15 Dage – Det ultimative Sydgrønland

I total frihed rejser vi i Arktis omgivet af isbjerge og gletsjere i Zodiac-gummibåde og på vandreruter. Denne rundrejse bringer jer helt tæt på naturen gennem Sydgrønlands smukke fjordsystemer med lutter store sanseindtryk af isbjerge, fjelde, tundralandskaber og gletsjere.
I passerer tæt forbi de imponerende gletsjerfronter, hvor man mærker suset af at opleve isens storhed fra båden.

Kajak, vandretur, gletsjer, sydgrønland, varme kilder

Den ultimative ekspedition i Sydgrønland – Foto af Tasermiut

Dette er den ultimative 15 dages ekspedition hvor I oplever storslået natur og vandreture, der fx bringer jer til de berygtede “big walls” ved Tasermiut-fjordens stejle fjelde. Området er også unikt i Grønland ved, at der er mulighed for at slappe af i de varme kilder ved Uunartoq. Desuden byder ekskursionen på oplevelser af det arktiske dyreliv og lys i den fredfyldte polarnat. Ligesom vi går op på gletsjerisen med steigeisen-pigsko, besøger små bygder og nogle af de vigtigste ruiner fra gamle inuit-indvandringer.

Rejsefakta


Isbjerge Pionérfolket Hvaler

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

Tur navn: Det ultimative Sydgrønland Rejselængde: 15 dage Sværhedsgrad: 2-3 Type: Vandring, Zodiac både og mulighed for kajak

Afrejser & Priser: 2017 fra Købehavn:

 • 04.07 – 18.07  pris pr pers. DKK 23.150,-
 • 17.08 – 31.08  pris pr pers. DKK 23.150,-
 • 02.08 – 16.09  pris pr pers. DKK 23.150,-

Afrejser & Priser: 2017 fra Keflavik/Reykjavik:

 • 04.07 – 18.07  pris pr pers. DKK 21.100,-
 • 15.07 – 29.07  pris pr pers. DKK 21.100,-
 • 17.08 – 31.08  pris pr pers. DKK 21.100,-
 • 02.09 – 16.09  pris pr pers. DKK 21.100,-
 • Kontakt os for at høre om spændende muligheder for at forlænge din Grønlandsrejse i Island

Gruppestørrelse: 8-12 personer.

Højdepunkter


kaja, vandring, big wall, tasermiut, zodiac, gletsjer vandring, steigeisen

Den Ultimative ekspedition i Sydgrønland

 

 • Gletsjer ekskursioner til havs og på isen
 • Lejrophold i Qaleraliq & Tasermiut
 • Big Walls klippevægge ved Tasermiut fjord
 • Uunartoq varme kilder
 • Frivilligt kajak ekskursion
 • Viking & Inuit ruiner
 • Zodiac båd sejlads mellem isbjerge
 • Byerne Narsaq, Qaqortoq og Nanortalik
 • Grønlands vilde dyreliv

Dag til dag program


Dag 1: Keflavik/Reykjavik eller København – Narsarsuaq – Qaleraliq camp
Ankomst til Grønland og modtagelse i Narsarsuaq lufthavn. Introduktion til turen og forberedelse af udstyr. Transfer til Qaleraliq-camp i Zodiac gennem Tunulliarfik-fjorden med adskillelige isbjerge.  Vi ankommer til lejren som ligger smukt placeret på en sandstrand, med storslået udsigt til tre gletsjertunger og lyden af vandfald.
Overnatning i luksustelte med 4 senge per telt.

Dag 2: Qaleraliq camp og udsigt til Indlandsisen
Morgenstunden bringer gode muligheder for at se rensdyr i området, som der er en stor bestand af i området. Efter morgenmaden vandrer vi til Tasersuatsiaq-søen, og klatrer 400 meter op af en fjeldtop, hvorfra der er en vidunderlig udsigt udover søen og den sydlige del af indlandsisen. Om eftermiddagen kan man slappe af med en bog eller fiske, samle vilde svampe og bær (fra midt-august).
Overnatningen vil foregå i de komfortable luksustelte.

Dag 3: Qaleraliq camp, gletsjerfront og isvandring
Vi sejler med Zodiac-båd helt op til gletsjerfronterne. Oprindeligt var her kun én gletsjerfront men pga den øgede afsmeltning har gletsjerfronten delt sig i tre gletsjertunger. Vi bliver sat i land, og så starter en imponerende vandretur fra kanten af indlandsisen. Det er en storslået vandretur med steigeisen under fødderne, hvor vi udforsker gletsjerspalter med smeltevandløb, ishuler og smeltevandsbrønde som giver en labyrintisk oplevelse af denne gletsjer. Der vil være en bjergguide som er gletsjer-ekspert, og som står for sikkerheden af gruppen, og som kan fortælle om de forskellige karakteristika vi oplever på isen.
Overnatningen vil igen foregå i de komfortable luksustelte.

Dag 4: Narsaq
Transport med båd til byen Narsaq, som er den tredjestørste by i Sydgrønland, med ca 1500 indbyggere. På bådturen vil vi spotte efter hvaler. Om aftenen er der tid til at udforske byen på egen hånd med dens museer, butikker og kirken. Man kan spise middag på en af byens restauranter.
Overnatning vil være på vandrehjem.

Dag 5: Saarloq og de varme kilder ved Uunartoq
Dagen starter med at vi sejler gennem skærgården til bygden Saarloq, som er et idyllisk sted der næsten er forladt den dag i dag. Vi har lidt tid til at vandre rundt og udforske området. Herefter sejler vi mod Uunartoq, gennem det smukke komplekse fjordsystem med høje grønne fjelde, som er omgivet af isbjerge. På vejen til Uunartoq, kommer vi forbi den tidligere hovedstad for hvalfangst i Sydgrønland, Alluitsup Paa. I dag er Alluitsup Paa en smukt beliggende bygd, hvor der er gode chancer for at se hvaler på bådturen dertil. Om eftermiddagen vil der være god tid til at man kan bade i de varme kilder, som er de eneste i hele Grønland. Mens man sidder og nyder et bad i de varme kilder, kan man nyde udsigten til isbjerge der roligt flyder forbi.
Overnatning i telte på Uunartoq øen.

Dag 6: Jagt bygd og Kuusuaq Flod Camp
Transfer til Tasiusaq, som er en charmerende lille bygd med ca 80 indbyggere, og som bærer en tung historie der illustrerer hvor hårde livsbetingelserne var i landet i forrige århundrede. Dengang, for 140 år siden, sultede alle landsbyens indbyggere ihjel, og bygden blev først beboet igen i 1930erne. Områdets omgivelser er helt spektakulære med omgivende bjerge. Vi vandrer ud til Kuusuaq-flodens munding, den mest populære lakseelv i Sydgrønland, og nyder udsigten. Herfra går turen videre gennem det skønneste nåletræslandskab tilbage til Tasersuaq søen. Vi slår lejr og laver middag ved Kuusuak floden. Overnatning i telt.

Dag 7: Tasermiut Camp
Vi sejler langs Tasermiut-fjorden til Tasermiut-gletsjeren. Det er en yderst imponerende tur, fordi man kan opleve de tre bjerge Ketil, Ulamertorssuaq og Tinitertuup, der har gletsjeren helt tæt placeret op af sig. Gletsjeren har et fald på 1400 meter fra gletsjerplateauet og ned til fjorden, som sker over kun 3 km, og ender i et spektakulært isvandfald. Et syn man ikke oplever mange andre steder i verden! Overnatning vil ske i telt ved foden af bjerget Ulamertorsuaq,  der har en af verdens stejleste og største klippevægge som endda overgår den berømte Capitán klippe i Yosemite Nationalparken i USA.

Dag 8: Nalumasortoq
I dag er der mulighed for en vandretur med medium sværhedsgrad, for foden af gletsjeren i de flotte Nalumasortoq granit klippefjelde. Klippevæggene er særligt kendte af klatrere for deres glatte vægge. Herfra kan man se helt til bjergene Ketil og Ulamertorssuaq sammen med flere andre klippetoppe. Derudover er der en vidunderlig udsigt over gletsjer-landskabet. I området er der mulighed for at samle muslinger, fiske, og indsamle svampe og sortebær. Ved aftentide fra lejren, kan man nyde synet af de gyldne solstråler der rammer Ulamertorssuaq klippevæggen. Overnatning i telte.

Dag 9: Ulamertosuaq
Vandring op til foden af Ulamertorssuaq-klippevæggen, som også går under navnet “Den bedste arktiske “Bigwall”, og én af de 10 mest berømte klatrevægge i Verden. Ulamertorssuaq er en hel særlig oplevelse, og et ufatteligt smukt bjerg med både klippevægge og gletsjere. Overnatning i telte.

Dag 10: Nanortalik
Vi sejler med Zodiac-gummibåde til Nanortaliq, der er den sydligst beliggende by i Grønland. Med et indbyggertal på ca 2300 er det den anden største by i Sydgrønland.  Vi besøger museet for inuit kultur og traditioner, som er det bedste museum her i Sydgrønland. Om aftenen er der mulighed for at udforske byen og finde en restaurant at spise middag på. Der er også tid til at opleve jægernes marked eller bare slentre rundt og opleve hverdagens liv. Der er også mulighed for at deltage på en guided byvandring.
Overnatning er på vandrehjem.

Dag 11:  Alluitsup Paa & Qaqortoq, Syd-Grønlands hovedstad
Dagen starter med en båd transfer til Alluitsup Paa, hvor vi har tid til at vandre rundt i og besøge bygden. Alluitsup Paa er en billedskøn jagt- og fiskeribygd, som ligger placeret lige ud til det åbne hav. Herfra fortsætter vi til Sydgrønlands hovedstad Qaqortoq, som blev grundlagt i 1775 og som har et indbyggertal på ca 3000. Den er beskrevet som den mest charmerende og attraktive by i hele Grønland. Her er god tid til at opleve byen og de charmerende farverige bygninger, de imponerende landskaber, og nogle af de 30 forskellige stenskulpturer der er spredt ud over byen, kreeret af kunstneren Aka Høegh. Om eftermiddagen kan man slentre rundt på egen hånd og besøge museet, pelsbutikkerne, den traditionelle kajakklub, kirken og det eneste springvand der findes i hele landet.
Overnatning på vandrehjem.

Dag 12: Igaliku and Qooroq ice-navigation
Sejltur tilbage gennem det turkisblå vand via Qaqortoq til  Qassiarsuk, hvor vi ligger til ved Itilleq og herfra vandrer vi til den lille idylliske bygd Igaliku, som tidligere under nordboerne var bispesæde i Grønland. Vandreturen til bygden går ad ‘Kongevejen’, en kort tur på cirka 4 km. Nordboruinerne er smeltet sammen med byen, eller rettere bygden, hvor der er godt 40 beboere. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Der er en helt speciel stemning og ro i Igaliku. Bygden menes at være Grønlands smukkeste bygd. Bedøm selv, når du er der. Vi fortsætter videre til Qooroq Isfjord – områdets mest aktive isbræ, der frigiver 200.000 tons is om dagen! Overnatning på Leif Eriksson’s vandrehjem.

Dag 13: Tasiusaq, kajakbugten
Vandring til gårdene i Tasiusaq lige ved Sermilik-fjorden, som næsten er blokeret af isbjergene der kommer fra  Eqaloruutsit-gletsjeren. Efter frokost er der mulighed for enten at tage ud og fiske efter laks, eller tage på en vandretur i området. Der er også mulighed for at tilvælge en 2 timers kajakekskursion i Isbjergsbugten. Det er en tur for begyndere, og én af de flotteste ture at opleve isbjerge på i Sydgrønland  (70€ , minimum 2 deltagere). Når vi kommer tilbage til Qassiarsuk, det gamle Brattahlid, vandrer vi gennem bygden der har omkring 50 indbyggere og får en guided rundtur til vikinge-rekonstruktionerne af de oprindelige ruiner fra Erik den Røde’s tid. Overnatning på Leif Eriksson’s vandrehjem.

Dag 14: Blomsterdalen og Kiattut-gletsjeren
Om morgenen krydser vi fjorden i båd mod Narsarsuaq. Herefter tager vi en kort transfer i bil til den smukke blomsterdal, som vi vandrer igennem. Herfra når vi frem til at kunne se ud over Kiattut-gletsjeren, og det smukke landskab hvor der er en fantastisk udsigt udover indlandisen med sine nunatakker. Blomsterdalen er én af de mest berømte ekskursioner i hele Grønland. Vi slutter af med en farvelmiddag der vil bestå af traditionelle grønlandske retter som fisk, hval, sæl, rensdyr, m.m.
Overnatning på Leif Eriksson’s vandrehjem.

Dag 15: Hjemrejse via Keflavik/Reykjavik eller København
Transfer til Narsarsuaq i Zodiac. Tid på egen hånd i Narsarsuaq, hvor man kan besøge museet The Bluie West One Museum, som omhandler byens historie og dens rolle i 2. Verdenskrig. Herefter fly fra Narsarsuaq til Keflavik eller København.

 

Prisen inkluderer:


 • Fly Keflavik, Reykjavik eller København – Narsarsuaq t/r
 • Alle lufthavns skatter og afgifter
 • Lokale ekspeditons-guider (engelsk-talende)
 • Zodiac Narsarsuaq – Narsaq – Narsarsuaq
 • Fuld forplejning under ekskursionerne
 • Overnatninger og transfer i Grønland som anført
 • Campingudstyr
 • Entré til “Museet for Inuit Kultur og Traditioner” I Nanortalik
 • Entré til Brattahlid

Ikke inklusiv:

 • Obligatorisk udvidet ansvarsforsikring & gebyr til rejsegarantifond kr. 100,- per person
 • Middage i byerne Nanaortalik, Qaqortoq samt sidste middag i Narsaq
 • Mad og transfer i Keflavik, Reykjavik eller København samt frokost på afrejse dage
 • Valgfri kajak-ekskursion kr. 550,-
 • Alt ikke nævnt i inkluderet
 • Rejseforsikring (kan arrangers af Arctic Friend)
 • Fly til Island (kan arrangeres af Arctic Friend)

Bestil Rejse

Print Friendly