UDFLUGTER ILULISSAT

Vi ynder at bruge de lokale udbydere af udflugter – og de lokale guider. Vi har tæt samabejde med alle udbydere og ved hvem der er bedst til den enkelte kunde og den enkelte udflugt

HELIKOPTERTUR “KANGIA CLASSIC“

Den ultimative måde at opleve en af verdens mest produktive gletsjere på. Mærk suset i maven, når piloten beordrer helikopteren til at lette, for at flyve henover UNESCO-området – Ilulissat Isfjord. Piloten tager jer henover de enorme isbjerge, som presses ud gennem fjorden fra Kangia Gletsjeren. 55 km inde i isfjorden, lander piloten med lethed på et naturligt “helistop”, med en spektakulær udsigt til den 7 kilometer brede gletsjerkant. Motoren slukkes og der er nu larmende stilhed, overvældende og ikke mindst smukt.
På vejen tilbage til Ilulissat, flyver piloten en anden vej tilbage. Undervejs kan man være heldig at se sæler på isflagerne.
Varighed: ca. 2 timer (inkl. kørsel fra/til WOG kontoret).
Flyvetid: ca. 55 min. / Groundstop: ca. 30 min.
Pris: Fra DKK 3.995,- per person

BYVANDRING

Byvandring i Ilulissat med guide, som fortæller om byens historie, kultur og bygninger. Turen starter ved vores butik, der ligger centralt i byen, og tager jer rundt til blandt andet Knud Rasmussens barndomshjem, Zionskirken og havnen.
Denne tur er en god start på dit ophold i Ilulissat og skaber et stærkt grundlag for dine videre oplevelser i byen.

Varighed: 1.5 timer
Transport: Turen starter fra Ilulissat Adventure Office
Pris: DKK  275,- per person

LET VANDRING TIL SERMERMIUT

Denne guidet tur tager dig til et af verdens smukkeste steder. Vi vil vandre gennem Sermermiut dalen, hvor tre forskellige folkekulturer af inuit-fiskere og jægere slog sig ned for næsten 4500 år tilbage. Derefter fortsætter vi til udsigtspunktet, hvor vi har frit udsyn til de enorme isfjelde.

Varighed: 2 – 3 timer
Transport: Turen starter fra Ilulissat Adventure Office
Pris: DKK 325,- per person

Arctic Friend Favorit!

Arctic Friend Favorit!

ISFJORDSEJLADS

2 1/2 times sejlads blandt de mægtige isbjerge i Isfjorden syd for Ilulissat. Isbræen flyder omkring 30 meter om dagen og producerer omkring 20 billioner tons is hvert år. Fra Isfjorden flyder isbjergene ud i det åbne hav lige ud for byen Ilulissat, og de starter deres “rejse” nordpå indtil de vender sydpå og bliver en del af Atlanterhavet. Isfjorden ved Ilulissat blev i 2004 en del af UNESCOs verdensarvsliste. Dette er en unik oplevelse, som fortjener at blive nydt i fulde drag!

Transport: Turen starter fra Ilulissat Adventure Office
Sæson for sejlads:
Hele året
Sæson for midnatsejlads: maj – august
Pris: Fra DKK 675,- per person

HVALSAFARI

I sommermånederne søger mange forskellige arter af hvaler ud i det koldere vand i Diskoøens farvand. Hvis du sejler i dette farvand i månederne fra juli til august har du store chancer for at se disse store pattedyr svømme omkring. og hvis du er heldig, vil du måske opleve dem springe omkring i vandet.

De mest almindelige hvaler du kan se på safariturene er pukkelhvaler og finhvaler. Men der kan også være sejhvaler og grønlandshvaler, bedst kendt som den arktiske hval. Den sidstnævnte art tilbringer hele livet i arktisk farvand, til forskel for de andre arter, der ofte søger nye områder for at yngle og finde føde.

Varighed: ca. 2,5-3 timer
Transport: Turen starter fra Ilulissat Adventure Office
Pris: DKK 975,- per person:

EQI – DEN KÆLVENDE BRÆ

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde der brager ud i vandet er betagende

Varighed: ca. 6-12 timer
Transport: fra/til World Of Greenland’s kontor (150 meter fra Hotel Hvide Falk)
Pris: fra DKK 2.500,- per person:

OVERNATNING I EQI CAMP

Oplev en nat med fantastisk udsigt til gletsjerkanten. Alle hytter i Ice Camp Eqi har dejlig udsigt over fjorden og bræen. Der findes 3 overnatningstyper i Ice Camp Eqi. Galmping telt, Comfort hytte og Comfort De Luxe hytte. Glamping teltet har fælles toilet. I Comfort hytten er der eget toilet – tørkloset og vaskefad, mens der i Comfort De Luxe hytten er eget bad, toilet og varmesystem alt sammen drevet af solenergi. I både Glamping telt, Comfort og Comfort De Luxe hytter er der ligeledes sengetøj og håndklæder.

Opholdet i Ice Camp Eqi inkluderer helpension på Café Victor. I cafeen er det også muligt at købe drikkevarer, som øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik.

På hjemrejsedagen er der afgang med skibet ca. 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Pris per person i dobbelt GLAMPING TELT inkl båd transport t/r: DKK 4.245,-
Pris per person i enkelt GLAMPING TELT inkl båd transport t/r: DKK 5.245,-

Pris per person i dobbelt COMFORT hytte inkl båd transport t/r: DKK 4.945,-
Pris per person i enkelt COMFORT hytte inkl båd transport t/r: DKK 6.695,-

Pris per person i dobbelt DELUXE hytte inkl båd transport t/r: DKK 5.370,-
Pris per person i enkelt DELUXE hytte inkl båd transport t/r: DKK 7.445,-

TILKØB AF UDFLUGTER FRA EQI CAMP – (HVIS MAN ER OVERNATTENDE)

På indlandsisen og overnatning i telt-camp
Hvis du ønsker en lang vandretur ind til Indlandsisen og et flot syn over den bræ-arm, der leverer enorme vandmasser til deltaet vest for Ice Camp Eqi, er dette turen for dig. Vi overnatter på en smuk lejrplads ca. 2 kilometer fra Indlandsisen. Vandreturen på selve indlandsisen er ca. 10 kilometer og vi når frem til det vi kalder ”det store brøndområde” hvor det dynamiske islandskab for alvor viser sine store kræfter.

Sværhedsgrad: Krævende (konstant opstigning i et par timer i starten af turen)
Varighed: ca. 24-27 timer (med overnatning i telt-camp)
Pris: Fra DKK 1.995,- per person
Inkluderer: Kyndig is-guide, helpension og al udstyr (sovepose, telt, primus osv.) Indlandsisturen kan også gøres på en dagstur, men denne giver lidt mindre tid på isen, og det er en relativ lang dagsvandring.

DAGSTUR TIL INDLANDSISEN:

Varighed: 10-12 timer
Pris: Fra DKK 1.250,- per person:

VANDRETUR TIL DELTAET

Denne vandretur tager dig med ud til kanten af deltaet. Vi har flora og fauna i fokus, når vi går forbi den franske hytte og fortsætter ud til det imponerende Delta. Her åbner landskabet sig op og du får en fantastisk udsigt over deltaet.

Sværhedsgrad: Let krævende
Varighed: 3 timer
Pris:  DKK 395,- per person

Vi har mange flere udflugter fra Ilulissat, og har eget turfirma i byen. Du kan se alle vores udflugter i Ilulissat på www.ilulissatadventure.com

Se vores rejser til Grønland

Billeder fra Grønland