COVID-19

Information om COVID-19/Corona virus fra Arctic Friend

(opdateret 6/12-2021)

Kære kunde,

Her kan du holde dig opdateret om Covid-19 situationen til vores primære destinationer Grønland, Island og Færøerne. Situationen ændrer sig løbende, så nedenstående skrivelse er med forbehold for ændringer, og det er derfor vigtigt, at du selv tjekker det enkelte lands rejsevejledninger. Du kan også sende os en mail eller ringe til os, så skal vi nok forsøge at besvare dine spørgsmål.

Indrejserestriktioner for Grønland:

Gældende regler per 6/12:
Personer over 12 år skal være færdigvaccinerede for at kunne rejse ind i Grønland. Man betragtes som færdigvaccineret umiddelbart efter andet stik. Alle indrejsende til Grønland skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test, som højest må være 48 timer gammel. Testen skal være foretaget på et godkendt test-sted, og dokumentation for testen skal medbringes. Personer mellem 2 – 11 år skal fremvise en negativ Covid-19 test, men intet krav om vaccination. Alle skal bære mundbind under rejsen, såvel som i lufthavnen.

Hvis du er blevet testet positiv for Covid-19 inden for de seneste 12 uger, kan du læse mere her.

I Grønland skal man kunne fremvise et gyldigt Coronapas, hvis man opholder sig på offentlige steder, såsom restauranter, barer, kulturinstitutioner, frisører o.lign.. Personer under 12 år er undtaget.

Skulle der under din planlagte rejse være karantænerestriktioner, så vil du kunne afbestille rejsen og få pengene retur, eller vi kan tilbyde specialprogram, der er tilpasset restriktioner, så du stadig kan komme afsted og få en god ferie. Læs mere om den aktuelle situation på www.nun.gl eller kontakt os.

Rejser mellem Danmark og Grønland betragtes som indenrigsflyvning.

 

Indrejserestriktioner for Island:

Fra 6/12 2021 er der fri indrejse til Island, såfremt du er vaccineret mod Corona eller kan bevise, at du tidligere har været smittet med Corona – læs mere om detaljerne her. Derudover skal man også kunne fremvise en negativ Covid-19 test, som er højst 72 timer (tre dage) gammel. Man vil dog stadig blive testet (gratis) i lufthavnen ved ankomst til Island, og man skal undgå kontakt med andre, til man har fået svar på testen (typisk inden for 24 timer). Herefter er der ingen restriktioner for sin gøren og laden i Island.

Er man IKKE vaccineret eller tidligere smittet, gælder der andre regler: Du skal kunne fremvist negativ PCR test forud for afrejse (max 72 timer gammel). Du vil også blive testet ved ankomst til Island, og skal testes igen på 6.-dagen (såkaldt double screening), og i perioden frem til du har svar på denne test, er du i hjemmekarantæne. Det betyder at du ikke må gå på restaurant, tage på guidede ture, have tæt kontakt med andre osv.. I praksis betyder det, at man er meget låst til sin indkvartering og derfor kan vi ikke anbefale, at man rejser til Island, med mindre at man er vaccineret eller tidligere smittet.

Fælles for ALLE indrejsende til Island er, at man skal pre-registrere sig inden afgang – læs alle detaljerne her. Der er restriktioner/anbefalinger, der minder meget om de danske (hold 2 meter afstand, begræns kontakt med andre, osv.) – læs mere her:
Du kan læse mere på www.covid.is

 

Indrejserestriktioner for Færøerne:

Færøerne er som en del af Rigsfællesskabet åben for danskere. Det anbefales stærkt, at man lader sig teste inden ankomst til Færøerne og igen ved ankomst til Færøerne, men det er IKKE et krav. Prisen på test ligger på dkk 312,- pr person.

Hvis man ikke er vaccineret, skal man kunne fremvise en negativ Covid-19 test ved ankomst, som ikke er mere end 72 timer (3 dage) gammel. Læs mere her.

Rejser mellem Danmark og Færøerne betragtes som inderigsflyvning.

 

FAQ omkring rejser i en corona-tid

Hvad hvis jeg skal rejse?
Vi følger udenrigsministeriets rejsevejledninger og justerer i henhold til dette. Vi følger deres anbefalinger, som de bliver opdateret.

Ønsker du at afbestille din rejse i en periode, som ikke er omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning, så er det de almindelige rejsebetingelser for afbestilling, der gør sig gældende: https://arcticfriend.dk/rejsebetingelser/

Rejsevejledninger:
Du kan løbende holde dig orienteret om Udenrigsministeriets rejsevejledning her:  https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
Hvis rejsevejledningen får indflydelse på din rejse, så tager vi kontakt til jer med det samme, du behøver ikke tage kontakt til os.

Skal jeg være nervøs for min rejse?
Det korte svar er nej! Vi har en sund økonomi og er selvfølgelig med i Rejsegarantifonden med reg. 2025, som er din sikkerhed, hvis en rejseudbyder må dreje nøglen om. Det forventer vi ikke sker!

Du kan trygt bestille din rejse! Og på mange af vores rejser tilbyder vi, at du frit kan afbestille din rejse op til 31. dage før afrejse.

Vi vil gerne sige tak til verdens bedste kunder!
Siden marts har vi snakket med alle vores gæster, og de fleste har fået deres ferie aflyst og refunderet. Vi vil gerne sige tusind tak for den forståelse vores gæster har haft for situationen. Mange af jer har ønsket at ombooke rejsen til 2021, men heldigvis er det også lykkedes at få en del gæster afsted til Grønland, Færøerne og Island sommeren 2020. Vi ved nu meget mere om Covid-19 og rejserestriktionerne, og vi er optimistiske i forhold til at få gæster nordpå den kommende sæson, og give jer tryghed på rejsen!

Kærlig hilsen

Arctic Friend
Philip, Anders, Flemming, Casper & Kasper

NB – Forbehold for ændringer i ovenstående! Indrejseresstriktionerne ændres hyppigt, og vi forsøger efter bedste evne at holde denne side opdateret, men vi kan desværre ikke garantere, at alt er opdateret. Kontakt os gerne, hvis der er spørgsmål.