DAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1: København – Ilulissat (-/-/-)
Om morgen afgår flyet fra København til Grønland med Air Greenland, med destination i Ilulissat. Allerede under indflyvningen kan se isfjelde så langt øjet rækker. Ved ankomst bliver I hentet af hotellet og kørt til Hotel Hvide Falk, hvor I vil blive indkvarteret for jeres stund i Ilulissat – morgenmad er inkluderet.
Når I er på plads, er det tid til at kigge nærmere på Ilulissat. Vores guide vil tage jer med på en kulturhistorisk byvandring, hvor I vil få en god introduktion til byen. Vi kommer blandt andet omkring den gamle kolonihavn, industrihavn, Zionskirken og Knud Rasmussens barndomshjem.
Dag 2: Ilulissat – Sermermiutvandring & Isfjordsejlads (M/-/-)
Om formiddagen er det tid til en vandretur med guide til den billedskønne Sermermiutdal. Turen varer 2-3 timer, hvor der findes levn fra tre tidligere inuitkulturer, som kan dateres helt tilbage til Saqqaq-kulturen for 4.500 år siden. For enden af dalen ligger Kangia Isfjord, hvor gigantiske isfjelde bliver presset ud gennem fjordsystemet, og som fortsætter videre ud i Diskobugten. Hele området er fredet af UNESCO som en del af verdens naturarv. Udsigten og sceneriet er ubeskrivelig!
Om aftenen er det tid til isfjordsejlads. Afgang er fra havnen i Ilulissat, hvorfra vi sejler ud til isfjorden, og de næste to timer sejles der rundt mellem de mægtige iskolosser. På turen bliver der serveret varme drikke, imens du nyder aftenssolens varme stråler mod isfjeldene.
Dag 3: Dagen på egen hånd (M/-/-)
Vi starter ud med morgenmad på hotellet, hvor resten af dagen foregår på egen hånd i Ilulissat. Hvis man er frisk på flere grønlandske aktiviteter, så kan man blive inspireret til udflugter ved at tage et kig på vores udflugtspakke, som vi tilbyder i samarbejde med vores lokale afdeling: Ilulissat Adventure (ejet af Arctic Friend).
Dag 4: Ombordstigning på kystbåden (M/-/-)
Efter 3 dage i smukke Ilulissat, er det nu tid til at fordøje oplevelserne ombord på kystbåden M/S Sarfaq Ittuk, der sejler klokken 10.30. Herefter begynder den smukke tur ud af bugten, og mellem Ilulissat og Qeqertarsuaq er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet. Udover hvaler er der et utal af forskellige havfugle at kigge efter. Området har blandt andet en af verdens største ternekolonier.
Anløb: Qeqertarsuaq (15:30-18:00) og Aasiaat (22:00-22:30).
Dag 5: På havet (-/-/-)
Først på dagen rammer I Sisimiut hvor byens varetegn, Kællingehætten, tårner sig op bag byen og danner en fascinerende baggrund for de grønlandske træhuse, som byen er kendt for. Senere anløber skibet byen Maniitsoq. Turen ind gennem Evighedsfjorden hører til blandt de mest storslåede landskaber i Grønland. Båden passerer høje fjelde, og der er et rigt fugleliv med flere fuglefjelde i nærheden.
Anløb: Sisimiut (09.30-11.00), Kangaamiut (17.45-18.00) og Maniitsoq (21.30-22.30).
Dag 6: Nuuk (-/-/-)
I dag har du rig mulighed for at gå på opdagelse i Grønlands hovedstad Nuuk. Det anbefales at besøge den gamle kolonihavn og Nationalmuseet. Vores læsertip før besøget er: Jens Chr. Madsens bog, Nuuk/Godthåb, som giver et glimt fra byens udvikling med forslag til historiske strejfture, som Nuuk er så rig på. Kystbåden ligger i havnen fra kl. 07.30 – 17.00, så der er også tid til en vandretur rundt om fjeldet Lille Malene – eller Quassussuaq, som det hedder på Grønlandsk. Husk aldrig at gå tur i fjeldet alene.
Kl. 17.00 sejler båden fra Nuuk for at udforske Nuuk fjorden det næste døgn.
Dag 7: På havet – Nuuk fjorden (-/-/-)
Dagen i dag tilbringes i verdens næstestørste fjordsystem – Nuuk Fjorden (Nuup Kangerlua). Fjordsystemet ligger ca. 240 km syd for polarcirklen og strækker sig 160 km ind i landet mod Grønlands store indlandsis. Båden er tilbage i Nuuk kl. 17.00, hvor den ligger indtil afgang sydpå kl. 21.00.
*Nogle afgange med kystbåden har 5 overnatninger ombord, mens andre har 4 overnatninger. Dag 7 er forskellen mellem disse to afgange. Se i bunden af siden for specifikke afgange.
Dag 8: På havet (-/-/-)
Dette er sidste hele dag ombord på kystbåden, og vi er nu nået de Sydgrønlandske farvande der byder på blide og frodige bakkedrag. Det var her at Erik Den Røde og nordboerne valgte at bosætte sig i år 982.
Anløb: Qeqertarsuatsiaat (06.00-06.15), Paamiut (14.00-15.30) og Arsuk (22.30-22.45).
Dag 9: Ankomst til Qaqortoq (-/-/A)
Kl. 08:00 ankommer skibet til Sydgrønlands ‘hovedstad’, Qaqortoq. Her bliver du hentet med båd og sejlet til bygden Igaliku (via Itilleq), der er beliggende midt i den ekstraordinære natur. Turen starter med en 4 km gåtur ad Kongevejen og fra sidste bakke ser vi bygden omgivet af grønne marker, farvestrålende huse og den azurblå fjord (Bagage bliver transporteret). Dette isolerede samfund er hjem for ca. 40 gæstfrie indbyggere.
Her oplever du på nærmeste hold, hvordan livet foregår i en Grønlandsk bygd. Du overnatter på et bygdehotel, hvor du har fuld forplejning inkluderet. Et perfekt sted at slappe af og nyde naturen. Smukt er der i hvert fald. Det er også et af de bedste steder at vandre – kortere eller længere ture. Husk ALTID at give besked, hvis du begiver dig ud på egen hånd og igen giv melding om tilbagekomst! Igaliku Bygdehotel giver alle muligheden for at opleve stemningen i en grønlandsk bygd. Bygdehotellet er ikke flerstjernet luksus, men det er meget hyggeligt og komfortabelt, og med lækre måltider serveret på caféen i samme bygning, får du en “flerstjernet” oplevelse!
Lidt om Igaliku:
De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Der er en helt speciel stemning og ro i Igaliku, som man først rigtig oplever, når man er der lidt længere end på et dagsbesøg.
Dag 10: Igaliku – Qassiarsuk – Narsarsuaq – København (M/-/-)
Efter morgenmad går du den 4 km lange tur ad ”kongevejen” tilbage til Itilleq. Vejen opkaldt efter Kong Frederik 9., da den blev lavet i forbindelse med hans besøg i 1952. Din bagage bliver kørt i traktor.
Der sejles først til et fårholdersted Qassiarsuk, hvor Erik den Røde for over 1000 år siden også slog sig ned og dannede ”Brattahlid”. Rekonstruktionerne viser præcist, hvordan man boede dengang.
Sejlturen går derefter videre til Narsarsuaq om eftermiddagen, hvor flyet tilbage til København afgår om eftermiddagen.