8 Dage – Diskobugtens perler

8 dage midt i den Grønlandske natur, hvor du oplever Ilulissat, Ilimanaq og Eqi. En rejse med kultur, isbjerge, hvaler, midnatssol, kælvende gletsjer, frisk luft, bygder, stor natur og meget mere.

Photo by Mads Pihl - Visit Greenland This photo is licensed under Visit Greenland A/S’ Limited Commercial license. Please refer to the license agreement for more info about the rights of use associated with the image. Download the agreement here: https://db.tt/mDyLsHqs When downloading or sharing this image you enter into an agreement with Visit Greenland A/S about the use of the image under this license. If you want to apply for extended user rights for downloads on this database please read this article and follow the guidelines: http://goo.gl/RsJtBR

Eqi hytterne med den kælvende gletsjer i baggrunden – Foto: Mads Pihl (Visit Greenland)

 

Rejsefakta


Isbjerge

Pionérfolket

Hvaler

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

 

 

Tur navn: Diskobugtens perler
Rejselængde: 8 dage
Afgange og priser:

 • Afrejse 2018 – afgange hver dag
 • Pris per person v/2 pers: Fra DKK 22.790,-
 • Enkeltværelsestillæg for ene-rejsende
 • Mulighed for at forlænge 1 dag i Kangerlussuaq fra kr. 1.300,- inkl. overnatning & tur til Indlandsisen

 

Dag til dag program:


Dag 1: København-Kangerlussuaq-Ilulissat, City Sightseeing (M/-/-)
Morgenfly med Air Greenland fra København. Efter 4½ time, lander flyet i Kangerlussuaq, tag et videre fly til Ilulissat. Flyvetiden til Ilulissat er en skøn 45 minutters flyvetur og du vil se, hvordan landskabet ændrer sig under flyveturen. Et par minutter før landingen i Ilulissat vil du se store isbjerge spredt i havet syd for byen. I Ilulissat lufthavn bliver du hentet og kørt til dit overnatningssted. Du vil overnatte på det 3-stjernede hotel, Hotel Hvide Falk. Når du er blevet indkvarteret, tager vi dig på en arrangeret en gåtur i Ilulissat. Vores lokale guide vil tage dig med på en historisk bytur, hvor du vil få en god introduktion til byen, de forskellige havne, kirken og selvfølgelig museet.

Læs mere om vores hoteller i Grønland.

Dag 2: Ilulissat: vandretur til Sermermiut og bådtur til isfjorden (M/-/-)
Om formiddagen er det tid til en vandretur med guide til et af de smukkeste steder i Grønland, nemlig Sermermiutdalen. Turen varer cirka 2 – 3 timer, og du kommer gennem den smukke dal, der siden Saqqaq-kulturen for 2.500 år siden, har været beboet af eskimoer. Der er stadig levn fra tidligere bosættelser, som idag er udgravet. For enden af dalen ligger Kangia Isfjord, hvor gigantiske isfjelde er på vej ud gennem fjordsystemet, for til sidst at drive videre ud i Diskobugten. Hele området er fredet af UNESCO som en del af verdens naturarv. Udsigten og sceneriet er ubeskrivelig!

Om aftenen er det tid til isfjordssejlads. Du bliver kørt til havnen, hvorfra du sejler ud til isfjorden, og de næste to en halv time sejler vi rundt mellem de mægtige iskolosser, mens der serveres varme drikke på dækket, imens du nyder aftenssolens varme stråler mod isfjeldene.

Dag 3: Ilulissat: Bygdebesøg og hvalsafari (M/F/-)
Morgenmad på hotellet.

I dag skal vi ud på en fantastisk dagstur, hvor vi kommer tæt på den lokale befolkning og forhåbentlig også hvaler. Vi starter med at sejle ned til den lille charmerende bygd Ilimanaq, der ligger godt 45 minutters sejlads syd for Ilulissat. Undervejs passerer vi de enorme isbjerge, der er strandet på ud for isfjordens udmunding og er i sig selv en fantastisk oplevelse. Vi går i land i den lille havn, og ser os om i den lille bygd, der i dag huser omkring 80 indbyggere. Vi spiser frokost hos Regine, der er bygdens skolelæreinde, og får lov til at smage på nogle lokale delikatesser.

Efter en dejlig frokost vandrer vi op i terrænet, og hvis forholdene er til det, kommer vi op på en lille top, hvorfra vi har den smukkeste udsigt ind over det store fjordsystem, Tasiusaq, og Indlandsisen i det fjerne.

Tilbage ved havnen drager vi ud for at møde flere af Diskobugtens ‘beboere’. Her midt på sommeren er der masser af hvaler, og på vejen tilbage tager vi ud for at se, om vi kan komme tæt på nogle af kæmperne. Oftest er det pukkelhvaler, men også finhvaler og sildepisker kan man støde på. Sidst på eftermiddagen er vi atter tilbage i Ilulissat. Turen tager i alt omkring 7-8 timer (NB – is- og vejr-/vindforhold kan betyde, at vi sejler til Rodebay).

Dag 4: Ilulissat – fridag (M/-/-)
Vi har valgt at denne dag er på egen hånd, så man har mulighed for at slappe eller tage på ekstra udflugter.

Vi tilbyder alt fra helikopter ture over isfjorden, til hvalsafari og vandreture i nationalparken. Vi kan også varmt anbefale at blive sejlet op til den lille bygd Oqaatsut (Rodebay), der ligger 20 nord for Ilulissat. Efter at have oplevet den lille hyggelige bygd, og måske spist frokost i restauranten H8, kan man vandre den skønne tur tilbage til Ilulissat (ca. 23 km). Kontakt os for mere information.

Læs mere om udflugter i Ilulissat.

Dag 5: Overnatning ved Eqi – den kælvende gletsjer (M/F/A)
Morgenmad på hotellet. Båd gennem den smukke Ata fjord til den kælvende gletsjer Eqi. Indkvartering i hytte med udsigt til gletsjeren. Egentlig er det rigeligt bare at sidde på sin balkon og nyde stilheden og udsigten til den kælvende gletsjer. Man kan også gå på opdagelse i området, og vil man have guide med, så kan man tilmelde en guidet tur ud til morænen:

Vandretur til lagunen, morænen og bræen:
Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne, hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker, der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 70 meter høje bræfront, og se mægtige kælvinger.

Dag 6: Sejlads Eqi-Ilulissat (M/F/-)
Nyd formiddagen og de sidste par timer ved Eqi Camp. Kl. 14:30 sejler båden sydover til Ilulissat. Ankomst til ”storbyen” omkring kl. 17.00 eller 19.00 (afhængig af båden), hvor der enten køres til Ilulissat torv eller hotellet.

Dag 7: Ilulissat – på egen hånd (M/-/-)
Sidste dag i Ilulissat. Tag evt. ind på skindsystuen eller kunsthåndværkstedet, som begge ligger centralt i Ilulissat.

Arctic Friend er gerne behjælpelig med forslag til ekstra ture.

Dag 8: Ilulissat – Kangerlussuaq – København (M/-/-)
Morgenmad på hotellet. Transport til lufthavnen for at tage et fly til Kangerlussuaq, og herfra videre til København, hvor du ankommer tidligt på aftenen. (Det er også muligt at forlænge rejsen, evt. med 1 dage i Kangerlussuaq. Se pris under ‘inkluderet’).

Prisen inkluderer:


 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • 5 nætter på Hotel Hvide Falk inkl. morgenmad
 • Transport Ilulissat lufthavn til hotel t/r.
 • 1 nat i Eqi med fuld pension
 • Informationsmøde i Ilulissat
 • Byvandring Ilulissat
 • Sermermiutvandring til isfjorden og de gamle bopladser
 • Isfjordssejlads
 • Bygdebesøg med hvalsafari og isfjordssejlads
 • Lufthavnsskatter

OBS: Mulighed forlænge rejsen med 1 nat i Kangerlussuaq for kr. 1.300,- inkl. overnatning & tur til indlandsisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alle rejser tillægges udvidet ansvarsforsikring og rejsegarantifond kr. 100,- pr. person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris
 • Rejseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Andre udflugter udover de nævnte i programmet

Rejsen er først endelig bekræftet ved modtagelse af faktura og genbekræftelse efter bestilling.

Overnatning:


Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk, Ilulissat
Ældre hotel med masser af atmosfære og karakter. Hotellet ligger direkte ud til Diskobugten med en fantastisk udsigt til isfjeldene, og Diskoøens basaltfjelde og gletsjere kan også skimtes, når vejret er godt. Hotellet har egen restaurant, der laver morgenmadsbuffet, og om aftenen spiser du også godt i restauranten. Restauranten er særligt kendt for deres overvældende Grønlands Buffet, der byder et kæmpe udvalg af grønlandske specialiteter. Hotel Hvide Falk ligger kun få minutters gang fra byens torv og Knud Rasmussens museum. Hotellet har også 8 hotellejligheder, der ligger med en fantastisk udsigt ud over Diskobugten.

**** ****

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse

Ilulissat Guesthouse – Arctic Friends eget sted i Ilulissat
Vi har vores eget lille guesthouse i Ilulissat. Her er 8 værelser fordelt på tre huse – begge beliggende med direkte udsigt ud over Diskobugten. Overnatning i private dobbeltværelser (flere værelser med plads til 4), og med delte køkken og WC/badefaciliteter. I al beskedenhed er vi ikke blege for at sige, at vi har byens bedste beliggenhed. Morgenmad kan tilkøbes til DKK 85,-/person – spises på Hotel Icefjord (3 min. gang fra Ilulissat Guesthouse). Ilulissat Guesthouse er i øvrigt stedet, hvor du altid kan henvende dig, hvis du har spørgsmål under dit ophold, eller ønsker at booke ekstra udflugter de dage, du har på egen hånd. www.ilulissatguesthouse.com
Adressen er Qupaloraasuk 56 (ligger ved siden af Hotel Icefiord).

Bestil Rejse

Print Friendly