13 Dage – Kystbåd fra nord til syd 2018

Rundrejse, der byder på masser af grønlandsoplevelser fra det nordlige Grønland med Diskobugtens gigantiske isfjelde til det sydlige Grønland med sine smukke fjorde, små bygder og grønne fjelde.

A fishing vessel passing an iceberg shrouded in fog near Ilulissat ice fjord in Greenland - Photo by Mads Pihl - Visit Greenland

Aftensejlads ved udmundingen af Ilulissat Isfjord – Photo by Mads Pihl – Visit Greenland

Rundrejsen starter i Ilulissat, hvor du allerede under indflyvningen kan se isfjelde, så langt øjet rækker. I Ilulissat oplever du den berømte Kangia Isfjord, Sermermiut-dalen, Knud Rasmussens fødehjem og meget mere.

Efter nogle dage i Nordgrønland er det tid til at fordøje de mange oplevelser, imens du de næste dage rejser med kystbåden til det sydlige Grønland. Undervejs lægger båden til i de større byer for, at sætte passagerer af og tage nye ombord. Turen slutter med en lille mini rundrejse i Sydgrønland til Qaqortoq, bygden Igaliku og Narsarsuaq.

Det skriver gæsterne:
“Vi er nu kommet hjem efter 12 fantastiske dage i Grønland. Vi kunne bestemt ikke have planlagt det bedre selv. Alt var klart, når vi ankom til de forskellige steder, og vi følte os i det hele taget meget velkomne deroppe. Solen skinnede ovenikøbet de 10 af dagene (og nætterne), og så kan vi vist ikke forlange mere 🙂
Tak for en veltilrettelagt tur.
MVH familien Truelsen”

Rejsefakta


Hvaler

Isbjerge

Pionérfolket

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Kystbåd fra nord til syd
Rejselængde: 13 dage med kystbåd, byer og bygder og over 1000 km kyststrækning.
Afgange og priser:*

 • Afrejse hver torsdag fra 7. juni til 24. august 2018
 • Pris per person kr. 29.870,- i delt dobbeltværelse. Husk tillæg ved enkeltværelse.
 • Mulighed for at forlænge 1 dag i Kangerlussuaq fra kr. 1.200,- inkl. overnatning & tur til Indlandsisen

OBS: Rundrejsen kan også bestilles som en budgetrejse, hvor du overnatter på vandrehjem med fælles bad/toilet på gangen og på liggeplads på kystbåden (fælles soverum med bad/toilet på gangen). Pris kr. 24.980,- per person.

Dag til dag program


Dag 1 – torsdag: København-Kangerlussuaq-Ilulissat / F
Afgang fra København klokken 09.00 med ankomst til Kangerlussuaq lokal tid klokken 09.45. Videre med indenrigsfly nordpå, en flyvning på 45 minutter. Allerede ved indflyvningen kan vi se isfjelde, så langt øjet rækker. Hotel Hvide Falk’s bus holder ved ankomst og kører jer til hotellet for indkvartering.

Efter indkvartering byder programmet på en spændende introduktion til Ilulissat – eller Jakobshavn, som byen hedder på dansk. På en kulturhistorisk byvandring lærer du byen at kende og får stedets spændende historie. Højdepunkterne er den gamle kolonihavn, Zionskirken og Knud Rasmussens Hus, som vi passerer undervejs.

Dag 2 – fredag: Sermermiutvandring samt Isfjordssejlads / M
Her til formiddag skal vi på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem den smukke Sermermiutdal. Dalen har gennem årtusinder været beboet af eskimostammer, og for enden af dalen ligger den berømte isfjord, der i dag er fredet af UNESCO.

Frokost og eftermiddag på egen hånd.

Om aftenen er det tid til et af rundrejsens højdepunkter, nemlig midnatssejlads til isfjorden, hvor vi ser midnatssolens stråler reflektere mod de op til 100 meter højde isfjelde. Der bliver serveret varme drikke ombord, inden turen går tilbage til Ilulissat. Sejlturen varer cirka 2½ time.

Dag 3 – lørdag: Dagen på egen hånd / M
Dagen er fri til at nyde Ilulissat på egen hånd.

Der er muligheder for at tilmelde sig ekstra udflugter. Se her hvilke forskellige muligheder der er i Ilulissat.

Dag 4 – søndag: Ombordstigning på kystbåden

Formiddagen til fri disposition. Efter 3 dage med masser af oplevelser, er det nu tid til at fordøje oplevelserne ombord på kystbåden M/S Sarfaq Ittuk, der sejler klokken 17.00. Herefter begynder den smukke tur ud af bugten, og mellem Ilulissat og Aasiaat er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet. Ud over hvaler er der et utal af forskellige havfugle at kigge efter. Området har blandt andet en af verdens største ternekolonier. Dagens havnebesøg: Aasiaat klokken 21.30-22.00.

Dag 5 – mandag: Sisimiut, Kangaamiut & Maniitsoq
Skibet fortsætter sydpå, og formiddagen kan du tilbringe på dækket med at kigge efter hvaler og nyde det smukke kystlandskab. Skibet har forladt Diskobugten, og landskabet bliver efterhånden mere barskt og stejlt. Ved Sisimiut tårner byens varetegn, Kællingehætten, sig op bag byen og danner en fascinerende baggrund for de smukke grønlandske træhuse, som byen er kendt for. Senere anløber skibet byen Maniitsoq. Turen ind gennem Evighedsfjorden hører til blandt det smukkeste landskabet i Grønland. Båden passere høje fjelde, og der er et rigt fugleliv, med flere fuglefjelde i nærheden. Dagens havnebesøg: Sisimiut (09.00-11.00), Kangaatsiaq (17.30-17.45) og Maniitsoq (21.30-22.00).

I perioden 1. juni til 30. august vil der være skibsguide ombord, der løbende fortæller og holder foredrag om Grønland

Dag 6 – tirsdag: Nuuk-Paamiut
Skibet er nu syd for polarcirklen og ankommer til Nuuk kl. 07:00, hvor man har et par timer til at se hovedstaden, inden der er afgang kl. 09:00.

Dagens havnebesøg: Nuuk og Qeqertarsuatsiaat (16:30-16:45) og Paamiut (23:30-23:59).

Dag 7 – onsdag: Ankomst Qaqortoq (Sydgrønland)

Sarfaq Ittuk

Sarfaq Ittuk på vej mellem isbjerge

Dette er sidste dag ombord på kystbåden, og vi har nu nåede de Sydgrønlandske farvande, der byder på blide og frodige bakkedrag. Det var her, at Erik Den Røde og nordboerne valgte at bosætte sig i år 982.
Anløb Arsuk (13.00-13.15)

Kl. 16.00 ankommer skibet Sydgrønlands ‘hovedstad’: Qaqortoq. Her bor du på Siniffik Inn. Byen er Sydgrønlands største med 3.000 indbyggere, og en af Grønlands mest charmerende byer med et rigt kulturliv. Du kan blandt andet gå på opdagelse i byen og studere de forskellige motiver hugget ud i klipperne fra kulturprojektet “Sten og Mennesker”, lavet af lokale og nordiske kunstnere

Dag 8 – torsdag: Byrundtur i Qaqortoq / M
Efter morgenmad hos Heidi i Siniffik Inn, er der arrangeret en byrundtur i denne smukke by, med dens farverige huse og bakkede veje. Byen har en lang og stolt historie og er i øvrigt i rivende udvikling.
Eftermiddagen er på egen hånd.

Dag 9 – fredag: Dag på egen hånd (Qaqortoq) / M
Dagen er på egen hånd. Der kan vandres kortere eller længere ture. Man kan også tage en tur til De varme Kilder. En heldagstur til øen Uunartoq – øen med de varme kilder. En oplevelse som for mange står som én af de største. At sidde i den varme kilde, som er 37 grader varm, med udsigt til høje bjerge og isbjerge, er en oplevelse for livet.

Arctic Friend anbefaler et kig ind i Sydgrønlands Gymnasiale Uddannelses bygning. I aulaen inde i bygningen, har én af grønlands største kunstnere (Aka Høegh) malet ”opstandelsen” med Grønlands natur og dyr som tema. Meget flot maleri.

Dag 10 – lørdag: Qaqortoq-Igaliku /M, A
Morgenmad på Siniffik Inn. Kl. 09.00 bliver du hentet med båd og sejlet til bygden Igaliku (via Itilleq), som af mange betegnes som den smukkeste bygd i Grønland. Turen starter med en 3 km gå tur ad Kongevejen og fra sidste bakke, har vi den smukkeste udsigt over bygden, der er omgivet af grønne marker, farvestrålende huse, og den azurblå fjord. Dette isolerede samfund, er hjem for ca. 40 gæstfrie indbyggere. Her oplever du på nærmeste hold, hvordan livet foregår i en grønlandsk byge. Du overnatter på det Bygdehotel, hvor du har fuld forplejning inkluderet.

Dag 11 – søndag: Igaliku, det gamle bispesæde
Et perfekt sted at slappe af og nyde naturen. Smukt, er der i hvert fald. Det er også et af de bedste steder at vandre – kortere eller længere ture. Husk ALTID at give besked, hvis du begiver dig ud på egen hånd. Og igen giv besked ved ankomst!

Lidt om Igaliku:
De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Der er en helt speciel stemning og ro i Igaliku, som man først rigtig oplever, når man er der lidt længere end på et dagsbesøg.

Igaliku Bygdehotel giver alle muligheden for at opleve stemningen i en grønlandsk bygd. Bygdehotellet er ikke flerstjernet luksus, men det er meget hyggeligt og komfortabelt, og med lækre måltider serveret på vores café i samme bygning, får du en “flerstjernet” oplevelse!

Dag 12 – mandag: Igaliku-Qassiarsuk-Narsarsuaq / M
Lige før frokost går du den 4 km lange tur ad ”kongevejen” til Itilleq. Vejen opkaldt efter Kong Frederik 9. besøg tilbage i 1952. Vejen blev lavet i forbindelse med hans besøg. Bagagen bliver kørt i traktor.
Der sejles først til Qassiarsuk, som først og fremmest et fårholdersted, hvor Erik den Røde for over 1000 år siden også slog sig ned og dannede ”Brattahlid”. Rekonstruktionerne viser præcist, hvordan man boede dengang.

Sejlturen går videre til Narsarsuaq om eftermiddagen, hvor du bliver indkvarteret på Hotel Narsarsuaq for den sidste nat på denne rejse.

Dag 13 – tirsdag: Narsarsuaq-København / M
Det er tid til at sige farvel til Grønland og 13 dejlige dage. Da flyet til København først flyver kl. 15.20, er der tid og mulighed for at tilkøbe en udflugt til den aktive isbræ:

Vi sejler fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding. Her går mange af de store isfjelde på grund, og vi sejler tæt forbi dem fors at komme igennem og ind i Qooroq fjorden. Derinde åbenbarer der sig en fantastisk udsigt; tusinder af isbjerge, stejle klippevægge og i bunden af fjorden den store gletscher. Gletscheren frigiver ikke mindre end 200.000 tons is om dagen! Mange af disse isbjerge har de flotteste turkise farver. Inde i Qooroq fjorden nyder vi udsigten, motoren stoppes og vi driver med strømmen. Stilheden er “larmende”, kun afbrudt af de mange isbjerges knasende og bragende lyde, når de roterer og knækker i mindre stykker. Et syn og en oplevelse, der ikke kan fås større. Undervejs på turen indsamler vi is, og nyder en drink med den klingende lyd af tusinde år gamle luftbobler som springer i glasset.
Varighed: 2-3 timer
Pris: kr. 750,- per person

OBS! om aktiviteter
Ændringer eller annulleringer af udflugter som følge af dårligt vejr kan forekomme. Vi vil altid forsøge at afvikle turene på et andet tidspunkt, hvis en tur bliver aflyst på grund af dårligt vejr. Hvis det ikke er muligt at gennemføre en planlagt tur i løbet af de dage, du er i Grønland, så refunderer vi selvfølgelig prisen for den pågældende udflugt.

Se også turen Kystbåd fra Syd til Nord.

Grønland – Hoteller på rundrejsen


Hotel Hvide Falk, Ilulissat:
Et ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du godt i restauranten, hvor der er muligheder for at smage på grønlandske råvarer. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum

Siniffik Inn, Qaqortoq:

Meget smukt beliggende vandrehjem / hotel. Vandrehjemmet har både værelser med eget bad og toilet og værelser med køjesenge, uden bad og toilet. Der er fælles køkken og dejlig stor terrasse. Vandrehjemmet er hyggeligt og har udsigt over byens store sø.

Bygdehotellet Igaliku:
Lille hyggeligt vandrehjem i Igaliku. Personlig betjening og fuld forplejning. Alle værelserne er dobbeltværelser, men med bad/toilet på gangen.

Hotel Narsarsuaq:
Godt trestjernet hotel, der ligger i forbindelse med lufthavnen og med udsigt over fjorden. Hotellet ligger tæt på indlandsisen, som kan nås på en halvdagsdagstur. Der er restaurant og bar på hotellet.

Læs mere om skibet M/S Sarfaq Ittuk.

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat og Narsarsuaq-København
 • Lufthavnsafgifter (pt. kr. 1.614,-)
 • Alle transfers ved ankomst og afrejse
 • 3 nætter i Ilulissat på Hotel Hvide Falk, inkl. morgenmad
 • 3 nætter i dobbeltkahyt på kystbåden fra Ilulissat til Qaqortoq
 • 3 nætter på Siniffik Inn (Qaqortoq), inkl. morgenmad
 • 2 nætter i bygden Igaliku inkl. fuld forplejning
 • 1 nat på Hotel Narsarsuaq, inkl. morgenmad
 • Båd Qaqortoq til Igaliku
 • Båd Igaliku til Narsarsuaq, via Qassiarsuk
 • Morgenmad alle dage. Dog afregnes måltider på kystbåden
 • Kulturhistorisk byvandring (Ilulissat
 • Sermermiutvandring (Ilulissat)
 • Isfjordssejlads (Ilulissat)
 • Byrundtur (Qaqortoq)
 • Guide ombord på skibet til foredrag mm.

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsrisiko & gebyr rejsegarantifond kr. 100,- per person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris
 • Entré til Brattahlid
 • Rejseforsirking – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 278,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og ikke mindst 24 timers alarmvagt hos GOUDA
 • Måltider ombord på Sarfaq Ittuk (kan KUN købes ombord)
 • Andre måltider udover det nævnte

Bestil Rejse

Print Friendly