KYSTBÅD FRA SYD TIL NORD 2023

In Grønland, Sommer by Casper

Mere end 1.000 km op langs Grønlands vestkyst.

Fra det frodige syd til enorme isbjerge i nord. Grønland med det hele! Sejlads, gletsjere, vikinge-ruiner, blomster, kunst, helikopter, Diskobugten og dens enorme isbjerge.

Mange tusinder danskere har sejlet enten fra nord til syd eller syd til nord, siden Arctic Umiaq Line’s skib blev bygget i 1992. Endnu flere lokale sejler ruten hver uge. At se de lokales gensyn med moster, bror eller søskende er en helt speciel oplevelse. Meget tættere kan man ikke komme de lokales følelser som besøgende.

Turen starter i det frodige og farverige Sydgrønland. Kontrasten mellem isfjelde, det turkis blå vand og grønne bakker, kan allerede spottes fra flyveren under indflyvningen til Narsarsuaq Lufthavn. Under opholdet i Sydgrønland, skal vi tilbage til vikingetiden, istiden og opleve kunst.

Sejlturen fra Sydgrønland til Diskobugten i Nordvestgrønland tager 3 døgn. Langsomt ændrer landskabet sig fra det frodige til det golde og barske. Undervejs besøger man flere byer, bl.a. Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor man har 5 timer. Rig mulighed for evt. hilse på venner, familie eller tage rundt og se de historiske steder i byen.

Om søndagen sejler Sarfaq Ittuk langsomt mod isbjergenes hovedstad, Ilulissat (Jakobshavn). Alle står på dækket og kigger på de enorme isbjerge rejse sig op – nogle af dem op til hundrede meterhøje. Det har ingen ende!

I Ilulissat – Knud Rasmussens fødeby – skal der opleves forskellige ting. Selvfølgelig tager vi dig på byrundtur, en lille vandretur ud til Isfjorden samt en fantastisk midnatssejllads til udmundingen af Isfjorden, hvor vi kommer helt tæt på de enorme isbjerge. Vi har 4 dage i Ilulissat, hvilket giver dig frihed til at tage ud på egen hånd eller tage på selvvalgte udflugter. Her er masser af muligheder.

Sidst på denne tur, kan du tilvælge en overnatning i Kangerlussuaq, hvor der er tid til en udflugt ind til Indlandsisen. Er forholdene til det, kommer du helt ind og går rundt på den enorme kappe af is, som dækker mere end 80% af hele Grønland. En god måde at afslutte en fantastisk tur på! (tilkøb 1200,- for overnatning og udflugt til Indlandsisen)

HIGHLIGHTS

  • Grønlandske bygder
  • Blomsterdale
  • Sejlads med kystbåden
  • UNESCO sites
  • Isfjordssejlads
  • Isbjerge
  • Nuuk på egen hånd