10 Dage – Iceland Circle – Kør selv ferie

Denne kør-selv-favorit rejse udforsker Islands overflod af naturskatte, herunder nationalparker, smukke vandfald, gletschere, storslåede vulkaner og varme kilder.

Skagafoss

Skagafoss

√ Oplev det fantastiske Gullfoss-vandfald
√ Geysir og varme kilder
√ Den historiske Thingvellir-slette
√ De imponerende Skogafoss og Seljalandsfoss
√ Skaftafell og Vatnajökull-nationalparken
√ Vidunderet Myvatn
√ De østlige fjorde med søpapegøjer og stejle bjerge
√ Asbyrgi-kløften
√ Basaltsøjlerne ved Reynisdrangar
√ Smag på lækre hummere i Island’s hummerhovedstad Höfn
……..og meget, meget mere.

 

Rejsefakta


Tur navn: Iceland Circle – Kør selv ferie
Rejselængde: 10 dage
Datoer og priser:

 • Afgang alle dage i hele 2017
 • Lavsæson (1. maj – 14. juni & 20. august – 30. september) Kr. 13.990- pr pers. v/ 2 personer i bilen
 • Højsæson (15. juni – 19. august) Kr. 20.590,- pr pers. v/2 personer i bilen

Dag til dag program


Dag 1: København-Keflavik og Reykjavik
Ved ankomsten til Reykjavik, er der transfer af vor lokale agent til dit hotel for overnatning. Tag en gåtur på opdagelse rundt i den hyggelige hovedstad. Nyd f.eks. udsigten udover byen fra toppen af tårnet på Hallgrimskirkja, eller oplev det kulturelle center Harpa centralt i byen.

Dag 2: Udlevering af bil. Snæfellsnes-halvøen
Jeres bil udleveres og forude venter en skatkiste af oplevelser.
Første stop er Snæfellsnes-halvøen, kendt for sine smukke landskaber og spektakulære bjerge, små landsbyer, skønne fjorde og dramatiske vulkaner. Stop og nyd de skønne seværdigheder såsom Eldborg-vulkankrateret, Búdir-landsbyen, det sorte sand på Djúpalónssandur-stranden og den massive Snæfellsjökull-gletcher. Gør stop i landsbyen Stykkishólmur med alle sine gamle velbevarede og farverige træhuse. Tag evt. en sejltur rundt om de mange øer ude i Breidafjördur-bugten, hvor der findes mange fuglekolonier.

Overnatning i Húnaflói-området.

Ca. antal kørte km: 420 km.

Dag 3: Nordvestlige Island & Akureyri
Kør nordpå til kysterne ved Húnaflói bugten. Betragt den dramatiske Hvitserkur-klippe, som står i havet ud for Vatnsnes-halvøen. Legenden siger at det er en forstenet trold. Det vrimler iøvrigt med sæler her – ofte også oppe på stranden. Stedet har én af Islands største sæl-kolonier. Kør til Skagafjörður, et område også kendt for sin opdræt af islandske heste. Besøg det gamle gård-museum Glaumbær og den gamle tørvekirke Vidimyrarkyrkja. Fortsæt og slut dagen af i Akureyri, hovedstaden i nord. Byen er kendt for sine gode restauranter.

Overnatning i Akureyri-området.

Ca. antal kørte km: 250 km.

Dag 4: Mývatn
Turen fortsætter østover, hvor første stop er Godafoss-vandfaldet. Det er et af Islands mest imponerende vandfald. Herefter fortsætter i mod Mývatn. Området omkring Mývatn-søen er udsøgt, og ligner nærmest noget fra en helt anden verden. Området består af vulkankratere, lavaformationer og spruttende mudderhuller samt Dimmuborgir-lavamarken og det geotermiske område Námafjall.
Tag en beroligende svømmetur i de naturlige bade “Mývatn Nature Baths”, og gør et stop i byen Húsavík, som er Islands hovedstad for hvalfangst. Herudover bør I gøre et stop på Tjörnes-næsset og se fossiler samt den smukke Öxafjördur-fjord.

Overnatning i Húsavík/Mývatn-området.

Ca. antal kørte km: 180 km.

Dag 5: Nordøstlige Island
Dagen idag kommer til at indeholde nogle helt spektakulære og specielle seværdigheder. Besøg først Ásbyrgi, som er en storslået hesteskoformet kløft, som ligner noget fra det vilde vesten. Herefter Dettifoss-vandfaldet som tordner ned i Jökulsárgljúfur-kløften. Det er Islands største vandfald mht vandmængde. Besøg herefter Hljódaklettar, som er en samling af karakteristiske søjle- og bueformede klippeformationer. På vejen mod Egilsstadir kører I igennem det mystiske øde, men storslåede landskab, Mödrudalsöræfi.
Udforsk Lagarfljót-søen, som er hjem for Lagarfljót-søslangen, det lokale Loch Ness-uhyre, Hallormstadur Nationalparken med Islands største birkeskov og “Skriduklaustur Centre” for kultur og historie.

Overnatning i Egilstadir-området.

Ca. antal kørte km: 320 km.

Dag 6: De østlige fjorde
At køre langs Østfjordene, er i sandhed en smuk og betagende oplevelse, hvor tårnhøje bjerge går lodret ned i havet. Og hist og her i de lange smalle fjorde, ligger maleriske fiskerlandsbyer. Besøg Seydisfjördur, som er omgivet af stejle bjerge, Faskrudsfjördur, hvor der for enden af fjorden er udsigt ud til huleklippeøen Skrudur. Eller besøg Djúpivogur hvorfra I kan sejle ud og besøge øen Papey. Øen er et naturreservat for hav- og edderfugle. Om sommeren er her en kæmpe koloni af søpapegøjer.
Fortsæt sydover mod Höfn, som ligger naturligt smukt på en odde i en lagune, omgivet af bjerge. Höfn er kendt for sine delikate hummere, og deraf navnet “Islands hummerhovedstad”.

Overnatning i Höfn-området.

Ca. antal kørte km: 300 – 450 km – alt efter hvor meget I ønsker at inkludere af rutens muligheder

Dag 7: Vatnajökull Nationalpark

Nyd sydøst-kystens spektakulære scenarie. Stop ved Jökulsárlón-gletcherlagunen – den største gletcher-lagune af sin art, og tag en sejltur blandt lagunens isbjerge. Fortsæt mod Skaftafell, som er Islands mest berømte vildmark, og et ideelt sted at lave udendørs aktiviteter.
Der er korte og nemme vandreture ind til Svartifoss-vandfaldet og Skaftafellsjökull-gletcheren. Skaftafell er som en grøn oase omgivet af sort lavasand.

Overnatning i Vík/Kirkjubæjarklaustur-området.

Ca. antal kørte km: 275 km.

Dag 8: Sydkysten
Kør langs den spektakulære sydkyst, et enestående landskab af “ørkener”, klippefyldte kyster og landbrugsjord klemt inde mellem gletschere, bjerge og hav. Kysten byder på mageløse udsigter og nogle af Islands smukkeste attraktioner, som inkluderer byen Vík og Dyrhólaey-halvøen, hvor man fra fyrtårnet har en fantastisk udsigt udover klippekysten og dens smukke formationer. Udforsk de smukke klippeformationer og basaltsøjler ved Reynisdrangar. Fortsæt forbi Myrdalsjökull og gør stop ved de smukke vandfald Skogafoss og Seljalandsfoss, hvor I kan gå ind bag vandfaldet.

Overnatning i Gullfoss/Geysir-området.

Ca. antal kørte km: 200 km.

Dag 9: The Golden Circle – Gullfoss, Geysir & Thingvellir
Kør på opdagelse rundt i dette frodige landbrugsland, som er hjemsted for mange berømte islandske sagaer. Dagen idag kan måske føles som klimakset på hele rundturen, da I idag skal se både det prægtige og ubeskriveligt smukke Gullfoss-vandfald, Geysir-området med sine spildkogende søjler af vand, der blir spydt ud fra jordens indre samt Thingvellir-sletten, som grundet sin historiske og geologiske interesse, er på UNESCO’s verdensarvsliste. Thingvellir var dét sted hvor det første islandske lagting samledes, men også dét sted hvor den europæiske og den amerikanske tektoniske plade kolliderer, eller rettere går hver til sit, og med tiden river Island midtover.
Giv jer også tid til at besøge Skálholt, ét af de vigtigste steder i Islands middelalderhistorie, og endelig vulkankrateret Kerid.
Herefter køres der mod Reykjavik, hvor den sidste nat tilbringes. Lejebilen afleveres.

Ca. antal kørte km: 150 km.

Dag 10:
Med bus fra Reykjavik til Keflavik og hjemrejse til København.

Prisen inkluderer:


 • Fly København – Reykjavik t/r med Icelandair
 • 8 dages billeje kategori B inkl. fri kilometer, CDW, VAT, GPS og 1 chauffør
 • 7 overnatninger på farmhouse eller guesthouse med fælles bad/toilet (mulighed for tilkøb af eget bad/toilet)
 • 2 overnatninger på hotel i Reykjavik
 • Morgenmad alle dage
 • Lufthavnstransfer Keflavik – hotel i Reykjavik t/r
 • Detaljeret kort over Island samt udførlig ruteplan
 • Lufthavnsskatter

Ikke inkluderet:

 • Sygdomsafbestilingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Lovpligtig EU ansvarsrisiko og tilskud til rejsegarantifonden kr. 100,-
 • Benzin
 • Evt. Enkeltværelsestillæg

OBS!!!      Vi kan også arrangere afrejse fra Billund – spørg ved reservation.

Bestil Rejse

Print Friendly