COVID-19

Information om COVID-19/Corona virus fra Arctic Friend

(opdateret 26/5-2021)

Kære kunde,

Her kan du holde dig opdateret om Covid-19 situationen til vores primære destinationer Grønland, Island og Færøerne. Situationen ændrer sig løbende, så nedenstående skrivelse er med forbehold for ændringer, og det er derfor vigtigt, at du selv tjekker det enkelte lands rejsevejledninger. Eller send os en mail, eller ring til os, så skal vi nok forsøge at besvare dine spørgsmål.

Indrejserestriktioner for Grønland:

Gældende regler per 26/5:
Som en del af Rigsfællesskabet er Grønland åben for danskere. Alle indrejsende til Grønland skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test, som højest må være 3 dage (72 timer) gammel. Testen skal være foretaget på et godkendt test-sted. Læs mere om det her. Derudover skal der udfyldes en Sumut-blanket online, der primært viser dit opholdssted i Grønland. I øjeblikket har Grønland krav om re-test på 5. dagen efter ankomst til Grønland, og i den periode er man i hjemmekarantæne. Du må dog gerne handle ind dagligvarebutikker, bestille take-away og gå i fjeldet. Skulle der under din planlagte rejse være karantænerestriktioner, så vil du kunne afbestille rejsen og få pengene retur, eller vi kan tilbyde specialprogram, der er tilpasset restriktioner, så du stadig kan komme afsted og få en god ferie. Læs mere om den aktuelle situation på www.nun.gl eller kontakt os.

Er du allerede vaccineret mod Covid-19, kan du ved indrejse blive teste på dag 2, og såfremt den er negativ, træder du ud af karentænen.

Rejser mellem Danmark og Grønland betragtes som inderigsflyvning.

Indrejserestriktioner for Island:

Fra 6/4-2021 er der fri indrejse til Island, såfremt du er vaccineret mod Corona eller kan vise, at du tidligere har været smittet med Corona – læs mere om detaljerne her. Kan man vise dette, er man undtaget fra at skulle vise negativ PCR-test forud for afgang. Man vil dog stadig blive testet (gratis) i lufthavnen ved ankomst til Island, og man skal være undgå kontakt med andre, til man har fået svar på testen (typisk inden for 24 timer). Herefter er der ingen restriktioner for sin gøren og laden i Island.

Er man IKKE testet eller tidligere smittet, gælder der andre regler: Du skal kunne fremvist negativ PCR test forud for afrejse (max 72 timer gammel). Du vil også blive testet ved ankomst til Island, og skal testes igen på 6.-dagen (såkaldt double screening), og i perioden frem til du har svar på denne test, er du i hjemmekarantæne. Det betyder at du ikke må gå på restaurant, tage på guidede ture, have tæt kontakt med andre osv.. I praksis betyder det, at man er meget låst til sin indkvartering og derfor kan vi ikke anbefale, at man rejser til Island, med mindre at man er vaccineret eller tidligere smittet.

Fælles for ALLE indrejsende til Island er, at man skal pre-registrere sig inden afgang – læs alle detaljerne her. Der er restriktioner/anbefalinger, der minder meget om de danske (hold 2 meter afstand, begræns kontakt med andre, osv.) – læs mere her:
Du kan læse mere på www.covid.is

Nye regler træder i kraft 1. juni: Den 1/6-2021 træder der nye regler i kraft for indrejse til Island. Restritionerne afgøres af smittetrykke i sit afrejseland. Der opereres med såkaldt røde, gule og grønne lande. Hvis man rejser ind fra et land, der er kategoriseret som ‘rød’, så er ovenstående regler forsat gældende (double screening). Hvis man derimod kommer fra en land, der er kategoriseret som gul eller grøn, er man undtaget double screening, såfremt man kan fremvise negativ PCR-test forud for afrejse. Er man vaccineret eller tidligere smittet er man ligeledes undtaget fra karantæne.

Med andre ord, så regner vi stærkt med, at Island vil være ‘åben’ fra 1. juni, så tøv ikke med at kontakte os for at høre mere om mulighederne.

 

Indrejserestriktioner for Færøerne:

Færøerne er som en del af Rigsfællesskabet åben for danskere. Det kræves dog, at man lader sig teste ved ankomst til Færøerne (dog med undtagelse af børn under 12 år). Prisen på test ligger på dkk 312,- pr person. Det anbefales samtidig, at man har ladet sig teste før afrejse (max 72 timer før afgang), men dette er IKKE et krav.

 

Rejser mellem Danmark og Færøerne betragtes som inderigsflyvning.

 

FAQ omkring rejser i en corona-tid

Hvad hvis jeg skal rejse til sommer?
Vi følger udenrigsministeriets rejsevejledninger og justerer i henhold til dette. Vi følger deres anbefalinger, som de bliver opdateret.

Ønsker du at afbestille din rejse i en periode, som ikke er omfattet af Udenrigsministeriets rejsevejledning, så er det de almindelige rejsebetingelser for afbestilling, der gør sig gældende: https://arcticfriend.dk/rejsebetingelser/

Rejsevejledninger:
Du kan løbende holde dig orienteret om Udenrigsministeriets rejsevejledning her:  https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
Hvis rejsevejledningen får indflydelse på din rejse, så tager vi kontakt til jer med det samme, du behøver ikke tage kontakt til os.

Skal jeg være nervøs for min rejse?
Det korte svar er nej! Vi har en sund økonomi og er selvfølgelig med i Rejsegarantifonden med reg. 2025, som er din sikkerhed, hvis en rejseudbyder må dreje nøglen om. Det forventer vi ikke sker!

Du kan trygt bestille din rejse! Og på mange af vores rejser tilbyder vi, at du frit kan afbestille din rejse op til 31. dage før afrejse.

Vi vil gerne sige tak til verdens bedste kunder!
Siden marts har vi snakket med alle vores gæster, og de fleste har fået deres ferie aflyst og refunderet. Vi vil gerne sige tusind tak for den forståelse vores gæster har haft for situationen. Mange af jer har ønsket at ombooke rejsen til 2021, men heldigvis er det også lykkedes at få en del gæster afsted til Grønland, Færøerne og Island sommeren 2020. Vi ved nu meget mere om Covid-19 og rejserestriktionerne, og vi er optimistiske i forhold til at få gæster nordpå den kommende sæson, og give jer tryghed på rejsen!

Kærlig hilsen

Arctic Friend
Philip, Anders, Flemming, Casper & Kasper

NB – Forbehold for ændringer i ovenstående! Indrejseresstriktionerne ændres hyppigt, og vi forsøger efter bedste evne at holde denne side opdateret, men vi kan desværre ikke garantere, at alt er opdateret. Kontakt os gerne, hvis der er spørgsmål.