8 Dage – Vandreferie i Islands smukke højland

Det er kendt som Islands bedste vandrerute, og det er der en god grund til! Ruten går fra Landmannalaugar til Þórsmörk gennem det vilde, dramatiske islandske højland, og du kommer gennem et af de sidste uberørte naturområder i Europa. Der er meget få steder i verden, der tilbyder sådanne forskelligartede landskaber og naturskønne udsigter. Undervejs kommer du forbi farverige bjerge, store gletsjere, varme kilder, brusende floder, fredelige søer, smalle højdedrag, enorme vandfald, dybe kløfter og panoramaudsigt over Nordatlanten. Denne vandretur har det hele, og mere til! Der er guide med på vandreturen, og undervejs bliver bagagen transporteret mellem lejrpladserne.

Vandring i Højlandet

Vandring i Højlandet

Rejsefakta


Tur navn: Højdepunkter i Højlandet – Vandreferie med guide
Rejselængde: 7 dage
Afgange og priser:

 • Datoer for 2018 kommer snart – kontakt os for at få et tilbud.
 • Pris fra DKK  17.470,- pr person (v/2 personer)
 • Mod tillæg på kr. 2.500,- pr person, kan turen gøres med overnatning i hytter, og der vil være en del flere afgange.

Dag til dag program


Dag 1: Afrejse fra Danmark-Reykjavik
Afrejse fra København og ankomst til Keflavik. Indkvartering i Reykjavik på hotel.

Dag 2: Reykjavik-Landmannalaugar-Hrafntinnusker

Første sektion: Landmannalaugar – Hrafntinnusker
Distance: 12 km
Estimeret vandretid: 4-5 timer
Antal højdemeter: cirka 470 m
Turen starter med pick-up fra Reykjavík Turistkontor kl 7:00. Derefter vil vi have en hurtig briefing med hensyn til udstyr og så går turen ud af Reykjavik. På vores rejse til Landmannalaugar vil vi gøre nogle stop, da turen til Pjórsardalur-dalen byder på nogle smukke steder. Derfra kører vi mod højlandet, forbi vulkanen Hekla, den mest aktive vulkan på Island. Det sidste udbrud var i år 2000, så der venter snart et nyt og kraftfuld udbrud fra bjerget, som er blevet kaldt porten til helvede. Før vi ankommer til Landmannalaugar (ca. 600 m over havets overflade), vil vi gøre et stop ved Ljótipollur-krateret, og håber på en fantastisk udsigt over højlandet og se Islands største gletschere. Vi spiser frokost ved ankomsten til Landmannalaugar, hvorefter vi starter med opstigning ind i bjergene. Stien fører os forbi små kløfter, dampende varme kilder og gule bjergrygge. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Hrafntinnusker bjerghytte, hvor vi overnatter.

Dag 3:Hrafntinnusker – Àlftavatn

Anden sektion: Landmannalaugar – Álftavatn
Distance: 12 km
Estimeret vandretid: 4-5 timer
Antal højdemeter: cirka 490 m

Efter morgenmad i vores køkken-telt, er der afgang fra Hrafntinnusker, og vi vandrer langs bakkerne i Reykjafjöll og går gennem kløfter, indtil vi kommer til Jökultungur, hvor vi står over for bjerge og gletschere. Heroppefra er der en betagende udsigt udover Fjallabak og Alfavatn-søen. Herefter går turen nedad mod en grøn oase, som er en behagelig kontrast til det barske landskab bag os. Undervejs krydser vi en lille flod til fods. Vi overnatter på campingplads i den nordlige ende af søen Álftavatn.

Dag 4: Álftavatn-Emstrur (Botnar)

Tredje sektion: Álftavatn-Emstrur (Botnar)
Distance: 15 km
Estimeret vandretid: 6-7 timer
Antal højdemeter: cirka 40 m

Dagen starter med at krydse en lille flod undervejs til Mælifellsandur – en sort sandørken. Vi krydser to vulkaner på vores vej – den smukke grønne Storasula og Hattafell, som har en bemærkelsesværdig flad top. Vi fortsætter vores vandring til Emstrur, hvor vi på en klar dag, vil have en fantastisk udsigt til Eyjafjallajökull og Myrdalsjökull-gletcherne. Vi går herefter en lille “detour” for at beundre den utrolige Markarfjlótsgljúfur canyon. Selve kløften er 200 meter dyb og gennem den løber den kraftfulde Markarfjót elv. Vi sætter vore telte op ved Emstrur (Botnar), som er en smuk grøn oase omgivet af sort “ørken” sand.

Dag 5: Emstrur (Botnar) – Þórsmörk

Fjerde sektion: Emstrur (Botnar) – Þórsmörk
Distance: 15 km
Estimeret vandretid: 6-7 timer
Antal højdemeter: 300 m

Dagen starter med en snoet vej ned til Syðri Emstruá floden, som vi krydser via en bro. Når vi krydser floden, er vi nødt til at være meget forsigtig, da dette er et af de farligste steder på vejen. Bagefter fortsætter vi mod syd til et område kaldet Almenningar. Landskabet vil nu begynde at ændre sig igen, og vi kommer til at se fredelige vandløb, arktisk birk og blomster. Vi krydser endnu en krævende flod, men nu er man efterhånden blevet ekspert på området. På den anden side af floden, har vi lagt Almenningar bag os og er nu i Þórsmörk dalen. Nu har vi kun ca. 40 min’s gåtur til Langidalur-hytten i Þórsmörk og derfra videre til Basar-hytten, hvor vi skal tilbringe natten. Denne del af området er vidunderlig. Þórsmörk er unægtelig noget af islands smukkeste og mest betagende natur.

Dag 6: Þórsmörk – Magni – Modi-krateret – Fimmvörduhalls-passet – Þórsmörk

Femte sektion: Þórsmörk – Magni – Þórsmörk
Distance: 16 km
Estimeret vandretid: 7-8 timer
Antal højdemeter: 800 m

 I dag er Fimmvörðuháls og de nye kratere fra det berømte Eyjafjallajökull udbrud i 2010, på dagsordenen. Efter en god nats søvn i birkeskovs-dalen, starter vi vores vandretur tidligt om morgenen, og tager den sidste fuld dags vandretur på denne rejse. Med fantastisk udsigt til gletsjerne, Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull, på hver side af os i løbet af dagen, er vi garanteret en oplevelse som vi sent vil glemme. Vi vil tilbringe vores sidste nat i Þórsmörk og vil holde en afskedsfest med den traditionelle islandske grillet lam til middag.

Dag 7: Þórsmörk – Reykjavik

Distance: 6 km
Estimeret vandretid: 3 timer

Efter et godt og solidt morgenmåltid, har vi lidt tid til at gå på opdagelse i omgivelserne, inden vi bevæger os tilbage til storbyen Reykjavik. Vi vandrer op på Útigönguhöfði-bjerget for at nyde den fabelagtige udsigt nedover dalen.
Den storslåede Þórsmörk-dal, er opkaldt efter den nordiske gud Thor. Ved middagstid går turen tilbage til Reykjavík, hvor vi undervejs gør stop ved Seljalandsfoss-vandfaldet, hvor der er mulighed for at vandre ind bag vandfaldet. Vi kører herefter til Reykjavik Turistkontor, hvor hele turen startede, hvor vi vil ankomme ca kl. 18:30.

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der transfer fra hotellet i Reykjavik til lufthavnen.
Hjemrejse Keflavik – Danmark.

Har du ikke fået nok af Island, så forlæng dit ophold og bliv et par dage længere. Tag på gletsjervandring, hop i de naturlige varme kilder ved Reykjadalur eller dyk mellem kontinentalpladerne ved Silfra. Læs mere om udflugterne her

Bemærk venligst:
Det er en guidet vandrertur og det betyder, at vi vil sørge for at bringe din bagage fra den ene campingplads til den næste i vores jeeps. Vi anbefaler, at din bagage er vandtæt, eller pakkes vandtæt, da disse transporter foregår via våde bjergveje. Jeepen skal krydse flere floder hver dag med en trailer. Så husk at sørge for at pakke din elektronik og andre elementer godt.

*Prisen inkluderer:


 • Flyrejse København – Keflavik t/r på økonomiklasse med Icelandair
 • 6 dages vandretur med guide
 • 5 overnatninger i telt camp
 • 2 overnatninger i dobbeltværelse på hotel i Reykjavik
 • alle måltider på vandreturen (fra dag 2 frokost til dag 6 frokost)
 • transport af bagage på vandreturen
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og afrejse i Reykjavik
 • lufthavnsafgifter

Ikke inkluderet:

 • Sygdomsafbestilingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Diverse ferieforsikringer
 • Administration + Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring j.f. Rejsegarantifonden kr. 100,-

Bemærk:
Det er muligt at leje sovepose og madras. Det skal bestilles hjemmefra.

Aldersgrænse: Minimum 16 år (af sikkerhedsmæssige årsager)

Vi kan også arrangere afrejse fra Billund – spørg ved reservation.

Bestil Rejse

Print Friendly