UDFLUGTER NUUK

Grønlands hovedstad!

Mange forretningsrejsende, besøgsferierende og ganske almindelig rejsende har gerne et par dage i overskud i Nuuk.

Havet omkring Nuuk, byder på een af Grønlands største bestand af pukkelhvaler. Fjeldene danner een af verdens største fjordsystem og i bunden af fjordene, udmunder tunger af is, som i resten af Grønland.

 

Hvalsafari:
Fra i starten af juni til slutningen af oktober er der rig mulighed for at se pukkelhvaler. Disses store, intellektuelle pattedyr er havets akrobater, og det er fantastisk at se de store dyr lege i vandet.

Ud over pukkelhvalerne er der også gode chancer for at se sæler, havørne og andre sø- og havfugle, og sidst men ikke mindst kan du nyde den smukke udsigt til Sermitsiaq og de omkringliggende øer samt få et kig til Nuuk fra vandsiden.
Vi sejler ud på Godhåbsfjorden i lokale targa både, som er blevet brugt til hvalsafarier de seneste mange år. Det betyder, at hvalerne er trygge ved bådenes lyde, hvilket betyder, at chancen for at komme helt tæt på hvalerne er ganske stor. Er de i humør til selskab, svømmer de gerne helt tæt på båden!

Det er en god ide at medbringe varmt, vind- og vandtæt tøj, da vejret kan være uforudsigeligt. Medbring også gerne lidt mad og drikkevand til turen

Sæson: Juni – oktober
Pris per person: DKK 800,-
Varighed: ca. 4 timer

Fisketur:
Godthåbsfjorden, som er verdens 2. største fjordkompleks tilbyder helt fantastiske omgivelser for lystfiskere. Denne tur er for alle, unge som gamle, nybegyndere som erfarne lystfiskere. Du bliver sejlet ud til nogle af de hemmelige fiskesteder, hvor fiskene er særligt villige til at bide på.

Kaptajnen guider jer gennem de bedste fiskesteder for sæsonen, hvor der vil være chance for at fiske torsk, fjeldørred, rødfisk og måske endda helleflynder. Vandstanden og vejret er med i kaptajnens overvejelser for hvor dagens tur går hen, og alt afhængig af omstændighederne fiskes der fra båden og eventuelt fra kysten.
Så gå ikke glip af denne enestående fiskeoplevelse med fangstgaranti.

Sæson: 20. Maj – oktober.
Afgang: På forespørgsel
Varighed: 4 timer
Pris per person: kr.850,-
Info: Der blever serveret kaffe og te ombord på båden.

Praktiske informationer om fisketuren:
Medbring varmt vandtæt tøj, drikkevand, om sommeren også myggenet. Der er fiskestænger og pilke ombord på båden, men er velkommen til at medbring egen udstyr hvis dette er muligt.

Sejltur til Qooqqut Nuan:

Inde i fjorden ligger denne lille perle af en Restaurant med den smukkeste udsigt over fjordsystemet. Restauranten tilbyder alá carte menuer, men det er også muligt at få tilberedt fisk, fanget undervejs indtil restauranten, som del af sejlturen. Inde ved restauranten er der små hytter, hvor man kan overnatte ved forespørgsel.

Sæson: maj – oktober.
Afgang: På forespørgsel
Varighed: 5,5 timer
Pris per person for transfer alene: kr.900 ,-
Pris per person for transfer og mad: Kr 1.300 ,-

Se vores rejser til Grønland

Billeder fra Grønland