halv time kommer man til ”Orpinnguit”, hvor der er en del varme kilder og en smuk udsigt over hav og den smukke omkringliggende natur. Vandreturen fortsætter over basalt landskabet til fjeldet ”Eqqanaarfik”.
Varighed: 2-4 timer
Sæson: Juni – september
Pris: DKK 250,-

Alle ture kræver min. 4 personer

Se vores rejser til Grønland

Billeder fra Grønland