10 Dage – Isbjergsøen ved Indlandsisen

En af vores nyeste ture! (ikke aktiv)

Langt oppe i en af de fjerne egne af Grønland, kan man opleve at indlandsisen går direkte ud i en af dens bjergsøer; Iluliartoq (Isbjergsøen). Søen er fuldstændig afgrænset af højlandet, indlandsisen i nord, syd og øst og en landtange  i vest, hvorfra man har den mest fabelagtige udsigt udover bræen der leverer isbjerge til søen. Man kunne måske forvente total stilhed her på disse kanter, men naturen er fuld af liv og bevægelse. Her ved en af indlandsisens randområder, mærker og hører man isens spændinger højere end noget andet sted. Ravnene og polarrævene gør sit til stemningen, men det er den kælvende is der fører ordet.

Isbjergsøens Bræ

Isbjergsøens Bræ

På denne rendyrkede vandretur i den Grønlandske vildmark kommer vi igennem varierede landskaber med store bestande af moskusokser. Vi kommer på turen forbi Inuit grave og ruiner fra århundreders liv i arktis. Vi går i bogstaveligste forstand i Grønlands forfædres fodspor.

Rejsefakta


Tur navn: Isbjergsøen ved Indlandsisen
Type: Hårdere vandretur med højdemeter
Samlet distance trekking: 100 km.
Længste dagsdistance: 18 km.
Rejselængde: 10 dage
Afgange og priser:*

 • 14 august 2013: 14.780,-

OBS: Er I en gruppe på min. 4 personer, så ring på 76100070 og hør om muligheden for at sætte en ekstra afgang op.

Dag til dag program


Dag 1: Afrejse
Afrejse fra København kl. 09.00 med Air Greenland. Efter godt 4 timers flyvning lander vi i Kangerlussuaq, og bliver budt velkommen af vores erfarne guide, Jens Pavia, som følger os til vandrehjemmet i Kangerlussuaq. Efter vi er blevet indlogeret på vandrehjemmet er det tid til at mødes i gruppen, snakke tur og få fordelt telte og grej imellem os.

Dag 2: Transport til Tasersuatsiaq (Lake Ferguson)
Vi skal allerede i dag et godt stykke ind i vildmarken, og starter langs søen, efterfulgt af en opstigning til søerne i den sydøstlige del af området. Der vil være rig mulighed for at se større vildt.
11 km og 380 højdemeter.

Dag 3: Ammalortup Nunaa’s højland
Vi forcerer det kuperede terræn og går ned mod søen Ammalotoq. Udsigten på denne del af turen er formidabel, og vi har flere steder frit udsyn til indlandsisen og vidderne i det fjerne.
11,4 km.

Dag 4: Familien fra Kangaamiut
Når man begravede folk på disse egne i gamle dage, var det tradition at gravene skulle placeres på udkigspunkter, med frit udsyn over søen og landskabet. I dag kommer vi forbi 3 af sådanne grave omkring søen. På ruten kommer vi desuden igennem en sommerboplads (eller ruinerne derfra) som er blevet anvendt helt frem til 1923. Denne boplads blev benyttet af en familie fra Kangaamiut bygd, og for at komme hertil fra den yderste del af kysten, har de benyttet både konebåd og kajakker. (En konebåd var både med betræk af selskind og som oftest roet af kvinder, deraf navnet) Man ved at familien har haft fast fangsplads her.

Læs mere om Grønland

Vi krydser ind over en elv og går op i dalen mod landtangen Ilutiartoq, hvor vi til sidst belønnes i form af en meget fin udsigt udover søen og indlandsisen.
13,8 km og 370 højdemeter.

Dag 5: Indlandsisen
I dag lader vi teltene stå og tager på opdagelse ind mod selve indlandsisen. Det er vejret og isens tilstand der bestemmer hvorvidt vi kan komme helt op på indlandsisen. Er vejret til det og vurderer guiden at det er forsvarligt, går vi hele vejen op.
14 km.

Dag 6: De Nordlige og Sydlige Vandrefalke
Vi skal i dag ned igennem områdets mest dramatiske dal, med fjelde der tårner sig op, med Kiinnarissut Avannarliit (Nordlige Vandrefalke) og Kiinnarissut Kujalliit (Sydlige Vandrefalke) på hver sin side. Vi kan se fjeldene allerede på lang afstand. Efter en krydsning af Ammalortoq elven går vi atter ned i lavlandet mod Umiiviit bugten.
18 km.

Dag 7: Store Sommerboplads
Igen i dag mærker vi historiens vingesus, da vi kommer igennem to tidligere sommerbopladser ved Aasivissuit, i lavlandet. På turen følger vi det enorme floddelta hvis smeltavand fra indlandsisen skærer sig igennem landskabet og ud i bugten Umiiviit.
14 km.

Dag 8: Den Tørre Sø
Vi starter med en høj opstigning til en sø der, på grund af klimaforandringerne i området, så småt er ved at tørre ud. Herfra er turen lidt nemmere og det går igennem et pas ned til en dal med flere større søer.
8 km og 400 højdemeter.

Dag 9: Tilbage i Kangerlussuaq
Ruten idag går over endnu en stigning som ikke er nær så hård som gårdsdagens. Efter opstigningen vandrer vi langs morænen (brævolden), som mest af alt føles som en vej midt i vildmarken. Herfra går ved nedad til Tasersuatsiaq, hvor vi bliver kørt tilbage til Kangerlussuaq og vores kærkomne vandrehjem.
9 km og 200 højdemeter.

Dag 10: Afrejsedag
Efter at have sovet ud, tager vi på et besøg i et værksted der producerer moskusokseuld, hvor vi får en indføring i processen omkring ulden. Hen over eftermiddagen er det blevet tid til at tage afsked med Kangalussuaq og Grønland, og vi køres til terminalen og rejser tilbage til Danmark.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • To nætter på vandrehjem.
 • Transport mellem Kangerlussuaq og Tasersuatsiaq.
 • Forplejning fra middag dag 1 til morgenmad dag 10.
 • Dansk og engelsk sproget tur guide.
 • Telt.
 • Kogegrej og spisesæt med bestik.
 • Satellittelefon medbringes af tur guide.

Prisen inkluderer ikke:

 • Personlig beklædning.
 • Vandrestøvler.
 • Sovepose.
 • Liggeunderlag.
 • Rygsæk.
 • Toiletsager inklusiv tandpasta, sæbe, solcreme, lotion og håndklæde.
 • Myggenet.
 • To ½ liters flasker med navn.

Bestil Rejse

Print Friendly