5 Dage – Nordlys over Polarcirklen 2018

Ved Polarcirklen i Grønland ligger den gamle amerikanske base Søndre Strømfjord. I dag er basen overdraget til Selvstyret og hedder Kangerlussuaq, som også er navnet på det fjordsystem, som ligger få kilometer fra basen.

Området byder på vild arktisk natur med Indlandsisen tæt på. Dyrelivet er noget af det bedste i Grønland med ca. 20.000 moskusokser i området samt masser af rensdyr og polarræve. Vinteren i Grønland byder for det meste på klart frostvejr og blå himmel, perfekt til vinteraktiviteter som hundeslæde og snescooterture.

Kangerlussuaq har arktisk fastlandsklima og er et af de bedste steder i Grønland at opleve nordlys. Læs mere om nordlys her

Nordlys - Foto af Mads Pihl - Visit Greenland

Nordlys – Foto af Mads Pihl – Visit Greenland

“En af de dejligste ferier nogensinde.” “En kanon god tur i det skønneste land på denne jord.” “Det var simpelthen en PERFEKT ferie.” Se flere kommentarer ->

Rejsefakta


Isbjerge

Hundeslæde

Pionérfolket

Nordlys

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Nordlys over polarcirklen
Rejselængde: 5 dage inkl. fuldt turprogram
Afgange og priser:*

 • Afgang hver mandag, torsdag og fredag fra februar til april
 • Pris per person: Fra DKK 10.900,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 875,-
Barn (2-11 år) fra DKK 6.180,- (med opredning i forældres værelse)

Dag til dag program


Dag 1 – Ankomst og sightseeing i Kangerlussuaq & nordlys aften
Afrejse fra København kl. 09.00 med ankomst Kangerlussuaq kl. 09.50, lokal tid. Fra lufthavnen er der transport til Old Camp, som er dit logi de næste fire nætter. Old Camp er et hyggeligt vandrehjem med dobbeltværelser og bad/toilet på gangen. Informationsmøde ved ankomst. Morgenmad er inkl. på Old Camp.

Efter frokost er det tid til at opleve Kangerlussuaq, der frem til 1992 var amerikansk militærbase. Turen giver et spændende indblik i bygdens historie fra 2. Verdenskrig, den kolde krig og frem til idag, hvor Kangerlussuaq er Grønlands vigtigste indfaldsvej med international lufthavn omgivet af smuk natur. På turen kommer vi ud til fjorden, den lille forskerby Kelly Ville, den gamle base og hundegårdene, hvor vi kommer tæt på de Grønlandske slædehunde.

Om aftenen står programmet på nordlystur, hvor vi kører ud i en hytte i fjeldet langt væk fra byens lys. Dette er det bedste sted at se nordlys, og imens vi venter får I serveret en Grønlandsk kaffe (OBS. der er aldrig garanti for at se nordlys, og hvis forholdene ser bedre ud en af de andre afterne, vil arrangementet blive rykket).

Dag 2 – Den Grønlandske indlandsis
Morgenmad på vandrehjemmet. Dagen byder på en af turens helt store oplevelse, nemlig den Grønlandske indlandsis! Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, der gør at vi med firehjulstrukken bus kan komme helt ind til iskanten. Turen går gennem det smukke tundralandskab med fjelde, udsigt til søer og indlandsisen i det fjerne. Er vi heldige, ser vi både rensdyr og moskusokser på vejen. Inde ved morænekanten går vi op på selve indlandsisen, hvor vi har et imponerende skue ud over ismasserne. Vidste du, at indlandsisen er mere end 3 km tyk på det højeste punkt?

Dag 3 – Tundra og moskusvandring m/frokost
Morgenmad på vandrehjemmet. Godt klædt på skal du med vores lokale naturguide på vandring ind i den arktiske tundra. Vi starter vandringen der, hvor grusvejen ender ved søen Tasersuatsiaq. Højdemåleren viser 300 meter, og vi har udsigt til floden Qinnguata Kuussuaq og indlandsisen i det fjerne. Vi følger søbredden eller krydser isen til den anden ende af søen, her går vi lidt op i terrænet, hvor vi har smuk udsigt over området, og hvor vi ofte kan være heldige at spotte moskusokser. Undervejs stopper vi ved en gammel sommerboplads, hvor vi kan se historiske levn fra Inuit-kulturen. Hvis vejret er til det, laver vi frokost over bål, som kan være moskusokse, rensdyr eller sneharer (Hvis guiden ikke vurderer at vejret er til bål, medbringer vi sandwich).
Dette er en 4-5 timers vandretur, og som bliver tilpasset forholdene den pågældende dag. Alt afhængig af vejr, vind og temperaturer.

Dag 4 – Hundeslæde
Morgenmad på vandrehjemmet. Idag venter endnu en af turens højdepunkter, nemlig hundeslæde! Sammen med lokale slædekuske kører i på fjordens tykke havis, omgivet af høje fjelde. Der er sørget for varmt skindtøj og støvler til turen, så du bare kan nyde udsigten fra slæden.

Dag 5 – Hjemrejse:
Morgenmad på vandrehjemmet. Herefter er der check-in og ellers et par timer på egen hånd.

Afgang kl. 11.40 fra Kangerlussuaq og ankomst København kl. 20.00

 Tilkøbsmuligheder:


Du har mulighed for tilkøbe eller ændre i programmet.

 • Isfiskeri: DKK 395,-
 • Forlæng Hundeslædetur til 4 timer: DKK 700,- (inkl. varmt sælskindstøj og støvler)
 • Snescootertur – priser fra DKK 1250,- per person
 • Sightseeing flyvning ind over Indlandsisen – garanti for Moskusokser! Fra DKK 1150,- per person

Fuld forplejning:
Fuld forplejning bestående af madpakke til frokost samt dagens ret serveret i Restaurant Roklubben. Om søndagen erstattes dagens ret af den store grønlandske buffet med mange forskellige grønlandske specialiteter. Gratis bus til og fra spisestederne. Fuld forplejning kan bestilles ved ankomst på velkomstmødet. Der er også andre spisemuligheder i byen, ligesom der også kan handles i det lokale supermarked.

 • Voksen DKK 1.215,-
 • Barn DKK 935,-

Lidt om Kangerlussuaq


Kangerlussuaq er indfaldsvejen til Grønland, og byen blev grundlagt under 2. verdenskrig af amerikanerne, der brugte Søndre Strømfjord som mellemlanding på vej til Europa. Byen har frem til 1992 fungeret som base for amerikanske soldater. Efterfølgende har Kangerlussuaq fungeret som yndet feriested for turister og er stadig trafikknudepunktet i Grønland.

Dyrelivet
Kangerlussuaq har et utrolig rigt dyreliv, der blandt andet tæller en stor bestand af moskusokser, rensdyr, sneharer og polarræve.

Isen
Der er ingen isfjelde i Kangerlussuaq, men til gengæld er der nem adgang til Indlandsisen, der ligger blot 25 kilomter væk og kan ses i klart vejr fra Kangerlussuaq. Indlandsisen i Grønland og Antarktis udgør til samme 99% af alt ferskvands is i verden.

Byen
Kangerlussuaq består af lufthavnen og den gamle baseby, der stadig fungerer som indkvartering for turister og byens beboere. Byen ligger lige nord for Polarcirklen og er bor ialt ca. 500 mennesker i Kangerlussuaq. Der findes et lille udvalg af restauranter og et supermarked med et stort udvalg af dagligvarer.

Vejret
Kangerlussuaq er kendt for meget stabilt vejr, og disse vejrforhold er en af grundene til, at lufthavnen ligger her. Kangerlussuaq har arktisk fastlandsklima, hvilket betyder kold vinter og varm sommer. Varmt vintertøj er et must, og du kan leje tøj i Kangerlussuaq.

Læs mere om at køre hundeslæde

*Prisen inkluderer:


 • Flyrejse København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland på økonomiklasse
 • Alle skatter og afgifter
 • Destinationsguide
 • Informationsmøde
 • Transport til og fra lufthavnen i forbindelse med ankomst og afrejse
 • 4 overnatninger på vandrehjem i Kangerlussuaq i delt dobbeltværelse m. sengetøj.
 • Morgenmad
 • Sightseeing i Kangerlussuaq
 • Tur til indlandsisen (mulighed for at forlænge til heldags is eventyr for dkk 390,-)
 • Tundra og moskusvandring hel dag m/frokost
 • 2 timers hundeslæde med mulighed for at forlænge
 • Nordlystur inkl. grønlandskaffe
 • Besøg på Kangerlussuaq Museum

Flynumre

 • GL781 København – Kangerlussuaq, 09.00 – 09.50 // 11.00 – 11.50
 • GL782 Kangerlussuaq – København, 11:40 – 20.00 // 13:10 – 21:30

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring & gebyr til rejsegarantifond kr. 100,- per person
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 875,-
 • Tillæg for helpension, inkl. stor Grønlandsbuffet søndag, kr. 1.215,- (betales direkte til restauranten)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris.
 • Ferieforsikring til dækning under rejsen.

Bestil Rejse

Print Friendly