COVID-19

Information om COVID-19/Corona virus fra Arctic Friend.
(opdateret 25/06-2020)

Kære kunde,
I disse dage har vi ekstra travlt, da vi har mange gæster, der ikke kommer afsted som planlagt. For dig som søger svar omkring en annullering eller en ombokning henviser vi til længere nede på siden.
Den 13. marts ændrede udenrigsministeriets sin vejledning og frarådede alle ikke-nødvendige rejser til alle lande pga. COVID-19, her fra den 15.juni bliver det dog igen muligt for danskere at rejse til Island, Færøerne og tildels Grønland igen.
Det er vi selvfølgelig meget glade for, og vi arbejder nu på at få et større indblik i disse landes indrejse restriktioner. Herunder vil vi løbende opdaterer de nyeste indrejse restriktioner fra de nævnte lande.

Indrejserestriktioner for Island:
Alle indrejsende til Island skal testes for covid-19 ved ankomst. Der kan testes op til 2.000 passagerer om dagen, og det forventes at man får svar inden for 24 timer. I disse første 24 timer, kan man tage til sit hotel og opholde sig der. Testen forventes at koste ca. 100 Euro/750kr, som skal betales direkte ved ankomsten til Island. Udgifterne til denne er ikke inkluderet i vores pakkerejser. Island forventer at åbne op for indrejse for stort set alle nationaliteter.

Indrejserestriktioner for Færøerne:
Den 25 juni har Færøerne ændret deres indrejse restriktioner. Da Færøerne fra den 27 juni åbner op for rejsende fra EU/Schengen og UK medfølger der nu krav om at alle skal testes ved indrejse, den eneste undtagelse er børn under 12 år.  Fra den 27 juni og frem til 10juli vil testen ved ankomst være gratis. Fra den 11 juli vil testen koste 390kr per person. Dette betales lokalt i lufthavnen. Du skal derefter gå i karantæne indtil dit svar på testen er tilgængelig. Der forventes svar samme eftermiddag, eller inden frokost den efterfølgende dag. ved negativ test kan du fortsætte din rejse som planlagt. Såfremt testen er positiv skal du gå i 14 dages karantæne på stedet. Såfremt din forsikring ikke dækker dette, vil Færøerne stille karantænefaciliteter til rådighed. Hvis du har været i nærheden af en person med covid-19, må du forventes også at skulle i karantæne. Med denne nye udmelding ophæves den tidligere udmelding om at en negativ test taget 5 dage før afrejse var nok til indrejse på Færøerne.

Indrejserestriktioner for Grønland:
Alle indrejsende til Grønland skal i både åbningsfase 1 og 2 i 5 dages karantæne ved ankomst. Ved indrejse skal man fremvise et negativ covid-19 testresultat, baseret på en test taget i Danmark 2-5dage før afrejse. Man skal yderligere testes lokalt i Grønland for covid-19 på 5 dagen. Der må forventes op til 48 timers svar på denne test. Såfremt testen er negativ ophører karantænen. Karantænen indebærer at man skal begrænse alt kontakt med lokale. Karantænen kan under særlige omstændigheder afholdes i naturen, alle indrejsende skal have et negativ testresultat inden de igen kan rejse ud af Grønland. Disse restriktioner forventes at køre min. indtil slut juli/start august. Herefter håber vi fase 3 åbner op for indrejse uden karantæne.

For jer som ønsker at besøge vores nordiske venner denne sommer, beder vi jer kontakte jeres rejseforsikring for at få uddybende information omkring jeres dækning såfremt i udviser symptomer på covid-19 inden afrejse, eller bliver testet positiv under jeres rejse. HUSK at I selv er ansvarlige for at sætte jer ind i det besøgte lands covid-19 restriktioner, afstandskrav, forsamlingsforbud, regler om mundbind og hygiene etc.

Annullering/ombookning:
I disse dage er vi i fuld gang med at ombooke dem, der har ønsket at rejse senere i år, eller i 2021, eller refundere de gæster, som har ønsket dette. Vi gør alt, hvad vi kan for at jeres rejse eller refundering bliver behandlet hurtigt, og takker for jeres forståelse og tålmodighed, da dette er en helt ekstraordinær situation.

Vi arbejder lige nu på at tage en individuel snak med alle kunder som skal til Grønland henover sommeren, da vi er meget opmærksomme på at de nye Karantæneregler giver os store udfordringer med at gennemfører programmerne som først bekræftet. Lige nu forholder vi os primært til de rejsende i juni og juli. Kunder som først skal rejse til august, bedes desværre afvente ny status om Grønlands 3. fase af åbningen.

Hvad hvis jeg skal rejse til sommer?
Vi følger udenrigsministeriets rejsevejledninger og justerer i henhold til dette. Vi følger deres anbefalinger, som de bliver opdateret.

Ønsker du at afbestille din rejse i en periode, som ikke er omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning, så er det de almindelige rejsebetingelser for afbestilling, der gør sig gældende: https://arcticfriend.dk/rejsebetingelser/

Rejsevejledninger:
Du kan løbende holde dig orienteret om Udenrigsministeriets rejsevejledning her:  https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
Hvis rejsevejledningen får indflydelse på din rejse, så tager vi kontakt til jer med det samme, du behøver ikke tage kontakt til os.

Skal jeg være nervøs for min rejse?
Det korte svar er nej! Vi har en sund økonomi og er selvfølgelig med i Rejsegarantifonden med reg. 2025, som er din sikkerhed, hvis en rejseudbyder må dreje nøglen om. Det forventer vi ikke sker!

Vi vil gerne sige tak til verdens bedste kunder!
Den sidste uge har vendt op og ned på den verden, vi kender. Vi har snakket med alle jer, der skal rejse den kommende tid, og det har rørt os dybt at snakke med hver enkel af jer, og vi vil gerne sige tak for den forståelse og bekymring, vi møder; det betyder mere, end I aner!

Rigtig mange af jer har allerede nu tilkendegivet, at I vil afsted på et senere tidspunkt, og det er vi jer dybt taknemlige for, og vi deler det løbende med vores arktiske venner rundt omkring i verden, som alle kigger langt efter gæster disse dage.

Vi glæder os til at give jer verdens bedste rejse, når COVID-19 er noget, vi kan læse om i historiebøgerne.

Kærlig hilsen

Arctic Friend
Philip, Hannah, Anders, David, Flemming, Casper & Kasper