7 Dage – Det arktiske paradis sommer 2018

Vores ‘vinter-bestseller-rejse’ har vi nu også lavet i en sommerudgave. Dog er hundeslædeturen udskiftet med en fantastisk heldags sejltur til den kælvende gletsjer Eqi. Vi har arrangeret det hele hjemmefra – de bedste udflugter og gode overnatningssteder med familiær atmosfære.

Pause ved Eqi Gletsjer

Pause ved Eqi Gletsjer – Foto af Ella Grødem – Visit Greenland

Ved polarcirklen i Grønland ligger den gamle amerikanske base Søndre Strømfjord. I dag er basen overdraget til Selvstyret og hedder Kangerlussuaq, som også er navnet på det fjordsystem, som ligger få kilometer fra basen.

Området byder på vild arktisk natur med indlandsisen tæt på. Dyrelivet er noget af det bedste i Grønland med ca. 10.000 moskusokser i området samt masser af rensdyr og polarræve

Oplev Ilulissat, der er kendt for de gigantiske isfjelde, bragende gletsjere og den charmerende by, hvor fangerkulturen stadig lever i bedste velgående. I Ilulissat bor du på det nyrenoverede Hotel Hvide Falk, og du får fem fantastiske dage, du med garanti aldrig glemmer. Masser af udflugtsmuligheder.

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Hvaler

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad

 


Tur navn:
Det Arktiske Paradis 2018
Rejselængde: 7 dage
Afgange:

 • Daglig afrejse i perioden 10.06-05.09 (turen kan forlænges mod tillæg)

Afgange og priser:*

 • Pris per person kr. 19.390,-
 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.300,-
 • Børnepris kr. 11.800,- ved ekstra opredning i følge med 2 voksne i dobbeltværelse
 • Overnatning i vores eget Guesthouse med udsigt til isbjerge og hvaler: DKK 18.870,- per person (ekskl. morgenmad og transfer) – læs mere nederst eller her: www.ilulissatguesthouse.com

Dag til dag program


Dag 1: København-Kangerlussuaq-Indlandsisen
Afrejse fra København om morgenen/formiddagen med ankomst til Kangerlussuaq om formiddagen. I Kangerlussuaq indkvarteres du på Old Camp/Polar Lodge hostel, hvor morgenmad er inkluderet.

Kl 13.00 står den på tur til indlandsisen, der ligger ca. 40 km fra den gamle amerikanske base. Turen foregår i bus og går gennem smukt fjeldlandskab, formet af isen igennem tiderne. Hvis forholdene tillader det, kommer vi helt ind og gå på selve isen. Indlandsisen er mere end 3 km tyk på det tykkeste sted!

Undervejs er der rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr, som lever vildt i området omkring Kangerlussuaq.

Dag 2: Kangerlussuaq-Ilulissat / byrundtur (M/-/-)
Morgenmad på vandrehjemmet. I dag flyver du videre til Ilulissat. Allerede ved indflyvningen til Ilulissat kan du se isfjelde så langt øjet rækker. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Hvide Falk, der ligger centralt i Ilulissat og med en fantatisk udsigt direkte ud til Diskobugten.

Dagen står på kulturhistorisk byvandring, så du får en god introduktion til byen. Turen tager dig blandt andet forbi den gamle kolonihavn, brættet hvor de lokale fiskere sælger deres fangst, Knud Rasmussens Hus samt Zionskirken.

Dag 3: Ilulissat – Sermermiut vandring & Isfjordssejlads (M/-/-)
Morgenmad på Hotel Hvide Falk.

Formiddagen byder på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem Sermermiutdalen. For enden af dalen kigger man udover den berømte Kangia Isfjord, der i 2004 blev fredet af UNESCO. I Sermermiut oplever du også levn fra tidligere eskimo bopladser.

Eftermiddagen er på egen hånd, hvor I har tid til at gå opdagelse i Ilulissat, besøge kunstmuseet eller måske Knud Rasmussens hus.

Om aftenen er der arrangeret isfjordssejlads. Turen går ud til det sted, man har kigget på tidligere på dagen på vandreturen. Det er midnatssol, så lyset på denne tid af døgnet er helt fantastisk. At sejle blandt så enorme isbjerge giver en hel anden oplevelse, end at se dem fra land. Husk på, at det er ekstra koldt at sejle, så masser af varmt tøj, hue og vanter – gerne i flere lag.

Dag 4. Ilulissat: Dag på egen hånd (M/-/-)
Morgenmad på Hotel Hvide Falk.

I har dagen på egen hånd: Vi kan varmt anbefale vores udflugt Diskobay Explorer med bygdebesøg og hvalsafari

Bygdebesøg og hvalsafari
I dag skal vi ud på en fantastisk dagstur, hvor vi kommer tæt på den lokale befolkning og forhåbentlig også hvaler. Vi starter med at sejle ned til den lille charmerende bygd Ilimanaq, der ligger godt 45 minutters sejlads syd for Ilulissat. Undervejs passerer vi de enorme isbjerge, der er strandet på ud for isfjordens udmunding og er i sig selv en fantastisk oplevelse. Vi går i land i den lille havn, og ser os om i den lille bygd, der i dag huser omkring 80 indbyggere. Vi spiser frokost hos Regine, der er bygdens skolelæreinde, og får lov til at smage på nogle lokale delikatesser. 
Efter en dejlig frokost vandrer vi op i terrænet, og hvis forholdene er til det, kommer vi op på en lille top, hvorfra vi har den smukkeste udsigt ind over det store fjordsystem, Tasiusaq, og Indlandsisen i det fjerne. 
Tilbage ved havnen drager vi ud for at møde flere af Diskobugtens ‘beboere’. Her midt på sommeren er der masser af hvaler, og på vejen tilbage tager vi ud for at se, om vi kan komme tæt på nogle af kæmperne. Oftest er det pukkelhvaler, men også finhvaler og sildepisker kan man støde på. Sidst på eftermiddagen er vi atter tilbage i Ilulissat (7-8 timer, DKK 1.800,- per person inkl frokost).

Dag 5. Sejltur til EQI  (M/F/-)
Morgenmad på Hotel Hvide Falk. Det er nu tid til en af rejsens højdepunkter.

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme, og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.

Programmet for turen er således
Om morgenen er der afgang fra Ilulissat i bekvem båd med god plads både ude og inde. Der vil være te og kaffe undervejs, og mulighed for at købe øl og vand. Desuden bliver der serveret lidt brød efter afgang. Undervejs vil guiden fortælle om de ting, man sejler forbi.

Omkring kl. 11.30 bliver der serveret en lækker frokost. I ca. 1½ time ligger båden foran bræen, og håber at se nogle flotte kælvninger.

Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Ice Camp Eqi. Dem, der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

(Det er muligt at tage en overnatning ude i Eqi Camp, og så sejle tilbage dagen efter. Tillæg: DKK 1.000,-)

Dag 6. Ilulissat – dagen på egen hånd (M/-/-)
Morgenmad på hotellet. Dagen på egen hånd i Ilullisat. Vi anbefaler et besøg på kunstmuseet eller Knud Rasmussens museum. Der vil også være tid til en sidste vandretur langs isfjorden, og kigge butikker i Ilulissat, hvor flere sælger grønlandsk brugskunst.

Dag 7. Ilulissat – Kangerlussuaq – København (M/-/-)
Morgenmad på Hotel Hvide Falk. Morgenfly fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Herfra flyver du videre kl. 11.40 med ankomst København kl. 20.00

*Prisen inkluderer:


 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 1 nat på vandrehjemmet Old Camp/Polar Lodge inkl. morgenmad i Kangerlussuaq
 • Indlandsistur (Kangerlussuaq)
 • 5 nætter på Hotel Hvide Falk, inkl. morgenmad
 • Informationsmøde ved ankomst til Ilulissat
 • Byvandring i Ilulissat
 • Guidet vandring til isfjorden og Sermermiut dalen UNESCO site.
 • Dagstur til den kælvende gletjser Eqi m/frokost sejlads gennem Ataa fjorden
 • Sejltur til Ilulissat isfjord
 • Transport ved ankomst & afrejse på begge overnatningssteder

Prisen inkluderer ikke:

 • Obligatorisk administrationgebyr inkl. bidrag til Rejsegarantifond & udvidet ansvarsforsikring  (kr. 100,- p.p)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring. Koster 6% af rejsens pris
 • Rejseforsikring
 • Måltider, udover morgenmad og aftensmad i Kangerlussuaq

 

Overnatning:


Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk
Ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene, og Diskoøens basaltfjelde og gletsjere kan også skimtes, når vejret er godt. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du også godt i restauranten. Restauranten er særligt kendt for deres overvældende Grønlands Buffet, der byder et kæmpe udvalg af grønlandske specialiteter. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum. Hotellet har også 8 hotellejligheder, der ligger med en fantastisk udsigt ud over Diskobugten.

Polar Lodge outside

Polar Lodge

Polar Lodge, Kangerlussuaq
I Kangerlussuaq bor du på enten på Polar Lodge eller Old Camp: Polar Lodge ligger blot 100 meter fra lufthavnskomplekset med 13 dobbeltværelser, der deler fem badeværelser og otte toiletter på gangen. Værelserne er rummelige med to separate senge, og der er lille butik med souvenirs. I samme bygning findes også et spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, og hvor gæsterne frit kan forsyne sig med kaffe og te hele dagen. Vi synes, det er det bedste i Kangerlussuaq, selv om der er fælles bad og toilet på gangen.

Old Camp

Old Camp

Old Camp, Kangerlussuaq
Vandrehjemmet Old Camp ligger to kilometer fra lufthavnsbygningerne, smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord med udsigt mod Lake Ferguson og bjergene. Vandrehjemmet er i 2014 blevet gennemrenoveret. Vandrehjemmet består af fire langhuse opført i træ og har 37 værelser fordelt i tre af husene. I det fjerde hus ligger reception og kiosk. Dobbeltværelser er indrettet med bokssenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio, mens soverum har køjesenge, skrivebord, stol, klædeskab og clockradio. Der er moderne bad- og toiletfaciliteter på gangen i hvert hus samt spise- og opholdsrum med tv, video og musikanlæg. Morgenmad bliver serveret i spise- og opholdsrummene.

 

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse – Arctic Friends eget sted i Ilulissat
Vi har vores eget guesthouse i Ilulissat. Her er 8 værelser fordelt på tre huse – beliggende med direkte udsigt ud over Diskobugten. Overnatning i private dobbeltværelser (flere værelser med plads til 4), og med delte køkken og WC/badefaciliteter. I al beskedenhed er vi ikke blege for at sige, at vi har byens bedste beliggenhed med fantastisk udsigt til isbjerge og hvaler. Morgenmad kan tilkøbes til DKK 95,-/person – spises på Hotel Icefjord (3 min. gang fra Ilulissat Guesthouse). Ilulissat Guesthouse er i øvrigt stedet, hvor du altid kan henvende dig, hvis du har spørgsmål under dit ophold, eller ønsker at booke ekstra udflugter de dage, du har på egen hånd. www.ilulissatguesthouse.com

 

Bestil Rejse

Print Friendly