HOTELLER I GRØNLAND

Der findes overnatninger for en hver pengepung i Grønland

Her på siden kan du læse mere om vores overnatninger i Grønland

Se vores rejser til GrønlandLæs mere om Grønland

Sarfaq Ittuk – AUL

Skibet har cafeteria, agtersalon med panoramavinduer, legerum og hospitalsklinik til brug for evt. skader og akut sygdom ombord. Skibets kapacitet er 246 passagerer.  Overnatningsfaciliteterne er fordelt på 26 stk. 4 personers kahytter med eget bad og toilet samt 133 liggepladser. Der er restaurant ombord, hvor der kan købes morgenmad, frokost og aftensmad. Om sommeren er der skibsguide ombord der fortæller om Grønlands kultur og natur.

Polar Lodge

I Kangerlussuaq bor du på enten på Polar Lodge eller Old Camp:

Polar Lodge ligger blot 100 meter fra lufthavnskomplekset med 13 dobbeltværelser, der deler fem badeværelser og otte toiletter på gangen. Værelserne er rummelige med to separate senge, og der er lille butik med souvenirs. I samme bygning findes også et spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, og hvor gæsterne frit kan forsyne sig med kaffe og te hele dagen. Vi synes, det er det bedste i Kangerlussuaq, selv om der er fælles bad og toilet på gangen.

Old Camp

I Kangerlussuaq bor du på enten på Polar Lodge eller Old Camp:

Old Camp ligger to kilometer fra lufthavnsbygningerne, smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord med udsigt mod Lake Ferguson og bjergene. Vandrehjemmet består af fire langhuse opført i træ og har 37 værelser fordelt i tre af husene. I det fjerde hus ligger reception og kiosk. Dobbeltværelser er indrettet med bokssenge, skrivebord, stol, klædeskab, mens soverum har køjesenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio. Der er moderne bad- og toiletfaciliteter på gangen i hvert hus samt spise- og opholdsrum med tv, video og musikanlæg. Morgenmad er inkluderet.

Hotel Hvide Falk

Et af vores favorithoteller i Grønland. Der er en god atmosfære og grønlandsk stemning, og beliggenheden er i centrum af Ilulissat med en smuk udsigt over Diskobugten. Der er 38 dobbeltværelser, alle med bad og toilet, telefon, radio, tv samt trådløst internet. Desuden er der et anneks med tre dobbeltværelser og et enkeltværelse, som alle fælles bad og toilet. I annekset er også køkken, opholdsstue og en dejlig terrasse.

Derudover er der små rækkehuslignende nye lejligheder beliggende 20 meter nedenfor hotellet – og lige ud til vandet. Lejlighederne er hhv. 1 og 2 værelses-lejligheder og alle med egen balkon. Derudover er et kichenette, bad & toilet.

Hotellet har en lille thairestaurant og à la carte-restaurant. Hver mandag og torsdag i sommerperioden, er der Grønlandsk Buffet – vi anbefaler at bestille i god tid, da det er vældigt populært.

Guesthouse og vandrehjem i Grønland

Der vil være mulighed for at bo i Guesthouses og på vandrehjem flere steder på Grønland. Her vi prisen være lidt lavere end på hotellerne, og man vil ofte få en lidt mere autentisk oplevelse når man ude i  især de små bygder tjekker ind på privatejede overnatningssteder. I Ilulissat er vi så heldige selv at eje Ilulissat Guesthouse, som tilbyder overnatning i hjemlige og hyggelige huse – alle med udsigt over Ilulissat Isfjord. Sig endelig til hvis I ønsker mere information om denne type overnatning i forbindelse med jeres rejse til Grønland.

Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi
80 km nord for Ilulissat ligger Glacier Lodge Eqi. Det må være et af verdens smukkeste camps. Gletsjeren kælver store og små stykker is af hver dag, og de brækker af med et brag. Selve gletsjeren er ikke den største i Grønland, men umiddelbart en af de smukkeste. I selve camp’en er der 15 hytter, alle med udsigt til den kælvende bræ og med sovepladser op til 4 personer.

Comfort hytterne ligger i forreste række med uspoleret panoramaudsigt ud over bugten, og får elektricitet og varme fra solcellerne på taget. Det vandskyllende toilet er med vand fra de nærliggende smeltevandssøer, ligesom badet, der ligeledes opvarmes vha. solcellerne.
Standardhytterne er basishytter uden toilet eller elektricitet, men til gengæld ligger de tæt på caféens skylletoiletter, bade- og caféområde. Alle hytterne har en fantastisk udsigt til gletsjeren.
Til opholdet skal der kun medbringes det mest nødvendige. Der er håndklæde, sengetøj og helpension til under opholdet. Alle måltider spises i den hyggelige Café Victor.