14 Dage – Nuuk og isfjelde 2018

Kystbåden har altid forbundet byerne langs Grønlands kyst fra syd til nord. Undervejs ligger skibet til i alle større byer og bygder. Kystbåden kan med rette siges at være en del af den Grønlandske folkesjæl. Ombord på det gode skib “Sarfaq Ittuk” rejser du med de lokale der skal besøge venner og familie langs vestkysten, og ruten er også populær blandt turister.

Som noget nyt vil der i sommermånederne være guide ombord på skibet, hvor du kan høre om Grønlandshistorie og kyststrækningen der glider forbi på turen.

Kirken i Ilulissat - foto af Mads Pihl - Visit Greenland

Kirken i Ilulissat – foto af Mads Pihl – Visit Greenland

Nuuk & Isfjelde er primært tiltænkt gæster, der skal besøge venner og familie i Nuuk og samtidig vil opleve mere end ”bare” Grønlands hovedstad. Du bor privat hos venner og familie i Nuuk og rejser derefter med kystbåden langs Grønlands vestkyst gennem smukke fjorde. Undervejs lægger skibet til i Maniitsoq, Sisimiut og Aasiaat, inden den sejler ind i Diskobugten omgivet af enorme isfjelde.

I Ilulissat ser du Kangia Isfjord, bygder, gamle eskimobopladser og meget mere.

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Hvaler

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Nuuk og isfjelde
Rejselængde: 14 dage
Afgange og priser 2018:*

1. Dobbeltkahyt & Hotel Hvide Falk (dobbeltværelse/kahyt): Kr. 20.680,-

Inkluderer derudover:

 • Flybilletter København – Kangerlussuaq – Nuuk/Ilulissat – Kangerlussuaq – København inkl. skatter
 • Transport til/fra hotel ved ankomst/afrejse
 • Morgenmad under opholdet på hotellet.
 • Alle kahytter ombord er udvendige med vinduer. Alle kahytter har 4 senge (2 køjer), bad & toilet, sengetøj og håndklæder, siddeplads og skabe.
 • Turprogram inkl. isfjordssejlads, guidet ture, bygdebesøg

2. Liggeplads og Ilulissat Vandrehjem (dobbeltværelse): Kr. 16.800,-

 • Flybilletter København – Kangerlussuaq – Nuuk/Ilulissat – Kangerlussuaq – København inkl. skatter
 • Liggepladser er beliggende på nederste dæk. Alle arealer er fælles. Typisk er der køjerpladser med pladser til 4-12 personer. Der er forhæng for køjerne. Der er aflåselige brusekabiner.
 • OBS! Hverken transport eller morgenmad er inkluderet.
 • Turprogram inkl. isfjordssejlads, guidet ture, bygdebesøg

Afgang hver fredag hele året (i vintersæsonen dog med fly til Ilulissat). Mulighed for forlængelse.

Dag til dag program


Dag 1: København-Kangerlussuaq-Nuuk
Afrejse København om formiddagen med ankomst Kangerlussuaq om formiddagen lokal tid. Herfra videre med indenrigsfly til Nuuk.

Dag 2-7: Nuuk egen hånd
I Nuuk er du på egen hånd. Besøg på den gamle kolonihavn og på Nationalmuseet kan anbefales ligesom sejltur på Godthåbsfjorden er et must. Vores læsetip er Jens Chr. Madsens Nuuk/Godthåb, som giver et glimt fra byens udvikling med forslag til historiske strejfture, som Nuuk er så rig på.

Overnatning i Nuuk:
Har du brug for overnatning i Nuuk, kan vi bl.a. tilbyde lejlighed fra kr. 1.050,- per nat. Beliggende i centrum, nye og lækre.
Er man til Bed & Breakfast eller hotel – det finder vi også ud af.

Udflugtsmuligheder i Nuuk..

Dag 8: Nuuk-Ilulissat med kystbåd
Du stiger om bord på kystbåden, der om fredagen sejler nordpå. Selve turen til Diskobugten varer to dage. Afgang fra Nuuk klokken 21.00. Du overnatter om bord.

Dag 9: På havet
Kystbåden følger vestkysten og ligger undervejs til i de større byer. Dagens først anløb er i Maniitsoq, hvor den sejler ind i den smukke Evighedsfjord. Ankomst Maniitsoq klokken 07.30 og afgang igen klokken 08.00. Herefter forsætter skibet nordover til Grønlands næststørste by, Sisimiut med anløb klokken 18.30. Du har nogle timer til at kigge nærmere på den gamle koloniby, før skibet sejler igen klokken 21.00.

Dag 10: På havet og ankomst til Ilulissat
Denne dag er den smukkeste på sejlturen. Første havneanløb er Aasiaat, der ligger ved indsejlingen til Diskobugten. Den første del af turen består af masser af småøer, og i det fjerne kan du skimte Diskoøen. Ankomst til Aasiaat klokken 08.00 og afgang igen klokken 08.30. Den videre tur ind mod Ilulissat er fantastisk. Snart ser du kæmpe iskolosser, der kælver fra Kangia Isbræen, og jo tættere du kommer Ilulissat, des tættere bliver isen. Ankomst til Ilulissat klokken 13.00. Efter indkvartering har du resten af eftermiddagen fri. Brug eventuelt den første dag til at kigge nærmere på Ilulissat og finde dig til rette i byen.

Dag 11: Ilulissat – byvandring
En lokal guide i Ilulissat tager med på en byvandring, hvor du får fortalt byens spændende historie. Turen går omkring den gamle kolonihavn, Zionskirken og Knud Rasmussens Hus. Frokost på egen hånd. Om aftenen kan det varmt anbefales at bestille bord på enten Restaurant Marmatut eller Restaurant Ulo.

Dag 12: Ilulissat – Sermermiut & isfjordssejlads
Om formiddagen er det tid til en vandretur med guide til et af de smukkeste steder på denne jord, nemlig Sermermiutdalen. Turen varer cirka to, tre timer og går gennem den smukke dal, der siden Saqqaq-kulturen for 2.500 år siden, har været beboet af eskimoer. Der er stadig levn fra tidligere bosættelser, som i dag er udgravet. For enden af dalen ligger Kangia Isfjord, hvor 100 meter høje isfjelde bliver presset ud gennem fjordsystemet for til sidst at drive videre ud i Diskobugten. Hele området er fredet af UNESCO som en del af verdens naturarv. Udsigten og sceneriet er ubeskrivelig!

Om aftenen skal du se isfjorden fra vandet. unægteligt et af turens højdepunkter. Du bliver hentet på vandrehjemmet og kørt til havnen, hvor sejlturen ind til isfjorden begynder. Båden kommer helt tæt på de op til 100 meter høje isfjelde, og skuet er et af hele rejsens højdepunkter. Der bliver serveret varme drikke på dækket, og selv om det er sommer, er der stadigvæk koldt på vandet.

Dag 13: Ilulissat – bygdebesøg
Dagens program står på bygdebesøg, og du bliver hentet på vandrehjemmet og kørt til havnen, hvorfra du skal sejle til bygden Ilimanaq. Navnet betyder ”forventningspladsen”, og på dansk kaldes bygden Claushavn. Selv om Ilimanaq er en af de ældste bygder i Grønland, er den i dag en moderne og velfungerende bygd med cirka 96 indbyggere. Ilimanaq blev grundlagt i cirka 1741 af den hollandske hvalfanger, Klaes Pieterz Torp, heraf navnet Claushavn. I dag er bygdens hovederhverv fortsat fangst og fiskeri, og livet i bygden synes på mange måder enkelt. Er du heldige, kan du måske se legende hvaler i bugten. Ilimanaq har en kirke, et forsamlingshus, hvor befolkningen mødes ved særlige lejligheder, en skole til bygdens børn og selvfølgelig den lokale butik, hvor du (næsten) kan købe alt. Fjeldene omkring Ilimanaq indbyder til en kort vandretur, men du kan selvfølgelig også vælge at blive i bygden og indsnuse den helt specielle stemning.
Afhængig af vejr, isforhold og deltagerantal kan turen istedet gå til bygden Oqaatsut, beliggende nord for Ilulissat.

Dag 14: Ilulisat-Kangerlussuaq-København
Om morgenen er der afgang med indenrigsfly til Kangerlussuaq, hvor flyet til København venter. Afgang fra Kangerlussuaq klokken 12.50 med ankomst København klokken 21.30, lokal tid.

Anbefaling: Du har mulighed for at forlænge eller tilkøbe 1 døgn i Kangerlussuaq på denne tur, hvor du oplever den Grønlandske indlandsis, har gode muligheder for at se moskusokser og rensdyr. Turpakke inkl. 1 nat i dobbeltværelse på vandrehjem, morgenmad og tur til indlandsisen
Pris fra: DKK 1.200,- per person 

Rejsende der starter/slutter turen i Nuuk
Hvis der er deltagere, der ønsker at starte turen i Nuuk og flyve retur til Nuuk efter turen, så kan du spare kr. 5.000,- per person. Dvs. prisen ikke inkluderer fly til/fra Danmark.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Kangerlussuaq-Nuuk samt Ilulissat-Kangerlussuaq-København
 • Lufthavnsafgifter
 • 2 nætter om bord på kystbåden fra Nuuk til Ilulissat
 • 4 nætter i Ilulissat
 • Guided vandretur gennem Sermermiutdalen
 • Byvandring med guide i Ilulissat
 • Dagstur med båd til bygden Ilimanaq inklusive frokost i bygden
 • Isfjordssejlads i Diskobugten

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring & rejsegarantifond (kr. 100,- per person)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring. Koster 6% af rejsens pris.
 • Rejseforsirking – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 278,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og ikke mindst 24 timers alarmvagt hos GOUDA.
 • Måltider – ej heller ombord.

Bestil Rejse

Print Friendly