8 Dage – Vandring på de sagnomspundne øer

Færøerne er et paradis for naturelskere. Perfekt til vandreture på egen hånd. Kom tæt på fuglelivet og dets lyde, nyd synet af de grønklædte fjelde, de charmerende bygder, de smukke fjorde og naboøerne, der rejser sig majestætisk i horisonten.

Bondegaard i Saksun

Bondegaard i Saksun

Rejsefakta


Tur navn: Vandring på de sagnomspundne øer
Rejselængde:  8 dage / 7 nætter
Afgange og priser:* Afrejse hver mandag i perioden 15. maj til 1. sept. Andre dage er på forespørgsel.

 • Kombination 1 – Hotel
  • Pris pr. person i dobbeltværelse: Fra kr. 10.650,-
  • Pris pr. person i enkeltværelse: Fra kr. 15.625,-
 • Kombination 2 – Guesthouse eller B&B (alle B & B og Guesth. er med delte faciliteter)
  • Pris pr. person i dobbeltværelse: Fra kr. 9.710,-
  • Pris pr. person i enkeltværelse: Fra kr. 13.850,-

Dag til dag program


Dag 1: Ankomst med Atlantic Airways til Vágar Lufthavn. Afhent lejebilen. Kør til bygden Miðvág, hvor den gamle sti fører ud til Trælanípan. Lyt til havets brusen og fuglenes stemmer, der fylder luften. Stien går langs Færøernes største indsø, Leitisvatn. Se vandfaldet Bøsdalafossur og den fritstående klippe Geituskoradrangur. Hent inspiration på turistkontoret i Miðvágur før turen. Overnatning på Eysturoy.

Dag 2: Naturhavnen i bygden Gjógv er en seværdighed, som alle besøgende bør se. Går man langs kanten af kløften kan man nogle gange få øje på søpapegøjerne, når de kommer frem fra deres huler og flyver ud på havet efter føde til ungerne. For enden af kløften, ud mod det åbne hav er det muligt at nyde udsigten fra Kronprinsesse Mary´s bænk. Fra Gjógv kan man vandre op langs fjeldskråningen til den smukke dal, Ambadalur, på turen ses fuglefjelde og flotte udsigtspunker. Få yderligere informationer på overnatningsstedet i Gjógv inden vandreturen påbegyndes. Overnatning på Eysturoy.

Dag 3: På vej mod Tórshavn er det muligt at besøge de små bygder Tjørnuvík og Saksun. *Tjørnuvík er omgivet af stejle bjerge med en unik udsigt til de imponerende klippeformationer Kæmpen og Kællingen. Saksun er en malerisk bygd hvor bugten plejede at være en beskyttet naturhavn, men i dag er indsejlingen til bugten sandet til. Ved lavvande kan man gå på sandet ud til havet. Fra Tórshavn med færgen Smyril til øen Suðuroy. På sejlturen passeres øerne Sandoy, Stóra Dímun og Lítla Dímun. Overnatning på Suðuroy.

 • *I Tjørnuvík er det muligt at forudbestille en særlig privat rundvisning med historier om, hvorfor bygden ikke var i stand til at vokse og hvordan man fandt vikingegravene. Turen slutter med en autentisk Kingo salme.

Dag 4: Om formiddagen er der en guidet geologi tur. På Suðuroy er Færøernes geologiske historie meget synlig, se blandt andet de fantastiske geologiske fænomener, basaltsøjler, tuflag og besøg de gamle kulminer, som fortsat er i drift. Frokost spises på turen. Resten af dagen er på egen hånd. Ved bygden Sumba ligger fjeldet Beinisvørð, som er én lang græsskråning, som ender i et afgrundsdybt fald på den anden side. Gå det korte stykke op på toppen af Beinisvørð, hvor et vældigt naturpanorama åbenbarer sig og afdækker på smukkeste vis selve essensen af Færøerne i ét blik, med fjorde og dale, bygder og fjeld, fugle og får, natur og menneske. På den nordlige del af øen ligger bygden Sandvík, som er kendt i Færingesagaen, som bygden, hvor en af Færøernes største høvdinger, Sigmundur Brestirsson blev myrdet i strandkanten, efter at have svømmet fra øen Skúvoy i et forsøg på at undslippe Tróndur í Gøtu. For at opleve øens dramatiske vestside kan man lige efter tunnelen fra bygden Hvalba gå ad fårestien ud til ”Á Røðina”, og det er absolut et besøg værd. Overnatning på Suðuroy.

Dag 5: Der er mange gode vandreture på Suðuroy f.eks. toppen af Rávan og den prisbelønnede Hvannhagi. Besøg det lokale turistkontor i bygden Tvøroyri for at få mere information om vandreture. Vi foreslår den smukke vandretur til Hvannhagi. Om eftermiddagen eller om aftenen tilbage med færgen Smyril til Tórshavn. Se kunstudstillingen lavet af færøske kunstnere ombord på færgen. Overnatning i Tórshavn.

Dag 6: Gå på opdagelse i Tórshavns gamle bydel, Tinganes og Reyn. Resten af dagen kan f.eks bruges til at besøge øen Sandoy eller Nólsoy, hvor der er gode muligheder for vandreture, eller man kan tage på en bådtur til **Vestmannabjergene fra bygden Vestmanna. Overnatning i Tórshavn.

**Vestmannabjergene – Frokost – SagaMuseum.  Denne kombination udflugt starter med en sejltur til de storslåede Vestmannabjerge. På sejlturen sejles igennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingen igennem millioner af år, og tæt til den over 700 meter høje lodrette klippevæg, hvor søfugle yngler. Efter sejlturen spises frokost og siden besøges Færøernes eneste voksmuseum, som skildrer med 17 voksfigurer Færøernes dramatiske historie. Fremtrædende færøske kunstnere været med til at bygge kulisser og baggrunde, så de besøgende får en meget realistisk oplevelse af historien.

Dag 7: Vi foreslår vandreturen frem og tilbage over fjeldet til det kulturelle center Kirkjubøur. Første del af turen er op ad bakke. På toppen er der en fin udsigt over Tórshavn og Nólsoy. Følg varderne, og man kommer til en talerstol der er bygget af sten. I 120 år har der været afholdt folkemøder på dette sted, med vajende faner, nationale taler og fædrelandssange digtet til lejligheden. Fortsæt ad stien sydpå og nyd den storslåede udsigt over øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. Kommet til Kirkjubøur kan man besøge Roykstovan (kombineret museum og privathjem) der er ca. 900 år gammel. Se ruinerne af St. Magnus katedralen og Ólav´s kirken fra år 1111. Overnatning i Tórshavn.

Dag 8: Aflever lejebilen i lufthavnen. Afrejse med Atlantic Airways.

*Prisen inkluderer:


 • Fly med Atlantic Airways fra København til Færøerne t/r (tillæg fra Billund & Aalborg)
 • Lejebil kategori A inkl. fri kilometer, CDW og VAT
 • Overnatning i valgt kombination med morgenmad
 • Færgen Smyril til Suðuroy t/r
 • Guidet spadseretur i Tórshavn.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Sygdomsafbestilingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Diverse ferieforsikringer
 • Lovpligtig EU ansvarsrisiko kr. 100,-

BEMÆRK: Alle B&Bs og guesthouses er med delte faciliteter. Indkvarterings-steder og rækkefølge kan variere fra nævnte program. Vandreturene er 5-9 km og fra lette til moderate i til tider ujævnt terræn. Besøg altid det lokale turistkontor for mere information og kort forud for vandreturen. Medbring varmt og praktisk tøj. Kombiner rejsen med en eller flere af vores øvrige udflugter.

Bestil Rejse

Print Friendly