Udflugter i Island

På din rejse til Island har du mulighed for at tilvælge masser af udflugter. Se turene herunder:

Vandring på Island

Vandring i Island er en af mange fantastiske oplevelser.

 

DE KLASSISKE – vild natur og højt til himlen


Geysir er et af højdepunkterne i Island

Geysir er et af højdepunkterne i Island.

Den Gyldne Cirkel
På denne næsten obligatoriske tur oplever du 3 af Islands største attraktioner i én og samme tur: Du besøger Geysir geometriske område, et geotermisk område, hvor varme kilder er i overflod, mudder bobler og geysere eksploderer. Herefter går turen til et af Islands smukkeste vandfald, Gullfoss, inden turen går til Þingvellir National Park – hvor du kan opleve sprækken mellem kontinentalpladerne.
Afgang hver dag året rundt. (8 timer)
Pris: kr. 550,- per person

 

Snescooter ved Langjökull

Snescooter ved Langjökull.

Den Gyldne Cirkel + Snescooter 
På denne spændende tur kommer du i kontakt med nogle af Islands mest spændende og berømte naturfænomener. Første stop er Þingvellir national park, som er kendt for sin exceptionelle skønhed og historiske betydning, hvorefter turen går til Geysir-området, så videre til Gullfoss vandfaldet, som nogle mener er dronningen af vandfalde i Island.

Og så er det tid til at køre på snescootere: Det foregår på Langjökull, som er Islands næststørste gletsjer, og her er det muligt at køre på snescooter året rundt. Det er en guided tur på cirka 1 time. For at kunne deltage skal man fremvise gyldigt kørekort, og der er to personer på hver snescooter.
Afgang hver dag året rundt. (10 timer)
Pris: kr. 1550,- per person

 

Oplev sprækken mellem kontinatalpladerne i Silfra

Oplev sprækken mellem kontinatalpladerne i Silfra.

Den Gyldne Cirkel + snorkling mellem kontinentalpladerne
Den klasssiske rundtur til Geysir, Gullfoss og Þingvellir National Park. Herefter hopper du i det krystalklare vand i Silfra ved Þingvellir, hvor du kan snorkle mellem kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika. Sigtbarheden under vandet er mere end 100 meter, og det er en uforglemmelig oplevelse at ligge i overfladen og kigge ned i den dybe sprække. Alle kan være med!
Afgang hver dag året rundt. (10 timer)
Pris: kr. 1650,- per person

 

Fontana Spa ved Laugarvatn er et godt og mindre turistet alternativ til Den Blå Lagune.

Fontana Spa ligger med smuk udsigt til Laugarvatn.

Den Gyldne Cirkel og varme kilder
De fleste rejsende til Island har lyst til at opleve dét, Islændingene kalder for ‘Golden Circle’. Når man tager Den Gyldne Cirkel, får man lov til at se Geysir, Gullfoss og Þingvellir. Efter den fantastiske tur omkring noget af  Islands smukkeste steder bliver der stoppet på et lille galleri i byen Laugarvatn, hvor man kan få lov til at smage hjemmelavet islandsk rugbrød med ørred – fanget i området. Derefter går turen til det nye, lækre Fontana Spa, hvor der er flere forskellige termiske bassiner, som kan nydes i de skønne omgivelser med udsigt ud over søen, Laugarvatn. En perfekt afslutning på en perfekt dag, inden turen går tilbage til Reykjavik.
Afgang hver dag året rundt. (9 timer)
Pris: kr. 800,- per person (inkl. indgang til Fontana Spa)

 

Pukkelhvaler er 'dygtige' til at vise hale.

Pukkelhvaler er ‘dygtige’ til at vise hale.

favoritHvalsafari og fuglefjeld
Vi forlader den gamle havn i Reykjavik med båd og efter en kort sejltur forbi fuglefjelde, er vi hvor hvalerne plejer at opholde sig. Vi kigger efter vågehvaler, pukkelhvaler, delfiner og marsvin. Undervejs fortæller guiden om hvaler, fugleliv mm. Sørg for varm påklædning – det er koldt på vandet. Afgang kl. 09.00, 13.00 og 17.00. I højsæsonen er der også afgang kl. 20:30.
Afgang hver dag året rundt. (2,5-3,5 timer)
Pris kr. 600,- pr. person – midnatstur kr. 690,- pr. person

 

Dramatiske lavamarke på Reykjanes-halvøen

Dramatiske lavamarke på Reykjanes-halvøen

Reykjanes halvøen – slut af i Den Blå Lagune?
På denne tur får du muligheden for at opleve alt det bedste på Reykjanes halvøen på en halv dag: varme kilder, dramatiske lavamarker, barske klipper, ensomme fyrtårne, og muligheden for at kunne gå over broen mellem de europæiske og nordamerikanske kontinents plader. Turen kan afslutte i Den Blå Lagune (tilkøb på 350,-), hvor man kan blive så længe, man har lyst til. Busserne fra lagunen kører flittigt til Reykjavik.
Afgang hver hver dag 15/5 til 15/9.
Pris: kr. 650,- (ekskl. Den Blå Lagune kr. 350,-)

DE AKTIVE – grotter, gletschere, varme kilder og vilde floder


Kombiner vild natur og varme kilder i Reykjadalur.

Kombiner vild natur og varme kilder i Reykjadalur.

Vandring og varme kilder i den rygende dal, Reykjadalur
Ikke så langt væk fra Reykjavik ligger den smukke dal, Reykjadalur, der på islandsk betyder ‘den rygende dal’ pga. de mange varme kilder og geotermiske aktivitet, og du vil se alt fra små pytter til store opvarmede kilder af vand Landskabet er varieret og smukt, så på denne udflugt slår man to fluer med et smæk: Vandringen er ikke krævende, så alle kan være med. Vejret i Island er utilregneligt, så der bør medbringes regn- og vindtæt tøj, der passer til forholdene – og selvfølgelig badetøj til de varme kilder. Denne tur var en af de mest populære ture i 2012, og kan varmt anbefales.
Afgang hver dag året rundt. (7 timer)
Pris: kr. 1.200,- per person (inkl. picnic frokost)

 

Sólheimajökull

Gletsjere og varme kilde på samme dag – velkommen til Island.

favoritGletschervandring og varme kilder 
På denne spændende heldags tur får du lov til at opleve både gletsjere og varme kilder: Kl. 8:30 er der afhentning på hotellet, og så går turen til det geotermiske område ved Hengill. Herfra vandrer vi op ind gennem den smukke dal, Reykjadalur, hvor vi kan nyde de varme kilder. Efterfølgende fortsætter vi til Skógafoss og Seljarlandsfoss, hvor vi også kommer forbi den verdensberømte (og berygtede) Eyjafjallajökull, som forstyrrede en stor del af  den europæiske lufttrafik i 2010. Herefter kommer vi til gletsjeren Sólheimajökull, hvor vi går en let tur mellem sprækker, smeltevandsbrønde og gennem det smukke islandskab.

Vejret er utilregneligt i Island den største del af året, men i de koldeste måneder kan det være, at vejret ikke er til badning i de varme kilder, men det burde ikke være det store problem, der er nok af natur til at nyde i den smukke Reykjadalur.
Afgang fra juni-september: Hver dag.
Afgang fra september – november: mandag, torsdag, lørdag & søndag.
Varighed: cirka 12 timer, heraf 5-6 timer aktiv

Pris: kr. 2.075,- per person

 

Rafting på Hvitá - her er ture for alle niveauer.

Rafting på Hvitá – her er ture for alle niveauer.

River rafting på Hvítá floden
River rafting er den perfekte aktivitet, hvis du er på udkig efter et udfordrende eventyr i den islandske natur. Vi padler ned Hvítá floden, som har både kløfter, bølger og vandfald. Floden ligger meget tæt på Geysir, og denne tur har været en af de mest populære ture i Island i mange år. På turen får man mulighed for at hoppe af en klippe ned i vandet, som kan klart anbefales. Der er ture til alle niveauer, så uanset om du er vil have en rolig begynder-tur eller den vilde adrenalin-tur med, så har vi turen til dig. Der er to daglige afgange; kl. 08.00 der inkluderer frokost, og en afgang kl. 12.00 der inkluderer BBQ til aftensmad.
Afgang hver dag i perioden april-september. (8 timer)
Pris: kr. 990,- (inkl. frokost) / kr. 1090,- (inkl. BBQ) per person

 

På opdagelse i en af Islands mange lava-grotter

På opdagelse i Leiðarendi grotte er en eventyrlig oplevelse.

Underjordisk grotteudforskning
Leiðarendi Cave ligger kun en halv times kørsel fra Reykjavik, og det er et perfekt sted at udforske en skjult, underjordisk verden formet af lava for længe siden. Vi klatrer, kravler og går på opdagelse i grotten. En virkelig spændende tur for dem, der ikke er bange for mørket og ønsker at opleve noget helt ud over det sædvanlige. Turen afvikles både sommer og vinter.
Afgang hver dag. (3 timer)
Pris kr. 800,- per person

 

Sifa Dykning

Sifa dykning

Silfra – snorkle eller dyk mellem kontinentalpladerne
Silfra er placeret på Þingvellir Nationalpark omkring en time fra Reykjavik. Når du snorkler/dykker i Silfra, er det faktisk lige over ”sprækken”, som adskiller de europæiske og nordamerikanske kontinentalplader. Vandet er krystalklart med en sigtbarheden på mere end 100 meter, og vandtemperaturen ligger på mellem 2 og 4 grader året rundt – en oplevelser, du ikke finder andre steder i verden!
Afgang hver dag hele året (snorkling: 5 timer; dykning: 8 timer)
Pris: Snorkling: kr. 1390,- / dykning: kr. 2590,-

 

Oplev Islands flotte natur på ATV.

Oplev Islands flotte natur på ATV.

ATV – firhjulstrækkere gennem den islandske vildmark
Du skal ikke langt væk fra Reykjavik for at komme ud i Islands barske natur, og en af de bedste måder at opleve den på og samtidig få nogle sjove oplevelser er i ATV (quad-bike) firhjulstrækkere. Efter en kort køretur til basecamp udenfor Reykjavik, vil der være en briefing om udstyr, og hvordan man kører ATV. Ruterne er sikre men udfordrende, og en guide vil eskortere dig på hele turen. Du kører i bjerge, lava-landskaber, rå natur og sort sand – der er noget for alle!Man kører 2 personer på hver ATV – vil du køre alene, koster det hhv. kr 200,- (1-time) og 300,- (2 timer).
Turen starter ved Hafravatn, og så derefter op på Hafrafell, hvor man selvfølgelig kan nyde udsigten over Reykjavik, hvorefter vi kører til Úlfarsfell, hvor du kan nyde udsigten over hele Reykjavik, til Reykjanes halvøen, og på en dag med klart vejr, kan man være heldig at se Snæfellsjökull gletsjer.
Afgang hver dag året rundt
Pris: kr. 1250,- per person

Udforsk den smukke gletsjer, Sólheimajökull.

Udforsk den smukke gletsjer, Sólheimajökull.

favoritGletsjervandring på Sólheimajökull
På denne tur får du lov til at udforske den spektakulære Sólheimajökull-gletsjer, der ligger omkring 3 timers kørsel fra Reykjavik. Turen går op over den rå gletsjertunge og videre op over gletsjeren, hvor vi ser nærmere på smeltevandsbrønde, de spøjse kryolithuller og selvfølgelig udforsker de mange sprækker. Undervejs vil vi stoppe ved en isvæg, hvor du får lov til at prøve kræfter med isklatring (frivilligt). Alt sikkerhedsudstyr er selvfølgelig inkluderet. På vejen tilbage til Reykjavik stopper vi ved det smukke vandfald Skógarfoss.
Afgang hver dag (10 timer)
Pris: kr. 1.700,- per person (inkl. frokost)

 

Vatnajökull er Islands største gletsjer.

Vatnajökull er Islands største gletsjer.

favoritVatnajökull – Islands største gletsjer 
Er du til gletsjere, eventyr, stor natur og højt til himlen, så er Vatnajökull National Park stedet for dig! Vatnajökull er en af Europas største gletsjere, og området omkring Skaftafell er et ta’-selv-bord af store oplevelser i den smukke natur. Der kan arrangeres dagsture fra Reykjavik med 2 timers gletsjervandring på den berygtede, men fantastiske Vatnajökull. Vi kan dog varmt anbefale at tilbringe et par dage her – der er masser af tage sig til. Brug en halv eller en hel dag på gletsjerne, lær isklatring på Svínafellsjökull, eller bestig Islands højeste fjeld; Hvannadalshnúkur (2.111 moh.).
Afgang hver dag
Pris: fra kr. 1750,- per person 

 

Nordlys – se polarhimlen danse


Hummer og nordlys - lyder som en perfekt aften?

Hummer og nordlys – lyder som en perfekt aften?

favoritNordlys, hummer og super jeep
På denne uforglemmelige tur kommer du til at opleve nogle af de ting, Island er kendt for; super jeeps, nordlys og lækker mad. Du bliver hentet på dit hotel kl. 18:30, hvorfra turen går sydover i jagten på nordlys – langt væk fra Reykjaviks ‘lysstøj’. Første stop bliver på en af de berømte sorte strande, hvor der bydes på  islandske delikatesser. Herefter forsætter turen til en af Islands bedste restauranter, der er kendt for deres fantastiske seafood. Her venter der et sandt festmåltid med hummer som hovedattraktionen – og selvfølgelig også lidt islandsk brændevin. Efter maden fortsætter jagten på nordlys, inden vi vender tilbage til Reykjavik.
Afgang onsdag, fredag og lørdag fra 1/9 til 15/4 (5 timer)
Pris: kr. 2250,- per person

 

Oplev det fantastiske aurora borealis på et nordlys cruise.

Oplev det fantastiske aurora borealis på et nordlys cruise.

Nordlys cruise
Nordlys opleves bedst, hvor der er mørkt og uden forstyrrelser fra kunstigt lys, så hvorfor ikke tage en smuk aftentur på båd. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til den gamle havn i Reykjavik, hvor båden sejler kl. 21:00. Eftersom vejret i Island er meget utilregneligt, kan der ske ændringer i turene, så være sikker på at spørge i receptionen omkring kl 18:00, om turen bliver afviklet.
Denne tur tilbydes hver dag fra 1/10 til 31/3 (vejrafhængig) (2,5-3 timer)
Pris: kr. 750,- (inkl. the og kaffe om bord)

 

Aurora borealis er en forglemmelig oplevelse.

Aurora borealis er en forglemmelig oplevelse.

Den klassiske nordlystur i bus
Nordlys er en fantastisk oplevelse, og Island er et af de bedste steder at opleve dette fantastiske naturfænomen. Allerede fra september til april kan nordlys opleves i Island, og når vejret er klart og forholdene rigtige kan man se det flagrende lys danse hen over himlen – en uforglemmelig oplevelse. Destinationen for dagens udflugt afhænger af forholdene, og vil gå dertil, hvor chancerne for nordlys er størst. Skulle man være uheldig ikke at se nordlys på sin tur, kan man tage gratis med på en tur en anden dag.
Afgang hver dag, 15/9 til 15/4 (3 timer)
Pris: Fra kr. 350,- per person

 

Sammensæt dine egne eventyr…


Der kan også arrangeres flere kombinationsture; kombinér fx en snorkeltur i Silfra ved Þingvellir med en tur i ned gennem grotterne. Eller hvad med River Rafting og Super Jeep på samme dag. Der er masser af muligheder – kontakt os for mere information om priser og afgangstider.

 

Print Friendly