UDFLUGTER ILULISSAT

Vi ynder at bruge de lokale udbydere af udflugter – og de lokale guider. Vi har tæt samabejde med alle udbydere og ved hvem der er bedst til den enkelte kunde og den enkelte udflugt

HELIKOPTERTUR “KANGIA CLASSIC

Den ultimative måde at opleve een af verdens mest produktive gletsjere på. Mærk suset i maven, når piloten beordrer helikopteren til at lette, for at flyve henover UNESCO-området – Ilulissat Isfjord. Piloten tager jer henover de enorme isbjerge, som presses ud gennem fjorden fra Kangia Gletsjeren. 55 km inde i isfjorden, lander piloten med lethed på et naturligt “helistop”, med en spektakuler udsigt til den 7 kilometer brede gletsjerkant. Motoren slukkes og der er nu larmende stilhed, overvældende og ikke mindst smukt.
På vejen tilbage til Ilulissat, flyver piloten en anden vej tilbage. Undervejs kan man være heldig at se sæler på isflagerne.
Varighed: ca. 2 timer (inkl. kørsel fra/til WOG kontoret).
Flyvetid: ca. 55 min. / Groundstop: ca. 30 min.
Pris: DKK 3.995,- per person

HELIKOPTER – STOP VED DEN NORDLIGE BRÆ

Dette er vores favorit-tur, når det kommer til helikopter. Vi flyver mod nordøst til den smukke Sikuiuitsoq-fjord, som vi følger hele vejen op til Sermeq Avangnardiaq – også kendt som den ‘Nordlige Bræ’. Her lander vi på et klippeudspring, der ligger direkte ved selve gletsjerfronten. Herfra kan man gå på opdagelse på isen og nyde den fantastiske udsigt over fjorden – og er man heldig, kan det være at gletsjeren kælver! Der sørges naturligvis også for lidt bobler, inden vi flyver retur til Ilulissat.
Varighed: ca. 1:20 timer
Flyvetid: ca. 30 min. / Groundstop: ca. 50 min. ved gletsjeren
Pris: DKK 2995,- per person (vi afventer endelige priser for 2020)

BYRUNDTUR

Byrundtur i Ilulissat med guide, som fortæller om byens historie og bygninger. Udflugten starter fra den gamle del af byen, hvor du vil se de gamle bygninger fra den første bosættelse af danskerne med havnen, kirken og museet.
God idé at starte opholdet i byen med en god introduktion.

Varighed: 2-2½ timer
Transport: Om nødvendigt fra indkvarteringssted
Pris: DKK  350,- per person

LET VANDRING TIL SERMERMIUT

Guidet tur til et område hvor tre forskellige folkekulturer af Inuit-fiskere og jægere har slået sig ned næsten 4000 år tilbage. Det lette vandretur tager sit udgangspunkt ved den gamle heliport hvor guiden vil tage dig med ud til isfjorden hvorfra du kan nyde det fantastiske udsyn af store isfjelde.

Varighed: 2½ – 3 timer
Transport: Turen starter fra Ilulissat Guesthouse
Pris: DKK 350,- per person

Arctic Friend Favorit!

Arctic Friend Favorit!

ISFJORDSSEJLADS

2 1/2 times sejlads blandt de mægtige isbjerge i Isfjorden syd for Ilulissat. Isbræen flyder omkring 30 meter om dagen og producerer omkring 20 billioner tons is hvert år. Fra Isfjorden flyder isbjergene ud i det åbne hav lige ud for byen Ilulissat, og de starter deres “rejse” nordpå indtil de vender sydpå og bliver en del af Atlanterhavet. Isfjorden ved Ilulissat blev i 2004 en del af UNESCOs kulturarv. Dette er en unik oplevelse , som fortjener et nærmere syn ved, at man kommer tættere på de enorme bjerge af is.

Transport: fra/til Indkvarteringssted inkluderet
Sæson for sejlads om dagen:
 Hele året: 10.00 & 14.00
Pris: DKK 600,- per person
Sæson for midnatssejlads: maj – august: 22.00
Pris: DKK 675,- per person

GRØNLANDSK BYGD – ILIMANAQ

Ilimanaq (dansk: Claushavn) er en lille bygd i Ilulissat kommune syd for Isfjorden. Der er omkring 70 indbyggere, og bygden blev grundlagt ca. 1741. Hovedbeskæftigelsen i Ilimanaq er stadig jagt og fiskeri. Bådturen til Ilimanaq giver dig mulighed for at besøge et af de mest uberørte samfund og samtidig se de mægtige isbjerge, som ligger i udmundingen af Isfjorden. Båden sejler fra havnen i Ilulissat om formiddagen. Før ankomsten til Ilimanaq krydser båden udmundingen af Isfjorden med dens enorme isbjerge. I Ilimanaq vil der være ca. 2 timers ophold, hvor du kan besøge bygden og se den lille kirke, som blev grundlagt i 1904.

I Ilimanaq er der mulighed for at arrangere frokost hos en lokal grønlandsk familie. Familien vil tilberede en traditionel grønlandsk anretning (Suassa) – en suppe med ris, grøntsager og kød ( oftest sæl ) eller fisk. under opholdet hos familien vil de fortælle om stedet og gerne besvare de spørgsmål, du måtte ønske svar på.
Ved forespørgsel kan vi også arrangere en traditionel kaffemik – en grønlandsk buffet med tørret og røget fisk og sæl, kager, kiks og selvfølgelig kaffe. Klokken 14.00 går turen tilbage til Ilulissat (her vil man igen passere Isfjorden)

Varighed: ca. 6 timer
Transport: fra/til Indkvarteringssted inkluderet
Pris: DKK 1300,- per person inkl. frokost

HVALSAFARI

I sommermånederne søger mange forskellige arter af hvaler ud i det koldere vand i Diskoøens farvand. Hvis du sejler i dette farvand i månederne fra juli til august har du store chancer for at se disse store pattedyr svømme omkring. og hvis du er heldig, vil du måske opleve dem springe omkring i vandet.

De mest almindelige hvaler kan du se på safariturene er pukkelhvaler og finhvaler. Men der kan også være sejhvaler og grønlandshvaler, bedst kendt som den arktiske hval. Den sidstnævnte art tilbringer hele livet i arktisk farvand, til forskel for de andre arter, der ofte søger nye områder for yngle og finde føde.

Varighed: ca. 4 timer
Transport: fra/til Indkvarteringssted inkluderet
Pris: DKK 1.195,- per person:
Tilkøb af madpakke: DKK 150,- per person (skal bestilles senest dagen før)

EQI – DEN KÆLVENDE BRÆ

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde der brager ud i vandet er betagende

Varighed: ca. 6-12 timer
Transport: fra/til World og Greenland’s kontor (150 meter fra Hotel Hvide Falk)
Pris: fra DKK 2.300,- per person:

OVERNATNING I EQI CAMP

Oplev en nat med fantastisk udsigt til gletsjerkanten. Alle hytter i Ice Camp Eqi har dejlig udsigt over fjorden og bræen. Der findes 2 hytte typer i Ice Camp Eqi. Standard hytte og Comfort hytte. I Standard hytten er der eget toilet – tørkloset og vaskefad, mens der i Comfort hytten er eget bad, toilet og varmesystem alt sammen drevet af solenergi. I både Standard og Comfort hytter er der ligeledes sengetøj og håndklæder.

Opholdet i Ice Camp Eqi inkluderer helpension i Café Victor. I cafeen er det også muligt at købe drikkevarer, som øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik.

På hjemrejsedagen er der afgang med skibet ca. 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Pris per person i dobbelt STANDARD hytte inkl båd transport t/r: DKK 3.490,-
Pris per person i enkelt STANDARD hytte inkl båd transport t/r: DKK 3.995,-

Pris per person i dobbelt COMFORT hytte inkl båd transport t/r: DKK 4.045,-
Pris per person i enkelt COMFORT hytte inkl båd transport t/r: DKK 4.945,-

UDFLUGTER FRA EQI CAMP – (HVIS MAN ER OVERNATTENDE)

På indlandsisen og overnatning i telt-camp
Hvis du ønsker en lang vandretur ind til Indlandsisen og et flot syn over den bræ-arm, der leverer enorme vandmasser til deltaet vest for Ice Camp Eqi, er dette turen for dig. Vi overnatter på en smuk lejrplads ca. 2 kilometer fra Indlandsisen. Vandreturen på selve indlandsisen er ca. 10 kilometer og vi når frem til det vi kalder ”det store brøndområde” hvor det dynamiske islandskab for alvor viser sine store kræfter.

Sværhedsgrad: Krævende (konstant opstigning i et par timer i starten af turen)
Varighed: ca. 24-27 timer (med overnatning i telt-camp)
Pris: DKK 1.775,- per person
Inkluderer: Kyndig is-guide, helpension og al udstyr (sovepose, telt, primus osv.) Indlandsisturen kan også gøres på en dagstur, men denne giver lidt mindre tid på isen, og det er en relativ lang dagsvandring.

Varighed: 10-12 timer
Pris: DKK 990,- per person:

VANDRETUR TIL LAGUNEN, MORÆNEN OG BRÆEN

Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 70 meter høje bræfront, og se mægtige kælvinger.

Sværhedsgrad: Let krævende
Varighed: 4-5 timer
Pris:  DKK 450,- per person

Vi har mange flere udflugter fra Ilulissat, og har eget turfirma i byen. Du kan se alle vores udflugter i Ilulissat på www.ilulissatadventure.com

Se vores rejser til Grønland

Billeder fra Grønland