11 Dage – Torres del Paine – “W Trek”

Bjergmassiver i Patagonien

Cuernos del Paine-bjergmassivet i Torres del Paine

Dette er den klassiske rute de fleste vandrer i Torres del Paine, også kaldet W trekket, hvor man kommer ud til de mest kendte højdepunkter omkring Torres del Paine massivet.

Rejsefakta


Tur navn: Torres del Paine – “W Trek”
Rejselængde: 11 dage
Sværhedsgrad: Krævende Trekking
Afgange og priser for 2016 / 2017:

Afgang: Hver lørdag

Pris: Højsæson: 1/11-13/12 & 21/1-31/3:      Fra kr. 32.990
Pris: Peak Sæson: 14/12 – 20/1:                    Fra kr. 33.990
Pris: Skuldersæson: 16/10-31/10 & 1-17/4:    Fra kr. 27.990

Rejseperiode:
November – marts: Højsæson med normaltvis stabilt og solrigt vejr
April og september/oktober: Skuldersæson med risiko for mere ustadigt/køligere vejr.

Højdepunkter

 • Trek til Valle Francés (Den franske dal)
 • W-trekket
 • Udsigt til “tårnene” – Los torres
 • Sejlads til Grey-gletscheren
 • Den prisvindende EcoCamp Patagonia
 • Oplev Los Cuernos
 • Milodón-klippehulen

Dag til dag program


Dag 1: Afrejse til Chile
Vi flyver fra Kastrup til Santiago de Chile, hvor vi ankommer følgende morgen, (Dag 2) og skifter fly til Punta Arenas.

Dag 2: Ankomst til Chile
Ankomst til Punta Arenas og check-in for overnatning på hotel i byen, hvor der vil være fin tid til at komme ud i byen og strække benene og få lidt at spise.

Dag 3: Eventyret i Patagonien starter
Dagen starter med at du bliver hentet på dit hotel i Punta Arenas, hvorefter vi kører til EcoCamp Patagonia, der ligger lige midt i den verdensberømte Torres del Paine National Park.

På vejen op til EcoCamp’en, laver vi et par stop. Det første stop er i Puerto Natales ,som ligger lige ud til sundet “Ultima Esperanza”, hvor vi spiser en lokal frokost. Det andet stop vi foretager er ved Cueva de Milodón, som er en kæmpe klippehule, hvor vi har mulighed for at se skelettet fra et (nu uddødt) kæmpe dovendyr, som blev opdaget her i 1890’erne. Hele turen er utrolig smuk i det vilde og varierede patagonske landskab med masser af vilde fugle.

Dagen slutter omkring vores ankomst til EcoCamp Patagonia. Fra selve camp’en er der en fantastisk udsigt til Torres del Paine. Da vi er så langt sydpå, har vi om sommeren, ligesom vi kender det fra de nordlige breddegrader, lys til langt ud på aftenen. Derfor vil der ved ankomst være rig mulighed for at strække benene, og gå lidt på opdagelse på den Patagoniske steppe med dets Guanaco’er (den lokale lama) og med udsigt til sneklædte bjerge i horisonten.

standard-dome-2

Dag 4: Los Cuernos
Vi starter stille og roligt ud med et trek på den snoede Cuernos sti, som slanger sig langt med den smukke sø Nordenskjold. Det er vigtigt at vi lige får en føling med det omskiftelige vejr i Patagonien, hvor vi vil opdage det vigtige i at have rigeligt med varmt tøj med, hvis vejret skulle skifte. På denne lille tur vil der være rig mulighed for at se noget af den meget særegne flora og fauna, som vi vil befinde os i de næste mange dage. Selvom trekket ikke er særligt krævende her på den første rigtige vandredag, vil vi nu alligevel blive belønnet med storartede vidder og udsigt til nogle af områdets centrale søer, og ikke mindst de meget dramatiske klipper Torres del Paine. “Tårnene” af skiffer, rejser sig lodret op i midten det store bjergmassiv.

Trekket ender ved Los Cuernos, et lille hyggeligt refugie lige ved bredden af Lago Nordenskjöld. Aftenen er til fri afbenyttelse og vi nyder aftensmaden i de smukke omgivelser.

Torres del Paine og EcoCamp

Torres del Paine og EcoCamp

Dag 5: Valle Francés – hjertet af Torres del Paine 
Efter morgenmad starter vi ud på et mere udfordrende trek, hvor stien fører os stejlt op og ind til selve hjertet af Torres del Paine massivet. Hvor langt vi kommer, afhænger lidt af gruppens rytme, og hvor godt vi er gående på dagen. Under normale omstændigheder når vi til en hængebro der krydser floden Rio Francés, som befinder sig ved foden af den sydøstlige del af bjergmassivet, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Herfra går det opad igen, indtil vi kommer til den øvre del af denne hosteskoformede dal, og får mulighed for at beundre alle dalens geologiske bjergformationer: Hoja (bladet), Máscara (masken), Espada (sværdet), Catedral (katedralen), Alete de Tiburón (hajfinnen) og det mægtige Fortaleza (fortet). Her tager vi os et velfortjent hvil, og spiser frokost midt i disse helt fantastiske omgivelser. Hvis gruppen er i rigtig hopla er der her mulighed for at gå lidt længere, op til udsigtspunktet Mirador Britanico.

Efter frokost bevæger vi os stille og roligt nedad igennem dalen, til et lettere forrevet terræn med græsmarker og skovområder, indtil vi når frem til søen Pehoé. Her finder vi vores refugie for natten: Refugio Paine Grande. Her har vi mulighed for at slappe af og nyde de lyse aftentimer samt et godt og velfortjent aftenmåltid.

valle-frances-torres-del-paine

Dag 6: Den Grå Gletscher / 
I dag går vi fra refugiet langs søen Lago Pehoé, op til den nordlige ende af gletscher-søen Lake Grey (Lago Grey). Inden vi stiger om bord på båden der skal føre os ud til selve gletscheren, tager vi et lille hvil og spiser frokost. På bådturen ud mod gletscheren vil der være rig mulighed for at nyde udsigten mod den kælvende gletscher med dets løsrevne og flydende stykker af is. Ved ankomsten til søens sydlige ende, bliver vi transporteret tilbage til vor hovedlejr EcoCamp Patagonia.

Nogle gange er der ikke mulighed for at sejle på søen, pga. det til tider temperamentsfulde patagonske vejr, specielt i oktober og april. I dette tilfælde vandrer vi istedet op langs søen til et udkigspunkt, som også giver os rigtig gode muligheder for at se gletscheren. Herfra går vi til fods tilbage til Paine Grande og en catamaran til det lille landingssted Pudeto, hvorfra vi bliver kørt tilbage til EcoCamp Patagonia.

 • Tilkøb: Kajak-sejlads omkring Glacier Grey: Denne udflugt starter ved 13-tiden og varer 2,5 time, hvor du vil komme tæt på den fantastiske gletscher, og sejle rundt blandt de enorme flydende isbjerge.

Dag 7: Den store udfordring: Torres del Paine
Det er blevet tid til det store morgenbord og masser af entusiasme, for idag er det vores mål at gennemføre det mest kendte trek i Torres del Paine. Vi vandrer fra camp’en imod Hostería Las Torres og videre ad stien der fører os ind i Ascencio-dalen på tårnenes østlige side. Igennem dalen er der udsigt til smukke bjergvægge og bøgeskove, og vi krydser små floder undervejs. Den store udfordring nærmer sig når vi kommer frem til den stejle moræne; en kæmpemæssig samling af store stenblokke, der leder os op imod én af de mest eftertragtede udsigter i verden; selve “tårnene” – Los Torres, som har givet navn til nationalparken. De kendte “tårne” består af tre kæmpe granit monolitter, resterne af en kæmpemæssig hestoskoformet slugt, som igennem årtusinder er blevet skåret ud af gletscherens bevægelse. Efter en strabadserende opstigning kommer tårnene fuldt til syne, og rejser sig op foran os, og gletschersøen ved tårnenes fod. Et fantastisk skue. Og her spiser vi frokost!
Efter vi har slappet af i rigelige mængder og nydt vores frokost, vandrer vi ned og tilbage til vores EcoCamp.
Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 8: På Mountainbike langs Laguna Azul
Efter morgenmad kører vi (i bil) over til Estancia Laguna Amarga, hvor vi finder vores mountainbikes frem, og så går turen ellers hen imod et campsite der ligger ved den blå lagune Laguna Azul. Ca 20km i nordøstlig retning. Vi kommer på vejen forbi meget varieret fauna fra de Patagoniske sletter, med Guanacos (lama art) og de strudselignende Ñandús. (Og måske fodaftrykkene fra en Puma eller to!). Turen går ind over sletten op nord forbi det store Paine vandfald, hvor vi stopper for en lille snack og nyder udsigten.

Herefter går turen igennem en kløft i midten af den Patagoniske flora og fauna, inden vi når helt frem til Laguna Azul. Ved ankomsten spiser vi frokost og slapper af. Her har vi mulighed for at udforske området til fods, og klatre op til et udsigtspunkt hvor vi får et panorama vue ud over lagunen og tårnene i horisonten.

Cykelturen tilbage til EcoCampen er valgfri. Man kan vælge at hoppe på bilerne som følger os på turen, eller man kan cykle tilbage. Tilbage i campen fejrer vi vores bedrifter og nyder en velfortjent afskedsmiddag. Aftenen er til fri afbenyttelse og måske et lille glas vin og snak om den fantastiske natur vi har været vidne til på de sidste par dages eventyr.

Dag 9: Adios Torres del Paine
Vi tager afsked med camp’en og Torres del Paine, og kører igennem det smukke landskab tilbage til Punta Arenas, hvor flyet venter på os og fragter os op til Santiago de Chile for overnatning. Nyd den chilenske hovedstad, som er fyldt med gode restauranter.

Dag 10: Santiago de Chile – Danmark
Vi tager eftermiddagsflyet fra Santiago de Chile mod Europa.

Dag 11: Ankomst til København
Du ankommer til København omkring middagstid.

Prisen inkluderer:


 • Fly Danmark – Punta Arenas via Santiago de Chile t/r
 • Lufthavnsskatter
 • 1 nat på hotel i Punta Arenas inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Santiago de Chile inkl. morgenmad
 • Transfer Punta Arenas – Torres del Paine t/r
 • Sejlads på Lago Grey
 • 4 nætter i EcoCamp Standard Dome inkl. fuld forplejning
 • 1 nat på Refugio Paine Grande og 1 nat på Refugio Los Cuernos inkl. fuld forplejning
 • National Park-gebyr for Cueva del Milodón og Torres del Paine National Park
 • Engelsktalende trekking guide
 • Sovepose i refugierne (hvis nødvendigt)
 • Transport af baggage indenfor parken, (under selve trekket, bærer du kun din dags-rygsæk)

Inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer til måltider (en god idé at bringe USD, og veksle til Chilenske Pesos – CHP – ved ankomsten til Chile)
 • Private sager
 • Evt. opgradering til Superior Dome for 1200kr pr person

Praktisk:


Grupper
Grupperne er oftest mellem 9-12 personer men kan godt være mindre. Der vil være 1 guide pr 6 deltagere.

Vejret
Det store ocean der ligger vest og syd for det Sydamerikanske kontinent, giver Patagonien et helt specielt klima, hvor der forekommer kraftige vinde der cirkulerer op fra antarktis. Dertil påvirker de enorme havområder og det sydlige Patagoniske is felt vejret, og gør det svært at forudsige. I det tidlige forår (fra september) eller sommer kan vejret skifte om uden varsel, til regn og sne. Selv om sommeren (december til marts) skal du være forberedt på kraftige kolde vinde helt op til 130km/t og regn. Men på samme måde kan vejret også sagtens skifte over til høj sol og vindstille. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på mellem 11 og 24 grader. Man kan sige at vi som Danskere er rimelig vandt til ustadig vejr. Forbered dig som du ville forberede en tur i marts/april i Danmark.

Fysiske krav
Det her er turen for aktive folk som godt kan lide at være ude og opleve eventyret i en positiv stemning. For at kunne nyde turen er det vigtigt at man er i nogenlunde god form. Man bør ikke tage på turen for at komme i form eller for at tabe sig, så bliver det simpelthen for hårdt. Vi anbefaler altid at man træner lidt med rygsæk hjemmefra inden man tager afsted. Vi giver turen karakteren 2. Strabadserende.

Børn
Unge fra 14 og op er mere end velkomne på turen. Børn mellem 12 og 13 skal deltage sammen med deres forældre. Børn under 12 år frarådes at deltage på turen. Der er ikke nogen speciel rabat for børn, som deltager på ligefod med voksne.

Pakkeliste
Du skal være forberedt på sommer og vinter i en og samme ombæring. Det er essentielt at du har en dagstursrygsæk på ca 30L med, hvori du på de daglige turer kan bærer kamera, solbriller, regnjakke etc.

 • Vandresko eller støvler
 • Ekstra sko til om aftenen eller hvis andre bliver våde
 • Vandtæt jakke
 • Varme sokker (2 par)
 • Fleece jakke eller sweater
 • Short eller behagelige bukser
 • Solcreme
 • Solbriller/hat
 • US$ i kontakter til snacks og drikkevarer

Forbehold
Vejret i Patagonien kan nogle gange være lidt genstridigt, derfor er det muligt at vi flytter rundt på nogle af dagene under vejs. Guiden vil hele tiden vurdere hvad der er muligt og fordelagtigt at gøre. Da han har ansvaret for alles sikkerhed, kan han ændre og fjerne dele af turen hvis han vurderer at det simpelthen er for farligt.

 

 

Bestil Rejse

Print Friendly