8 Dage – Arktiske højdepunkter 2018

På denne tur har vi plukket højdepunkterne fra vores forskellige vinterture, og sammensat dem til den ultimative 8 dages rejse. Turen starter i Kangerlussuaq, hvor du oplever den grønlandske indlandsis. Området er også hjem for mere end 15.000 moskusokser og masser af rensdyr, samt polarræve, som vi forhåbentlig er heldige at se.

Den store hundeslædetur med overnatning i fangsthytte eller på slædetelt. Foto af Mads Pihl - Visit Greenland

Den store hundeslædetur med overnatning i fangsthytte eller på slædetelt. Foto af Mads Pihl – Visit Greenland

Herefter flyver du nordpå til Ilulissat, hvor du oplever Grønlands (og den nordlige halvkugles) mest produktive bræ, Kangia med en istrøm på op mod 45 meter om dagen. Du oplever isfjorden på vandring, men også fra søsiden, når vi sejler tæt på de gigantiske isfjelde.

Turens højdepunkt er to dage med lokal fanger, hvor du oplever den storslåede natur fra en hundeslæde. Du overnatter i fangsthytte eller slædetelt, og hvis vejret er klart, har vi den smukkeste nordlys på nattehimlen.

Det skriver vores kunder blandt andet om vores vinterture:
En af de dejligste ferier nogensinde.
En kanon god tur i det skønneste land på denne jord.
Det var simpelt hen en PERFEKT ferie. Den største ros herfra.”

Læs flere kommentarer

Rejsefakta


Isbjerge

Hundeslæde

Pionérfolket

Nordlys

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

 


Tur navn:
 Grønland – Arktiske højdepunkter
Rejselængde: 8 dage
Højdepunkter:

 • Indlandsisen
 • Gode chancer for nordlys
 • Moskusokser
 • Sejltur på Isjforden
 • Hundeslædetur med overnatning i fangsthytte
 • Ilulissat og Kangia Isfjord

Afgange og priser 2018:*

 • Daglige afgange fra 1. feb. til 7. april
 • Pris per person: Fra DKK. 20.970,-
 • Enkeltværelsestillæg: DKK 1.500,-

Dag til dag program


Dag 1: København-Kangerlussuaq
Afrejse fra København kl. 09.00 med ankomst Kangerlussuaq kl. 09.40.

Her bliver du hentet og kørt til Old Camp vandrehjem, hvor du bor de to første nætter. Old Camp er et hyggeligt vandrehjem med dobbeltværelser og bad/toilet på gangen. Der bliver afholdt et lille informationsmøde ved ankomst, så du er godt klædt på til de næste dages eventyr.

Efter du er kommet på plads er det tid til at møde nogle af de ”lokale”. I området omkring Kangerlussuaq lever mere end 15.000 moskusokser, hvilket er den største bestand i Grønland. Turen går ud til de store saltsøer, hvor dyrene som regel holder til.

Aftensmaden anbefaler vi middag i gamle roklub ved Lake Ferguson med udsigt over søen.

Tilvalg: Overnatning på Indlandsisen?
Du kan også vælge at tage ind på Indlandsisen allerede i dag. På denne 2-dages miniekspedition går du i fodsporene på de store polarfoskere og oplever for alvor vidderne og storheden på Indlandsisen. Alt sikkerhedsudstyr, mad og overnatningsgrej er inkluderet. Tilkøb: DKK 1.400,-

Dag 2: Indlandsisen
Morgenmad på Old Camp. Dagen står på tur til Indlandsisen, der ligger ca. 40 km fra den gamle amerikanske base. Turen foregår i 4-hjulstrækker og går gennem smukt fjeldlandskab, formet af isen igennem tiderne. Hvis forholdene tillader det, kommer vi helt ind og gå på selve isen. Indlandsisen er mere end 3 km tyk på det tykkeste sted!

Tilbage i Kangerlussuaq har du tid til at kigge nærmere på den gamle amerikanske base, der blev overdraget til hjemmestyret i 1992. Et besøg på byens museum er et spændende indblik i Kangerlussuaq og Grønlands historie.

Vi anbefaler middag i Roklubben ved Lake Ferguson.

Dag 3: Ilulissat- Kulturhistorisk byvandring
Morgenmad på Old Camp. Fly til Ilulissat. Allerede ved indflyvningen til Ilulissat kan du se isfjelde, så langt øjet rækker. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Hvid Falk, der ligger med direkte udsigt ud over Diskobugten.

Dagen står på kulturhistorisk byvandring, så du får en god introduktion til byen. Turen går forbi den gamle kolonihavn, Knud Rasmussens Hus, Zionskirken og brættet hvor de lokale fiskere sælger deres fangst.

Dag 4: Ilulissat- Sermermiut vandring & Isfjordssejlads
Morgenmad på Hotel Hvide Falk.

Formiddagen byder på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem Sermermiut-dalen. For enden af dalen kigger du udover den berømte Kangia Isfjord, der i 2004 blev fredet af UNESCO. I Sermermiut oplever du også levn fra tidligere inuit bopladser.

Om eftermiddagen bliver du kørt til havnen, hvor vi stævner ud til den berømte isfjord. De næste to timer sejler vi mellem 100 meter høje isfjelde, der alle produceres fra Kangia Isbræ. Bræen producerer 8-10% af alle kælvinger i Grønland, og isstrømmen fra Indlandsisen er op mod 50 meter om dagen (om sommeren) !!! Det gør den til en af verdens mest produktive gletsjere.

Dag 5: Den store slædetur
Morgenmad på Hotel Hvide Falk. Det er nu tid til turen højdepunkt: Den store slædetur.

Sammen med din slædekusk gør du klar til turen. Det tager ca. ½ time at gøre slæden og hundene klar, hvorefter vi kører af sted mod Store Akinnaq. Efter 15 min. kørsel står vi foran en stejl opkørsel, og Store Akinnaq venter forude. Vi kører op ad fjeldet ca. 400 meter og kommer op på toppen. Det sværeste stykke er ovre, og vi fortsætter vores kørsel mod Aattartoq. Der er flere op og nedkørsler, og det første stop på turen finder sted midt på ruten ved ”hytten uden tag”, hvor vi drikker en kop varmt the og ordner hundeskaglerne. Et stop på ca. 15 min., hvorefter vi fortsætter turen. Vi kører op ad ”Kussangajaakasik” eller ”djævle bakken”, som stedet hedder på dansk og tager endnu et stop ved en stor sten, hvor der er en fantastisk udsigt mod Ilulissat Isfjord. Husk kamera. I godt vejr er der en fantastisk udsigt over Isfjorden.

Efter et kort hvil er vi tilbage på slæde og kort efter står vi foran den første nedkørsel mod Isfjordens fastfrosne havis. Nede på havisen fortsætter vi ca. 15 minutter, indtil vi kommer til en hytte, en kommunal ejet primitiv indrettet fangsthytte, hvor vi skal overnatte.

Efter en kort pause, er der frokost på bordet. Der spises, og afhængig af tid på dagen, vind og vejr, er der kørsel mod fiskepladserne ved Ilulissat Isfjord, en kørsel på ca. 1 time. Her får vi lejlighed til at se, hvordan fiskeriet foregår fra havisen. Turen varer ca. 2 timer.

Efter hjemkomsten til hytten, er der hvil. Det kan være, vi bor alene i hytten. Det kunne også være, at der er andre mennesker i hytten, vi skal overnatte sammen med.

Om aftenen er der aftensmad lavet over primus, hvorefter vi lægger os ned på briksen og lægger os til at sove. Der er polarsovepose til hver deltager

Inden da går vi udenfor hytten og ser hundene blive fodret og hører hundehyl ved mørkets frembrud, og hvis verjret er godt har man den smukkeste klare nattehimmel med tusindvis af stjerne – og måske nordlys! En oplevelse, man aldrig glemmer.

Dag 6: Den store slædetur
Vi vågner næste morgen, og langsomt står vi alle op og spiser morgenmad og gør os klar til endnu en lang og spændende slædetur, inden vi kommer tilbage til civilisationen.

Udover hele områdets skønhedsværdi hører også, at området i den sidste halvdel af 1800-tallet også havde fungeret som træningsbane for polarforskeren Knud Rasmussen og ekspeditionsmanden Jørgen Brønlund ekspeditionstræning til deres meget lange hundeslædeekspeditioner i de arktiske områder. Sidstnævnte døde i øvrigt under Danmark Ekspeditionen i 1906.

Vi kører af sted mod ”Den døde Bræ”, som er en sidebræ til den store Isbræ i Ilulissat Isfjord. Der er en smuk gletsjer-tunge fra Indlandsisen, og man mærker virkelig storheden ved at stå ansigt til ansigt med den nordlige halvkugles største iskappe. Herefter går turen tilbage mod byen mellem isfjeldene i isfjorden. Afhængig af isforholdene kører vi ned på fjordisen eller over fjeldet på vej tilbage til Ilulissat. Vi er tilbage i Ilulissat omkring kl. 16.00, hvor du igen bliver indkvarteret på Hotel Hvide Falk.

Ovenstående rutebeskrivelse er vejledende, da vejr og sneforhold kan gøre det nødvendigt at justere på ruten. Læs mere om at køre hundeslæde

Dag 7: Ilulissat
Morgenmad på hotellet. Dagen på egen hånd i Ilullisat. Vi anbefaler et besøg på kunstmuseet eller Knud Rasmussens museum. Der vil også være tid til en sidste vandretur langs isfjorden, samt kigge butikker i Ilulissat, hvor flere sælger grønlandsk brugskunst. Se udbudet af udflugter i Ilulissat her.

Dag  8: Ilulissat – Kangerlussuaq – København
Morgenmad på Hotel Hvide Falk. Tidlig morgen flyver du fra Ilulissat og ankommer til Kangerlussuaq 45 minutter efter. Herfra flyver du videre kl. 11.40 med ankomst København kl. 20.00.

Udpluk af mulige udflugter i Kangerlussuaq


Vandring & madlavning i fjeldet – Arctic Friends favorit!!
I Kangerlussuaq tilbyder vi denne enestående fjeldvandring med vores lokale guide, måske er vi heldige at komme tæt på lokal dyreliv. Der bliver spottet moskusokser på 95% af alle turene. Vi laver mad over bål på denne tur. Så hvis du er til autentiske oplevelser med lokal Grønlandsk vildmarksguide, så er dette turen. Her får du roen fra den Grønlandske vildmark at mærke.
Pris: kr. 750,-
Varighed: ca. 5-6 timer (begrænset antal pladser)

Læs mere om udflugterne i Kangerlussuaq og Ilulissat

*Prisen inkluderer:


 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Lufthavnsafgifter
 • Transfers
 • 2 nætter på Old Camp vandrehjem i Kangerlussuaq
 • Tundra og dyreliv tur i Kangerlussuaq
 • Tur til indlandsisen
 • 4 nætter i dobbeltværelse på Hotel Hvide Falk inkl. morgenbuffet
 • Guidet kulturhistorisk byvandring i Ilulissat
 • Guidet Sermermiutvandring til Kangia Isfjord
 • Sejltur til den berømte isfjord
 • 2 dages slædetur med fanger inkl. fuld forplejning og overnatning i slædetelt/fangsthytte
 • Rejsegarantifond

Ikke inkluderet i prisen:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring & gebyr til rejsegarantifond kr. 100,- per person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af totalprisen
 • Ferieforsikring til under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 206,- p.p.
 • Leje af evt. vintertøj

Overnatning:


Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk
Ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene, og Diskoøens basaltfjelde og gletsjere kan også skimtes, når vejret er godt. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du også godt i restauranten. Restauranten er særligt kendt for deres overvældende Grønlands Buffet, der byder et kæmpe udvalg af grønlandske specialiteter. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum. Hotellet har også 8 hotellejligheder, der ligger med en fantastisk udsigt ud over Diskobugten.

I Kangerlussuaq bor du på enten på Polar Lodge eller Old Camp:

Old Camp

Old Camp

Old Camp, Kangerlussuaq
Vandrehjemmet Old Camp ligger to kilometer fra lufthavnsbygningerne, smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord med udsigt mod Lake Ferguson og bjergene. Vandrehjemmet er i 2014 blevet gennemrenoveret. Vandrehjemmet består af fire langhuse opført i træ og har 37 værelser fordelt i tre af husene. I det fjerde hus ligger reception og kiosk. Dobbeltværelser er indrettet med bokssenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio, mens soverum har køjesenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio. Der er moderne bad- og toiletfaciliteter på gangen i hvert hus samt spise- og opholdsrum med tv, video og musikanlæg. Morgenmad bliver serveret i spise- og opholdsrummene.

Polar Lodge

Polar Lodge

Polar Lodge, Kangerlussuaq
Polar Lodge ligger blot 100 meter fra lufthavnskomplekset med 13 dobbeltværelser, der deler fem badeværelser og otte toiletter på gangen. Værelserne er rummelige med to separate senge, og der er lille butik med souvenirs. I samme bygning findes også et spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, og hvor gæsterne frit kan forsyne sig med kaffe og te hele dagen. Vi synes, det er det bedste i Kangerlussuaq, selv om der er fælles bad og toilet på gangen.

Bestil Rejse

Print Friendly