9 dage – Fotorejse til Vestgrønland med Carsten Egevang

Enestående rejse til Grønlands smukke natur med biolog og fotograf Carsten Egevang

Turen er tilrettelagt, så Grønlands naturværdier kan opleves på det allerbedste tidspunkt. I september måned har fjeldet skiftet til fantastiske orange/røde nuancer, og det specielle arktiske lys på dette tidspunkt giver optimale forhold for fotografering. Samtidigt begynder den arktiske nat at blive mørk nok til at fotografering af nordlys er muligt.

CEG_1564 reduced

Fotosafari med vores egen båd Arfivik (som betyder grønlandshval)

Turen foregår i to enestående naturområder: Tundraområdet ved Kangerlussuaq, med et rigt dyreliv og den mægtige Indlandsis, samt ved Ilulissat, som er udpeget til UNESCO Verdensarvsområde, og hvis massive isbjerge danner rammen om et natursceneri, der ikke findes magen til i Verden. I farvandet ud for Ilulissat findes der på dette tidspunkt stadig hvaler, som udgør målet for vores fotografering.

Programmet er lavet med udgangspunkt i en række faste aktiviteter og workshops, samt en række mere fleksible  aktiviteter, der kan tilpasses vind, vejr og lys – alt sammen for at give de optimale forhold for fotografering. Eksempelvis har vi vores egen båd til rådighed, der eksklusivt sejler for turens deltagere.

Turleder/Fotograf:
Turen ledes af biolog (PhD) og prisvindende fotograf Carsten Egevang, der har mere end 20 års felterfaring fra Grønland. Under turen vil Carsten, gennem foredrag og workshops, dele ud af sine erfaringer om Grønlands dyreliv og kultur, samt om fotografering under arktiske forhold.

Hvem henvender rejsen sig til?
Turen henvender sig til fotografer på alle niveauer, samt til den generelt naturinteresseret. Turen bliver med et højt aktivitets niveau, og der stilles krav til moderat fysik form, hvor man er indstillet på at vandre og bære sit eget fotoudstyr.

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Nordlys

Hvaler

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Fototur i Vestgrønland
Rejselængde: 9 dage
Afgange og priser:*

 • Afrejse 12. – 20. september, 2018
 • Pris per person DKK 31.500,- i delt dobbeltværelse.
  • Bemærk tillæg ved enkeltværelse DKK 2.500,-

 

Dag til dag program:


12. september: Kangerlussuaq – Tundra & dyreliv (M/F/A)
Afrejse med Air Greenland fra Kastrup kl. 09.15 og ankomst Kangerlussuaq kl. 09.55. Vi tjekker ind på Old Camp, som er et ældre vandrehjem placeret lige ved siden af lufthavnen. Overnatning i dobbeltværelser med bad/toilet på gangen. Efter en velkomstbriefing med informationer om områdets dyreliv, tager af sted på turens første oplevelse. Sammen med vores lokale guide, med indgående kendskab til dyrelivet, kører vi til fjeldet ”Tacan”. Herfra vandrer vi over tundraen i forsøg på at komme tæt på dyreliv som moskusokser, rensdyr og sneharer der lever i området. Frokosten tilbereder vi over bål.

Middag: Restaurant Moskus.

13. september: ‘Camp Ice Camp” – overnatning på indlandsisen (M/F/A)
Efter morgenen på Old Camp, bruger vi formiddagen på workshop og forberedelse til de næste par dage på isen.  Efter frokost kører vi mod indlandsisen i vores firehjulstrukne bus. Vi kører 35 km gennem smuk tundra, men mulighed for stop undervejs, når vi støder på noget interessant at fotografere.

Vejen stopper ved foden af Indlandsisen, og herfra pakker vores grej og bevæger os op på selve iskappen sammen med vores lokale gletsjer-guide. Indlandsisen er et unik eventyr, som det er få mennesker forundt at opleve, som man kan på denne tur. Sammen skal vi på jagt med vores kamera efter smeltevandssøer og elve, der formentligt er frosne på dette tidspunkt. I fælledskab etablerer vi lejren, der skal være vores hjem for natten. Maden tilbereder vi i fællesteltet.

Ved at have en hel aften og nat på Indlandsisen giver det os mulighed for at opleve det særprægede landskab, hvor vi i ro og mag kan fotografere lyset som det ændrer sig. Er vi heldige og det er klart vejr vil vi have nordlys uden nogen former for lys-forurening – i det mest fantastiske landskab. Dette bliver uden tvivl én af turens højdepunkter.

14. september: Indlandsisen (M/F/A)
Fra vores lejr har vi muligheden Indlandsisen i et nyt lys. Når vi har spist morgenmad bevæger vi os længere ind på Isen, på opdagelse efter i en verden af is med mange former og farver. Over middag pakker vi lejren ned og sætter kursen mod Kangerlussuaq, hvor der stadig er mulighed for stop efter dyreliv.

Om aftenen spiser vi middag i den hyggelige Restaurant Roklubben, der er placeret ved bredden af Lake Ferguson.

15. september: Ilulissat – isbjergenes by (M/F/A)
Efter morgenmad på Old Camp tager vi en kort flyvetur til Ilulissat , hvor vi ankommer om formiddagen. Allerede under indflyvningen til Ilulissat, får vi et indtryk af den imponerende Isfjord, hvor vi skal opholde os de næste fem dage. Fra lufthavnen kører vi til Ilulissat Guesthouse, som bliver vores base i Ilulissat. Her bor har vi første parket til Diskobugten, hvor isbjerge og hvaler driver forbi vores terrasse. Den hyggelige indkvartering er placeret tæt på grænsen til Nationalparken, hvor vi i løbet af en kort gåtur kan være omgivet af et mageløs natursceneri, når lysforholdene er ideelle. Ilulissat Guesthouse er udstyret med stort lærred og projektor, som danner rammen for vores fotografiske workshops og foredrag.

Ilulissat er Grønlands 3. største by med omkring 5.000 indbyggere, hvor hovederhvervet er fiskeri. Efter tildeling af værelser, tager en gåtur rundt i byen, hvor vi lærer den bedre at kende. Vi kommer forbi jollehavnen, og ser de mange fiskere komme ind med dagens fangst, vi kommer omkring kolonihavnen, byens centrum, Knud Rasmussens fødehjem, Zionskirken m.m.

Middagen denne aften indtages på egen hånd, og er lysforholdene de rette vil vi om aftenen tage vores kameraer med ud og kigge efter nordlys. 

16. september: Sermermiut-dalen, UNESCO Verdensarv-område og isfjords-sejlads (M/F/A)
Vi pakker dagstur-rygsækken med madpakker, og vandrer sammen ind i Nationalparken. Turen går gennem Sermermiutdalen, der har været beboet gennem de seneste 4000 år af forskellige Inuit kulturer. Vi fortsætter langs isfjorden, med udsigt til de gigantiske isfjelde på vej ud gennem fjordsystemet. Undervejs har vi mulighed for at fotografere i et mageløst landskab.

Hen mod aftenen sejler vi ud til mundingen på isfjorden. Her ligger de største isfjelde som er stødt på grund. Vi råder over vores egen båd og kan navigere i forhold til hvad der skaber de bedste motiver for fotografering. Sejlturen er på ca. 2 timer mellem isfjeldene og spotter vi hvaler, vil vi forsøge at bruge tid ved dem for fotografering. Vi jagter konstant det bedste lys, så sejlturene kan blive rykket rundt for at få de optimale lysforhold.

17. september: Diskoøen (M/F/A)
I dag har vi chartret en båd, der sejler os på tværs af Diskobugten. Turen tager ca. 2 timer og 15 minutter. Vi lægger til i naturhavnen i byen Qeqertarsuaq der tæller 850 indbyggere. Byen var tidligere hvalfangerstation, og stadig et af de bedst steder at spotte hvaler. Diskoøen byder på en helt anden fauna end på fastlandet. Øen er er geologisk noget af det nyere Grønland, og her findes varme kilder der gør, at vegetationen er helt anderledes. Vi vandrer ud til fjeldet Kuannit, hvor vi ser flotte basaltsøjler og vandfald, der falder direkte ud i havet. Vi har 5-6 timer på Diskoøen, inden vi sejler retur til Ilulissat.

18. september: Fotoworkshop, og besøg i bygden Oqaatsut (M/F/A)
I dag sejler vi nord for Ilulissat til den lille bygd Oqaatsut, hvor der bor 30 mennesker som hovedsagligt lever af fangst og fiskeri. Det er en hyggelig lille bygd med masser af farvestrålende huse. Bygden var tidligere hollandsk hvalfanger station og i dag landes der stadig hvaler i bygden når de fanges i Diskobugten. Vi spiser frokost i bygden på den hyggelige restaurant H8.

Vi afholder fotoworkshop på Ilulissat Guesthouse, hvor vi i fællesskab arbejder med de billeder vi har taget under turen. Carsten vil fortælle om hans fotografiske projekter med at dokumentere den grønlandske fangstkultur og den unikke hundeslædekultur. Desuden vil han vise sit workflow omkring billedbehandling og konvertering til sort/hvid.

19. september: Nationalpark og hvalssafari (M/F/A)
I dag går vi ny rute ind i Nationalparken på jagt efter at vise isfjorden fra sin mest spektakulære side. På denne dag vil der være mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt i form af en sightseeing flyvning (i helikopter?) over isfjorden.

Senere på dagen har vi turens sidste sejlads, hvor vi sejler syd om Isfjorden i forsøg på at finde pukkelhvaler. Chancerne for at møde hvaler i dette område er særdeles gode, men man kan aldrig vide sig sikker når det gælder fotografering af dyr! Hvis hvalerne mangler, er der til gengæld masser af flotte motiver af isfjelde set fra søsiden.

På vores sidste aften har vi grønlandsk madaften på Guesthouset, hvor vi får mulighed for at smage noget af det bedste fra det grønlandske køkken, så som eksempelvis hellefisk, rejer og rensdyr.

20. september: Hjemrejse (M/-/A)
Det er tid til at tage afsked med Grønland. Vi flyver tilbage til Kangerlussuaq, og derfra til København, hvor vi lander kl. 21.30.

VIGTIGT!
Som man siger i Grønland: ”Det er vejret, der er Boss!” Her er det vejret, der bestemmer, og det hænder altså, at programmet bliver ændret eller en sjælden gang bliver annulleret. På denne tur bestræber vi os på at opnå de bedste forhold for fotografering. Hvis lysforholdene er optimale, vil dette have første prioritet, og det kan derfor forekomme, at de enkelte aktiviteter i programmet fremrykkes eller udskydes.

Overnatning:


Overnatning under turen sker i dobbeltværelser (mulighed for tilkøb af enkeltværelse). Værelserne er enkelte, og toilet/bad findes på gangen. En enkelt nat overnattes i telt på Indlandsisen – her udleveres liggeunderlag og varme soveposer tilpasset forholdene.

Old Camp

Old Camp

Old Camp vandrehjem – Kangerlussuaq:
Ældre vandrehjem der ligger 2 km fra lufthavnen. Hyggelig base men enkelt vandrehjem, der ligger med udsigt til fjorden. Er vi heldige med nordlys, er det et godt sted at opleve dette, da der er minimal lysforurening. Der er bad/toilet på gangen.

 

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse – Arctic Friends eget sted i Ilulissat
Vi har vores eget lille guesthouse i Ilulissat. Her er 8 værelser fordelt på tre huse – begge beliggende med direkte udsigt ud over Diskobugten. Overnatning i private dobbeltværelser, og med delt køkken og WC/badefaciliteter. I al beskedenhed er vi ikke blege for at sige, at vi har byens bedste beliggenhed. Ilulissat Guesthouse er i øvrigt stedet, hvor du altid kan henvende dig, hvis du har spørgsmål under dit ophold, eller ønsker at booke ekstra udflugter de dage, du har på egen hånd. www.ilulissatguesthouse.com
Adressen er Qupaloraasuk 56 (ligger ved siden af Hotel Icefiord).

*Prisen inkluderer:


 • Fly København – Kangerlussuaq
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København
 • Skatter og afgifter
 • 2 nætter i dobbeltværelse på Old Camp vandrehjem
 • 1 nat i Camp Ice Camp på indlandsien inkl. telt, sovepose, forplejning
 • 5 nætter i dobbeltværelse på Ilulissat Guesthouse
 • Morgenmad alle dage, 6 x middage, 6 x frokost
 • Tundra-vandring og dyreliv i Kangerlussuaq m/frokost over bål
 • Foto workshops undervejs med Carsten Egevang
 • Alle udflugter i Nationalparken og Ilulissat
 • Sejladser som beskrevet, tilpasses lysforhold
 • Bygdebesøg i Oqaatsut
 • Dagstur til Qeqertarsuaq med vandring ud til Kuanit
 • Udvidet ansvarsforsikring

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring og rejsegarantifond kr. 100,- pr. person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris
 • Årsrejseforsikring og sygdomsafbesatillingsforsikring kan tegnes for DKK 1.100,- (dækker verden). Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og meget mere.

Bestil Rejse

Print Friendly