10 Dage – Kystbåd fra syd til nord 2018

Mere end 1.000 km op langs Grønlands vestkyst. Fra det frodige syd til enorme isbjerge i nord. Grønland med det hele! Sejlads, gletjsere, vikinge-ruiner, blomster, kunst, helikopter, Diskobugten og dens enorme isbjerge.

Mange tusinder danskere har sejlet enten fra nord til syd eller syd til nord, siden Arctic Umiaq Line’s skib blev bygget i 1992. Endnu flere lokale sejler ruten hver uge. At se de lokales gensyn med moster, bror eller søskende er en hel speciel oplevelse. Meget tættere kan man ikke komme de lokales følelser som besøgende.

Turen starter i det frodige og farverige Sydgrønland. Kontrasten mellem isfjelde, det turkis blå vand og grønne bakker, kan allerede spottes fra flyveren under indflyvningen til Narsarsuaq Lufthavn. Under opholdet i Sydgrønland, skal vi tilbage til vikingetiden, istiden og opleve kunst.

En fotograf på det øverste dæk på Sarfaq Ittuk - Foto af Mads Pihl - Visit Greenland

En fotograf på det øverste dæk på Sarfaq Ittuk – Foto af Mads Pihl – Visit Greenland

Sejlturen fra Sydgrønland til Diskobugten i Nordvestgrønland tager 3 døgn. Langsomt ændrer landskabet sig fra det frodige til det golde og barske. Undervejs besøger man flere byer, bl.a. Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor man har 5 timer. Rig mulighed for evt. hilse på venner, familie eller tage rundt og se de historiske steder i byen.

Om søndagen sejler Sarfaq Ittuk langsomt mod isbjergenes hovedstad, Ilulissat (Jakobshavn). Alle står på dækket og kigger på de enorme isbjerge rejse sig op – nogle af dem op til hundrede meterhøje. Det har ingen ende!

I Ilulissat – Knud Rasmussens fødeby – skal der opleves forskellige ting. Selvfølgelig tager vi dig på byrundtur, en lille vandretur ud til Isfjorden samt en fantastisk midnatssejllads til udmundingen af Isfjorden, hvor vi kommer helt tæt på de enorme isbjerge. Vi har 4 dage i Ilulissat, hvilket giver dig frihed til at tage ud på egen hånd eller tage på selvvalgte udflugter. Her er masser af muligheder.

Sidst på denne tur, kan du tilvælge en overnatning i Kangerlussuaq, hvor der er tid til en udflugt ind til Indlandsisen. Er forholdene til det, kommer du helt ind og går rundt på den enorme kappe af is, som dækker mere end 80% af hele Grønland. En god måde at afslutte en fantastisk tur på! (tilkøb 1200,- for overnatning og udflugt til Indlandsisen)

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Hvaler

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Kystbåd fra syd til nord
Rejselængde: 10 dage
Afgange og priser:*

 • Afrejse hver tirsdag fra den 12. juni til 21. august 2018
 • Rundrejsens pris per person fra kr. 27.980,- i delt dobbeltværelse.
 • Bemærk tillæg ved enkeltværelse

OBS: Rundrejsen kan også bestilles som en budgetrejse, hvor du overnatter på vandrehjem med fælles bad/toilet på gangen og på liggeplads på kystbåden (fælles soverum med bad/toilet på gangen). Pris 23.700 kr. per person.

 • Overnatning i vores eget Guesthouse: DKK 27.270,- per person (ekskl. morgenmad og transfer) – læs mere nederst eller her: www.ilulissatguesthouse.com

Dag til dag program


Dag 1: Tirsdag, København-Narsarsuaq & Igaliku / F, A
Fra Danmark flyver du til Grønland med Air Greenland. Flyet til Narsarsuaq i Sydgrønland går kl. 11.20 og tager cirka 4 timer, så du ankommer til kl. 12.10. lokal tid. Her vil der være et lille velkomstmøde, inden turen går ned til havnen.

Havne hvor der lægges til og fra.

Havne hvor der lægges til og fra.

Fra Narsarsuaq sejles der videre til bygden Igaliku i det turkis blå vand. Undervejs passerer vi mundingen til Qooroq Isfjord – områdets mesten aktiv isbræ, der frigiver 200.000 tons is om dagen (!!). Efter en times sejlads ankommer vi til Itelleq, hvor bagagen samles op og transportere med ATV til vores overnatningsted i Igaliku. Vi tager selv turen til fods, og skal således kun bære vores lille dagtursrygsæk. Vandreturen til bygden går ad ‘Kongevejen’, en kort tur på cirka 4 km. Igaliku var bispesæde i Grønland. Nordboruinerne er smeltet sammen med byen eller rettere bygden, hvor der bor 40-50 mennesker. Bygden menes at være Grønlands smukkeste bygd. Bedøm selv, når du er der.

Lidt om Igaliku:
De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Der er en helt speciel stemning og ro i Igaliku, som man først rigtig oplever, når man er der lidt længere end på et dagsbesøg.
Igaliku Bygdehotel giver alle muligheden for at opleve stemningen i en grønlandsk bygd. Bygdehotellet er ikke flerstjernet luksus, men det er meget hyggeligt og komfortabelt, og med lækre måltider serveret på café i samme bygning, får du en “flerstjernet” oplevelse!

Dag 2: Onsdag, Igaliku – Itelleq – Qaqortoq – afgang med Kystbåden / M
Du vågner op til total stilhed. Spiser morgenmad på vandrehjemmet. Nyd området og de smukke omgivelser i den smukke bygd, inden i atter vandrer tilbage ad Kongevejen til Itelleq (bagagen transporteres). Henunder middag, sejles der videre til Qaqortoq.

En smuk sejltur gennem det smukke Tunulliarfif Fjord, inden ankomst til Qaqortoq, der er Sydgrønlands største by med cirka 4500 indbyggere. Sejlturen tager et par timer alt efter bådtype og vejrforhold. Ved ankomst til Qaqortoq har du lige et par timer til at se den hyggelige by, inden der er afgang med kystbåden M/S Sarfaq Ittuk kl. 19.00. Dagens anløb: Narsaq (21:00-21:30).

Dag 3: Torsdag: På havet
Endnu en smuk dag på havet. Dagens anløb: Arsuk (06:45-07:00), Paamiut (14:00-14:30) og Qeqertarsuatsiaat (22:15-22:30).

I sommersæsonen 1. juni til 30. august er der skibsguide ombord, der holder foredrag og fortæller om Grønland på turen op langs den Grønlandske vestkyst. Læs mere om kystbåden her:

Dag 4: Fredag: Nuuk og videre nordpå
Ankomst til Nuuk kl. 07:30, og så har I det meste af dagen i til at gå på opdagelse i Grønlands hovedstad. Besøg  fx Grønlands Nationalmuseum, hvor I blandt andet kan se de berømte mumier fra den gamle vinterboplads Qilakitsoq, der er dateret tilbage fra 1475.

Kl. 23.00 er der afgang fra Nuuk.

Dag 5: Lørdag: På havet
Endnu en smuk dage venter, hvor vi sejle gennem nogle af Grønlands smukkeste fjorde: Anløb: Maniitsoq (07:00-08:00), Kangaamiut (11:30-11:45) og Sisimiut (19:00-21:00).

Dag 6, Søndag: Ankomst Ilulissat
Allerede fra morgenstunden gør skibet entré i Diskobugten. Aasiaat er den sydligste by i Diskobugten (08.00-08.30). Når skibet sejler videre mod Ilulissat, står alle passager oftest på skibets dæk og spotter efter pukkelhvaler, sæler og de længe ventede enorme isbjerge. Nogle tror ikke deres egne øjne, andre bliver en smule bange for disse kæmper. Et fantastisk syn for livet!

Skibet ankommer Ilulissat kl. 13.00. Har du valgt hotel-pakken, bliver du hentet af Hotel Hvide Falks bil og bragt til hotellet for indkvartering. Her skal du være de næste 4 nætter. Efter kort informationsmøde, kommer en lokal guide og tager dig med på en byvandring, hvor du får fortalt byens spændende historie. Turen går blandt andet omkring den gamle kolonihavn, Zionskirken og Knud Rasmussens Hus.

Dag 7, Mandag: Ilulissat – Sermermiutvandring og Isfjordssejlads / M
Morgenmad på hotellet. Herefter skal vi på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem den smukke Sermermiutdal. Dalen har gennem årtusinder været beboet af eskimostammer, og for enden af dalen ligger den berømte isfjord, der i dag er fredet af UNESCO.

Frokost på egen hånd.

Om aftenen er det tid til et af rundrejsens højdepunkter, nemlig midnatssejlads til isfjorden, hvor vi ser midnatssolens stråler reflektere mod de op til 100 meter højde isfjelde. Der bliver serveret varme drikke ombord, inden turen går tilbage til Ilulissat. Sejlturen varer cirka 2½ time.

Dag 8-9, Tirsdag-Onsdag: Ilulissat – dage fri / M
Sidste dage i smukke Ilulissat. Man kan enten slappe af, tage på kunstværksted eller skrive postkort. Måske man lyst til flere udflugter:

Se mere om mulighederne her:

Dag 10, Torsdag: Ilulissat-Kangerlussuaq-København / M, A
Morgenmad på hotellet. Hotellets bus kører jer til lufthavnen hvor Air Greenland flyver jer til Kangerlussuaq. Flyvetiden tager blot 45 minutter, men er ganske flot. I Kangerlussuaq venter Danmarks-flyveren, som flyver jer til København. Lander i Københavns lufthavn, Kastrup kl. 20.00.

Forlæng rejsen: Kom ind på Indlandsisen!
I kan også forlænge jeres Grønlandseventyr med en ekstra overnatning i Kangerlussuaq. Her får du mulighed for at komme ind til Indlandsisen på en dagstur, og tillader forholdene det kommer I helt op på selve isen, hvor man for alvor oplever storheden over den enorme iskappe. På turen til og fra Indlandsisen kører vi gennem den grønlandske tundra, og er vi heldige ser vi måske moskusokser eller rensdyr. Overnatning og tur til Indlandsisen kan tilkøbes for ialt DKK 1200,- per person.


OBS! om aktiviteter

Ændringer eller annulleringer af udflugter som følge af dårligt vejr kan forekomme. Vi vil altid forsøge at afvikle turene på et andet tidspunkt, hvis en tur bliver aflyst på grund af dårligt vejr. Hvis det ikke er muligt at gennemføre en planlagt tur i løbet af de dage, du er i Grønland, så refunderer vi selvfølgelig prisen for den pågældende udflugt.

Hoteller på rundrejsen


Igaliku Bygdehotel:
Bygdehotellet har 8 dobbeltværelser med gode senge. Der er separate bad og toiletter på gangen og et spise- og opholdsrum med smuk udsigt over bygden. Derudover er der 6 hytter med hver to sengepladser. Opredning med en ekstra seng kan arrangeres. Til hytterne er der separate bad og toiletter i en servicehytte ca 20 meter fra. Det hele er nyrenoveret

Siniffik Inn, Qaqortoq:
Meget smukt beliggende vandrehjem / hotel. Vandrehjemmet har både værelser med eget bad og toilet og værelser med køjesenge, uden bad og toilet. Der er fælles køkken og dejlig stor terrasse. Vandrehjemmet er hyggeligt og har udsigt over byens store sø.

Sarfaq Ittuk – ombord:
Alle kahytter er udvendige og har stort vindue. Alle har eget bad og toilet og 4 sengepladser fordelt på 2 køjesenge. De kan enten bruges som enkelt, dobbelt, triple eller firmandskahyt. Der er sengetøj og håndklæde til alle rejsende i kahyt. Dog skal man ikke regne med “roomservice” i form af håndkældeskift osv.

Hotel Hvide Falk, Ilulissat:
Et ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du godt i restauranten, hvor der er muligheder for at smage på grønlandske råvarer. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum.

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse – Arctic Friends eget sted i Ilulissat
Vi har vores eget lille guesthouse i Ilulissat. Her er 8 værelser fordelt på tre huse – begge beliggende med direkte udsigt ud over Diskobugten. Overnatning i private dobbeltværelser (flere værelser med plads til 4), og med delte køkken og WC/badefaciliteter. I al beskedenhed er vi ikke blege for at sige, at vi har byens bedste beliggenhed. Morgenmad kan tilkøbes til DKK 85,-/person – spises på Hotel Icefjord (3 min. gang fra Ilulissat Guesthouse). Ilulissat Guesthouse er i øvrigt stedet, hvor du altid kan henvende dig, hvis du har spørgsmål under dit ophold, eller ønsker at booke ekstra udflugter de dage, du har på egen hånd. www.ilulissatguesthouse.com
Adressen er Qupaloraasuk 56 (ligger ved siden af Hotel Icefiord).

Se også turen Grønland – Kystbåd Fra Nord til Syd – 13 Dage.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Narsarsuaq / Ilulissat-Kangerlussuaq-København
 • Sejlads Narsarsuaq-Igaliku-Qaqortoq
 • Lufthavnsafgifter
 • Alle transfers ved ankomst og afrejse
 • 1 nat på Igaliku Vandrehjem, inkl. aftensmad & morgenmad
 • 4 nætter i dobbeltkahyt på kystbåden fra Qaqortoq-Ilulissat
 • 4 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat, inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Qaqortoq
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat
 • Sermermiutvandring
 • Isfjordssejlads fra Ilulissat
 • Transport fra/til indkvartering ved ankomst/afrejse
 • Guide ombord, som holder foredrag undervejs (jun-aug)

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring og rejsegarantifond kr. 100,- pr. person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris
 • Rejseforsikring – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 230,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og meget mere.
 • Måltider ombord på Sarfaq Ittuk
 • Andre måltider udover morgenmad på hotellerne

Bestil Rejse

Print Friendly