20 dage – Arktisk Friluftshøjskole i Grønland 2023

In Grønland, Grupperejser, Isbjerge, Kajak, Sommer by Casper

Kom med på et 3-ugers eventyr i Nordvestgrønland. Sammen oplever vi at gå med steigeisen på indlandsisen, ro i kajakker blandt isbjerge, mærke den barske natur i fjeldene, samt blive klogere på Grønlandsk kultur. 

Inden afrejse inviterer vi alle deltagere til en hyggelig og faglig weekend i Ågabet Outdoor Center ved Arresø. Her skal vi lære hinanden at kende, lave forventningsafstemning og lære et af friluftshøjskolens vigtigste redskaber at kende; kajakken. Vi kommer derfor alle til at bruge weekenden på at få undervisning og træne kajak, hvilket skal udmunde sig i at vi alle får IPP2 kajak-certifikat (også kendt som frigivelsesniveau).

På vores rejse i Grønland kommer vi til at besøge flere spændende steder:

Ved Polarcirklen i Grønland ligger den gamle amerikanske base Søndre Strømfjord. I dag er basen overdraget til Selvstyret og hedder Kangerlussuaq, som også er navnet på det fjordsystem, som ligger få kilometer fra basen.

Området byder på vild arktisk natur med indlandsisen tæt på. Dyrelivet er noget af det bedste i Grønland med ca. 10.000 moskusokser i området samt masser af rensdyr og polarræve

Vi har base i Ilulissat, der er grønlands 3. største by og nr 1 på listen over populære steder at tage hen i Grønland på grund af isfjorden, hvor gigantiske isfjelde ligger i kø for at komme ud i Diskobugten.

Qasigiannguit ligger i den sydlige ende af Diskobugten og er primært kendt for sin fangst af hellefisk og snekrabber. Byen har en lokal stemning, hvor hundeslædekulturen fortsat er stærk.

Oqaatsut er med sine 30 indbyggere som en forstad til Ilulissat. Livet er dog markant anderledes, da Ilulissat tildels minder om en lille dansk by. I Oqaatsut er der ingen biler, og det er ikke sjældent, at sælerne bliver hevet op på klipperne og gjort grydeklar.

Qeqertarsuaq er hovedbyen på Diskoøen. Øen som ligger på den anden side af Diskobugten, har på trods af den geografisk korte afstand en markant anderledes natur end området i og omkring Ilulissat.

HIGHLIGHTS

  • Vandretur med steigeisen på indlandsisen
  • 2-dages IPP2 kajak-kursus
  • 3-dages kajaktur mellem isbjerge
  • 3-dages vandretur langs med Diskobugten
  • Vandreture til UNESCO-området ved Sermermiut og isfjorden
  • Bygdebesøg og sejlture mellem isbjerge med mulighed for hvaler og sæler.
  • Teambuilding og fællesskab, når vi sammen skaber magien