Udflugter Nuuk

Grønlands hovedstad! Mange forretningsrejsende, besøgsferierende og ganske almindelig rejsende har gerne et par dage i overskud i Nuuk. Havet omkring Nuuk, byder på een af Grønlands største bestand af pukkelhvaler. Fjeldene danner een af verdens største fjordsystem og i bunden af fjordene, udmunder tunger af is, som i resten af Grønland.

hvalsafari

Hvalsafari:
Fra i starten af juni til slutningen af oktober er der rig mulighed for at se pukkelhvaler. Disses store, intellektuelle pattedyr er havets akrobater, og det er fantastisk at se de store dyr lege i vandet.

Ud over pukkelhvalerne er der også gode chancer for at se sæler, havørne og andre sø- og havfugle, og sidst men ikke mindst kan du nyde den smukke udsigt til Sermitsiaq og de omkringliggende øer samt få et kig til Nuuk fra vandsiden.
Vi sejler ud på Godhåbsfjorden med båden Najaaraq M/S, som er blevet brugt til hvalsafarier de seneste 2 år. Det betyder, at hvalerne er trygge ved bådens lyde, hvilket betyder, at chancen for at komme helt tæt på hvalerne er ganske stor. Er de i humør til selskab, svømmer de gerne helt tæt på båden!

Det er en god ide at medbringe varmt, vind- og vandtæt tøj, da vejret kan være uforudsigeligt. Medbring også gerne lidt mad og drikkevand til turen

Sæson: Juni – oktober
Pris per person: DKK 650,-
Varighed: ca. 4 timer

Fisketur:
Godthåbsfjorden, som er verdens 2. største fjordkompleks tilbyder helt fantastiske omgivelser for lystfiskere. Denne tur er for alle, unge som gamle, nybegyndere som erfarne lystfiskere. Med båden Spar 5 bliver du sejlet ud til nogle af de hemmelige fiskesteder, hvor fiskene er særligt villige til at bide på.

Kaptajnen guider jer gennem de bedste fiskesteder for sæsonen, hvor der vil være chance for at fiske torsk, fjeldørred, rødfisk og måske endda helleflynder. Vandstanden og vejret er med i kaptajnens overvejelser for hvor dagens tur går hen, og alt afhængig af omstændighederne fiskes der fra båden og eventuelt fra kysten.
Så gå ikke glip af denne enestående fiskeoplevelse med fangstgaranti.

Sæson: 20. Maj – oktober. Kontakt Nuuk Tourism for mere information om dato og tidspunkt for afgang.
Afgang: Torsdag 10.00
Varighed: 4 timer
Pris per person: kr.650,- plus kr. 75,- for fiskelicens.
Info: Der blever serveret kaffe og te ombord på båden.

Praktiske informationer om fisketuren:
Personer der ikke er fastboende i Grønland, må købe en fiskelicens. Licensen kan bestilles hos Nuuk Tourism men skal betales og hentes på posthuset. Licensen koster 75,- Dkk for 24 timer. Det er vigtigt at du gemmer kvitteringen, til fisketuren er slut
Medbring varmt vandtæt tøj, drikkevand, om sommeren også myggenet. Der er fiskestænger og pilke ombord på båden, men er velkommen til at medbring egen udstyr hvis dette er muligt.

Sejltur til isfjorden:
Oplev en fantastisk sejltur, der bringer dig dybt ind i Isfjorden så tæt på kanten af isen, som det er muligt. Undervejs kan du se imponerende isfjelde, fugle og fjordvandets helt specielle turkise farve.

Vi sejler ind gennem fjorden, nyder udsigten til Fuglefjeldet, der er hjem for havmåger, alke og andre havfugle. Hvis vi er heldige, ser i ørne i svæv hen over fjorden, ligesom der også er chance for at se grønlandssæler langs isfjeldene. Frokosten nydes med udsigt over gletcherfronten. På vejen besøger vi den nedlagte bygd Qoornoq, hvor der er tid nok til at se den smukke nyrestaurerede kirke.

Sæson: Turen kan arrangeres så længe isen ikke lukker fjorden.
Afgang: Onsdage, fredage, lørdage og søndage. Kl. 8.00 fra Tidevandstrappen i Atlanthavnen. Vi sejler med M/S Najaaraq
Pris per person: kr. 1.500,- inkl. frokost & the og kaffe
Varighed: 7 timer
Praktisk information: Det er en god ide at medbringe varmt, vand- og vindtæt tøj, drikkevand, og for fugleelskere selvfølgelig kikkert

Print Friendly