COVID-19

Information om COVID-19/Corona virus fra Arctic Friend.
(opdateret 9/11-2020)

Kære kunde,
Her kan du holde dig opdateret om Covid-19 situationen til vores primære destinationer Grønland, Island og Færøerne. Situationen ændrer sig løbende, så det er også vigtigt at du tjekker det enkelte lands rejsevejledninger.

Indrejserestriktioner for Grønland:
Som en del af Rigsfællesskabet er Grønland åben for danskere. Alle indrejsende til Grønland skal kunne fremvise en negativ covid-19 som højest må være 5 dage eller 120 timer gammel. Derudover skal der udfyldes en sumut blanket online, der primært viser dit opholdssted i Grønland. I øjeblikket har Grønland krav om retest på 5 dagen efter ankomst til Grønland, og i den periode er man i karantæne (gælder foreløbig til 31/1-2021). Du må dog gerne handle ind dagligvarer butikker, bestille take-away, og gå i fjeldet. Skulle der under din planlagte rejse være karantæne restriktioner, så vil du kunne afbestille rejsen og få pengene retur, eller vi kan tilbyder special program der er tilpasset restriktioner, så du stadig kan komme afsted og få en god ferie.

Indrejserestriktioner for Island:
Alle indrejsende til Island skal testes for covid-19 ved ankomst, herefter er der 5 dages karantæne, hvorefter man skal testes igen. Der er ikke meldt nogen dato ud for hvornår Island hæver sine restriktioner, men vi krydser for at det ikke varer længe inden vi igen kan sende gæster til Island. Du kan læse mere på www.covid.is

Indrejserestriktioner for Færøerne:
Færøerne er som en del af Rigsfællesskabet åben for danskere. Alle skal dog ved indrejse testes for covid-19 med undtagelse af børn under 12år. Prisen på test ligger på dkk 312,- per person. De rejsende bedes gå i selvkarantæne indtil svar på testen foreligger, hvilket typisk vil være samme dag, eller den efterfølgende dag. Ved længere ophold, bedes rejsende testes igen på 6 dagen. Læs mere på www.corona.fo

Hvad hvis jeg skal rejse til sommer?
Vi følger udenrigsministeriets rejsevejledninger og justerer i henhold til dette. Vi følger deres anbefalinger, som de bliver opdateret.

Ønsker du at afbestille din rejse i en periode, som ikke er omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning, så er det de almindelige rejsebetingelser for afbestilling, der gør sig gældende: https://arcticfriend.dk/rejsebetingelser/

Rejsevejledninger:
Du kan løbende holde dig orienteret om Udenrigsministeriets rejsevejledning her:  https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
Hvis rejsevejledningen får indflydelse på din rejse, så tager vi kontakt til jer med det samme, du behøver ikke tage kontakt til os.

Skal jeg være nervøs for min rejse?
Det korte svar er nej! Vi har en sund økonomi og er selvfølgelig med i Rejsegarantifonden med reg. 2025, som er din sikkerhed, hvis en rejseudbyder må dreje nøglen om. Det forventer vi ikke sker!

Du kan trygt bestille din rejsen! Vi tilbyder at du kan afbestille din rejse op til 15 dage før afrejse i vinterperioden frem til 9/11-2020 til 31/5-2021, hvis din rejse ikke kan gennemføres. I sommerperioden 1/6-30/8 2021 kan du afbestille din rejse op til 31. dage før afrejse.

Vi vil gerne sige tak til verdens bedste kunder!
Siden marts har vi snakket med alle vores gæster, og de fleste har fået deres ferie aflyst og refunderet. Vi vil gerne sige tusind tak for den forståelse vores gæster har haft for situationen, mange af jer har ønsket at ombooke rejsen til 2021, men heldigvis er det også lykkedes at få en del gæster afsted til Grønland, Færøerne og Island denne sommer. Vi ved nu meget mere om Covid-19 og rejserestriktioner, og vi er optimistiske i forhold til at få gæster nordpå den kommende sæson, og give jer tryghed på rejsen!

Kærlig hilsen

Arctic Friend
Philip, Anders, Flemming, Casper & Kasper