7 Dage – Det Arktiske Paradis 2018

Den grønlandske vinter er ufattelig smuk og byder på uendelige vidder og smukke snedækkede landskaber.

Lyset er for alvor tilbage i februar og marts måned, og Grønland viser sig fra sine smukkeste sider, hvor nordlys og polarnætter kan opleves.

Hundeslædeturen tager dig forbi små bygder og noget af Grønlands smukkeste natur

Hundeslædeturen tager dig forbi små bygder og noget af Grønlands smukkeste natur – Foto af Mads Pihl – Visit Greenland

Du kommer til at bo i Kangerlussuaq den gamle amerikanske base, samt i den charmerende by Ilulissat, hvor du kan nyde udsigten over Diskobugten og isfjelde fra hotellet.

Af højdepunkter kan nævnes tur til Indlandsisen, mulighed for at se moskusokser, nordlys, Ilulissat med den berømte isfjord, sejlads, tur på hundeslæde og meget mere…

På denne tur får du masser af Grønland for pengene!

Det skriver gæsterne:

En af de dejligste ferier nogensinde.
En kanon god tur i det skønneste land på denne jord.” “Det var simpelthen en PERFEKT ferie.
Læs flere kommentarer

Rejsefakta


Isbjerge

Hundeslæde

Pionérfolket

Nordlys

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 


Tur navn:
Det Arktiske Paradis
Rejselængde: 7 dage
Højdepunkter:

 • Indlandsisen
 • Mulighed for nordlys
 • Moskusokser
 • Sejltur på Isjforden
 • Hundeslædetur
 • Guidede vandringer

Afgange og priser 2018:

 • 06. feb – 12. feb:    Pris pr person Kr. 13.990,-
 • 27. feb – 05. mar:  Pris pr person Kr. 13.990,-
 • 06. mar – 12. mar: Pris per person Kr. 13.990,-
 • 26. mar – 02. apr: Pris per person Kr. 14.900,- (Påske + 1 ekstra dag)

Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.700,-

Dag til dag program


Dag 1: København-Kangerlussuaq – på egen hånd
Afrejse fra København kl. 11:00 med ankomst Kangerlussuaq kl. 11:40. Fra lufthavnen er der transport til Old Camp, som er dit logi de næste to nætter. Old Camp er et hyggeligt vandrehjem med dobbeltværelser og bad/toilet på gangen – Old Camp er blevet renoveret i efteråret 2014. Der bliver afholdt et lille informationsmøde om forholdene og det praktiske i Old Camp og Kangerlussuaq i det hele taget.

Du har dagen til fri disposition.
Vi kan dog varmt anbefale at booke en vandretur på tundraen med vores lokale guide, Jens-Pavia. Det er vores favorit-tur i Kangerlussuaq, og inkluderer frokost over bål uden på tundraen (hvis det er for koldt medbringer vi madpakker). Vi forsøger at finde rensdyr og moskusokser i området. Læs mere om turen under tur-oversigten. Du kan også tilvælge andre udflugter i Kangerlussuaq. Se venligst tur-liste nedenstående.

Om aftenen er der igen arrangeret spisning i Roklubben, som har en fantastisk beliggenhed ved Lake Ferguson, et stykke væk fra Kangerlussuaq by. Der er selvfølgelig arrangeret transport i forbindelse med spisningen.

Dag 2: Kangerlussuaq – tur til Indlandsisen 
Morgenmad på Old Camp. Dagen står på tur til Indlandsisen, der ligger ca. 40 km fra den gamle amerikanske base. Turen foregår i bus og går gennem smukt fjeldlandskab formet af isen igennem tiderne. Hvis forholdene tillader det, kommer vi helt ind og gå på selve isen. Indlandsisen er mere end 3 km tyk på det tykkeste sted!
Undervejs er der rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr undervejs, som lever vildt i området omkring Kangerlussuaq.

Om aftenen er der arrangeret spisning i Roklubben og herunder selvfølgelig også transport til og fra Roklubben.

Dag 3: Kangerlussuaq-Ilulissat / byrundtur
Morgenmad på Old Camp og herefter går turen til Ilulissat. Allerede ved indflyvningen til Ilulissat kan du se isfjelde, så langt øjet rækker. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Hvide Falk, der ligger direkte ud til Diskobugten.

Dagen står på kulturhistorisk byvandring, så du får en god introduktion til byen. Turen går forbi den gamle kolonihavn, brættet hvor de lokale fiskere sælger deres fangst, Knud Rasmussens Hus og selvfølgelig Zion-kirken.

Dag 4: Ilulissat- Sermermiut vandring & Isfjordssejlads
Morgenmad på Hotel Hvide Falk.

Formiddagen byder på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem Sermermiutdalen. For enden af dalen kigger man udover den berømte Kangia Isfjord, der i 2004 blev fredet af UNESCO. I Sermermiut oplever du også levn fra tidligere inuit-bopladser.

Frokost på egen hånd.

Om eftermiddagen er der arrangeret isfjordssejlads. Turen går ud til det sted, man har kigget på tidligere på dagen. At sejle blandt så enorme isbjerge giver en hel anden oplevelse, end at se dem fra land. Husk på, at det er ekstra koldt at sejle, så masser af varmt tøj, hue og vanter – gerne i flere lag.

Dag 5: Ilulissat – dagen på egen hånd
Morgenmad på Hotel Hvide Falk.

I har dagen på egen hånd. Vi kan varmt anbefale en slædetur. Du kan blandt andet vælge mellem følgende:

– Slædetur – 3 timer:

 • Slædetur til nærområdet
 • Sværhedsgrad: Let
 • Pris per person: DKK 1.695,- v. 1 pers./slæde // DKK  1.275,-  v. 2 pers./slæde

– Slædetur – 5 timer:

 • Slædetur til nærområdet
 • Sværhedsgrad: middel
 • Inkl. kaffe og the
 • Pris per person: DKK 1.995,- v. 1 pers./slæde

– Slædetur – 2 dage – med overnatning i fangsthytte:

 • Slædetur til fangstpladser ved Isfjorden og videre til den ‘Døde Bræ’. Overnatning i fangsthytte/slædetelt.
 • Sværhedsgrad: medium
 • Inkl. fuldpension, polarsovepose & underlag
 • Pris per person: DKK 5.150,- v. 1 pers./slæde

I forbindelse med slædeturene bliver I hentet af bus på hotellet og kørt hen til hundeslædepladsen, hvorfra turen starter. Hundene kan næsten ikke vente og glæder sig til dét, de elsker allermest – at trække en slæde. Turene beskrevet her kan variere i forhold til is- og sneforholdene. Man skal regne med at man på et tidspunkt af turen, skal hoppe af og løbe ved siden af slæden. Husk også varmt tøj til turen. Det kan blive meget koldt. Har man ikke det nødvendig tøj, kan man leje skindtøj på stedet (eller bestilles hjemmefra gennem Arctic Friend). For skindtøj og støvler: DKK 350,- (en hel dag). Læs mere om at køre hundeslæde:

Dag 6: Ilulissat – dagen på egen hånd
Morgenmad på hotellet. Dagen på egen hånd i Ilullisat. Vi anbefaler et besøg på kunstmuseet eller Knud Rasmussens museum. Der vil også være tid til en sidste vandretur langs isfjorden, og kigge butikker i Ilulissat, hvor flere sælger grønlandsk brugskunst.

Dag 7: Ilulissat – Kangerlussuaq – København
Morgenmad på Hotel Hvide Falk. Morgenfly fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Herfra flyver du videre kl. 11.40 med ankomst København kl. 20.00 lokal tid.

Udpluk af mulige udflugter i Kangerlussuaq


Vandring & madlavning i fjeldet – Arctic Friends favorit!!favorit
I Kangerlussuaq tilbyder vi denne enestående fjeldvandring med vores lokale guide, måske er vi heldige at komme tæt på lokal dyreliv (moskusokser, rensdyr og måske snehare eller polarræv). De seneste år har vi spottet moskusokser på omtrent 95% af alle ture. Vi laver mad over bål på denne tur, hvor menuen som regel står på moskusokse, rensdyr eller snehare (hvis temperaturerne kommer under 20 frostgrader medbringer vi madpakker i stedet for bålmad). Så hvis du er til autentiske oplevelser med lokal Grønlandsk vildmarksguide, så er dette turen for dig. Her får du roen fra den Grønlandske vildmark at mærke.
Pris: kr. 750,-
Varighed: ca. 5-6 timer (begrænset antal pladser)

Tundra tur
Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og er tilmed et imponerende dyr. Man kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen, og historien omkring den.
Pris: kr. 275,-
Varighed: ca. 2 timer

Læs mere om udflugterne i Kangerlussuaq og Ilulissat

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 2 nætter på vandrehjemmet Old Camp inkl. morgenmad i Kangerlussuaq
 • 2 x aftensmad – i Roklubben (Kangerlussuaq)
 • Indlandsistur (Kangerlussuaq)
 • 4 nætter på Hotel Hvide Falk i dobbeltværelse, inkl. morgenmad   (5 nætter på Påske-afg. 26. marts)
 • Udflugter Ilulissat: Informationsmøde ved ankomst, byrundtur, Sermermiut-vandring, Isfjordssejlads
 • Transport ved ankomst & afrejse på begge overnatningssteder

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring & gebyr til rejsegarantifond kr. 100,- per person.
 • Sygdomsafbestillingsforsikring. Koster 6% af rejsens pris.
 • Rejseforsirking – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 194,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og ikke mindst 24 timers alarmvagt hos GOUDA.
 • Måltider, udover morgenmad og aftensmad i Kangerlussuaq.
 • Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.700,-

Overnatning:


Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk
Ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene, og Diskoøens basaltfjelde og gletsjere kan også skimtes, når vejret er godt. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du også godt i restauranten. Restauranten er særligt kendt for deres overvældende Grønlands Buffet, der byder et kæmpe udvalg af grønlandske specialiteter. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum. Hotellet har også 8 hotellejligheder, der ligger med en fantastisk udsigt ud over Diskobugten.

I Kangerlussuaq bor du på enten på Polar Lodge eller Old Camp:

Old Camp

Old Camp

Old Camp, Kangerlussuaq
Vandrehjemmet Old Camp ligger to kilometer fra lufthavnsbygningerne, smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord med udsigt mod Lake Ferguson og bjergene. Vandrehjemmet er i 2014 blevet gennemrenoveret. Vandrehjemmet består af fire langhuse opført i træ og har 37 værelser fordelt i tre af husene. I det fjerde hus ligger reception og kiosk. Dobbeltværelser er indrettet med bokssenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio, mens soverum har køjesenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio. Der er moderne bad- og toiletfaciliteter på gangen i hvert hus samt spise- og opholdsrum med tv, video og musikanlæg. Morgenmad bliver serveret i spise- og opholdsrummene.

Polar Lodge

Polar Lodge

Polar Lodge, Kangerlussuaq
Polar Lodge ligger blot 100 meter fra lufthavnskomplekset med 13 dobbeltværelser, der deler fem badeværelser og otte toiletter på gangen. Værelserne er rummelige med to separate senge, og der er lille butik med souvenirs. I samme bygning findes også et spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, og hvor gæsterne frit kan forsyne sig med kaffe og te hele dagen. Vi synes, det er det bedste i Kangerlussuaq, selv om der er fælles bad og toilet på gangen.

Bestil Rejse

Print Friendly