12 Dage – Torres del Paine Deluxe

Paine Massivet

Paine Massivet

Patagonien er en af de mest interessant områder at vandre i overhovedet. Det er svært at komme meget længere væk fra Danmark, og man får til gengæld storslået natur som ikke rigtig lader sig sammenligne med noget andet. Vi er tæt på Antarktis hernede, så vi oplever helt specielt klima, som har resulteret i unik flora og fauna i området.

På denne tur, som er en af de længste der udbydes i området, kommer man helt ind i Patagoniens vildmark og oplever på helt nær hold, de fantastiske gletjsere og klippeformationer. Overnatninger foregår i den prisbelønnede og helt specielle EcoCamp Patagonia.

Rejsefakta


Tur navn: Torres del Paine Deluxe
Rejselængde: 12 dage ialt med 9 vandredage
Sværhedsgrad Hårdere Trekking
Afgange og priser:

 • Pris:  Kr. 35.990,- pr person v/2 pers.
 • Pris:  v/1 person: spørg efter pris
 • Afgang: Hver onsdag fra okt. 2016 til mar.  2017

Det er muligt at opgradere overnatningsmuligheder. Ellers overnatter man som standard i fælles Domes, når vi er i EcoCampen.

Højdepunkter

 • Fantastisk vandring
 • John Gardner passet
 • Grey og Dickson Gletsjere
 • Hele vejen rundt om Paine Massivet
 • Torres del Paine tårnene
 • Overnatning på EcoCamp Patagonia
Vandrerute

Vandrerute

Dag til dag program


Dag 1: Afrejse til Chile
Vi flyver fra Kastrup til Santiago i Chile, og videre til Punta Arenas, turen tager omkring 28 timer.

Dag 2: Ankomst til Punta Arenas
I Punta Arenas indlogeres du på et hotel i byen hvor du ellers har dagen til fri afbenyttelse.

Dag 3: Eventyret i Patagonien starter
Dagen starter med at du bliver hentet på dit hotel i Punta Arenas, hvorefter vi kører til EcoCamp Patagonia, der ligger lige midt i den verdensberømte Torres del Paine National Park.

Da der er et stykke vej før vi kommer ud til ecolodgen laver vi et par stop. Det første stop er i Pueto Natales som ligger lige ved fjorden “Seno de Ultima Esperanza”, hvor vi spiser en lokal frokost. Det andet stop vi foretager er ved Cueva de Milodon, som er en kæmpe grotte, hvor vi har mulighed for at se skelettet fra et (nu uddødt) Kæmpe Dovendyr, som blev opdaget her i 1890’erne. Turen er meget smuk med varieret landskab med massere af vilde fugle.

Dagen slutter omkring vores ankomst til EcoCamp Patagonia som vil være vores hovedbase på turen, hvilket betyder at vi kommer tilbage hertil hen imod slutningen af turen. Fra selve campen er der en fantastisk udsigt til Torres del Paine. Da vi er så langt sydpå, har vi om sommeren, ligesom vi kender det fra de nordlige breddegrader, lys til langt ud på aftenen. Derfor vil der ved ankomst være rig mulighed for at strække benene og gå lidt på opdagelse på den Patagoniske steppe med Guanacos (lama art) og sneklædte bjerge i horisonten.

Dag 4: Camp Torres til Camp Dickson
Vi starter fra EcomCampen med et langt trek ud til Dickson Lake. Trekket går nordom langs den østlige side af floden Rio Paine. Vi stopper ved et udkigspunkt med en fantastisk udsigt ud over søen Lago Paine under os, før vi gå ned til selve søen og fortsætter vest på over åbne græssletter, langs Rio Paine. Vi når senere frem til refugio Dickson, som bliver vores camp for natten i midten af Dickson dalen, omringet af tårnende sneklædte bjergtinder og søen Lake Dickson. Fra campen har vi udsigt til den spektakulære Dickson Gletsjer og noget af den sydlige del af det Patagoniske is felt. Vi spiser og overnatter i campen, hvor der iøvrigt er varmt vand til et godt brusebad!

Dag 5: Camp Dickson til Camp Perros

Idag følger vi stien langs floden Los Perros, i den mest vilde og ufremkommelige del af hele trekket. Vi passerer ned under Los Perros gletsjeren, som falder ned i en lille sø. Senere krydser vi en oprindelig bøgeskov, som aldrig har været fældet eller skovet, indtil vi kommer til den kønne laguna som også hedder Los Perros. Her overnatter vi i den lokale camp, og nyder ellers resten af aftenen.

Dag 6: Camp Perros til Camp Grey igennem John Gardner passet
Vi rammer idag turens højeste punkt i 1300m, med en fantastisk udsigt udover den Grå Gletsjer, en enorm frakteret masse af is der dominerer hele dalen. John Gardner passet er et af de mest kendte punkter i hele Torres del Paine nationalparken, og er et must for den seriøse vandrer. Det er en hård men spektakulær vandredag. Når vi går ned fra dette høje punkt, foregår det ned langs de sydlige skovklædte bakker, med rigtig fin udsigt til den enorme Grå Gletsjer (mere end 28km i længden). Vi spenderer natten i Grey Camp, lige ved søen af samme navn.

Grey Gletsjer

Grey Gletsjer

Dag 7: Camp Grey til Pehoe Lake
Efter gårsdagens strabadser holder vi det første af morgenen fri til at restituere og nyde området omkring den Grå Gletsjer. Sent på morgenen er det dog blevet tid til at komme lidt ud og strække benene, og vores tur går langs med den østlige side af Grey Lake igennem et område med Calafate buske (små tornede buske med bær og gule blade). Udsigten udover søen med dets isbjerge der flyder rundt med vinden er et imponerende skue. Endelig går trekket op over flade højderygge og passerer en lille sø før det atter går nedad igennem en smal tør dal, som munder ud i søen Lago Pehoe. Her camper vi lige ved det turkise vand fra Pehoe.

Dag 8: I hjertet af Torres del Paine massivet – Valle Frances
Efter morgenmaden starter vi ud på et mere udfordrende trek, hvor stien fører os stejlt op og ind til selve hjertet af Torres del Paine massivet. Hvor langt vi kommer, afhænger lidt af gruppens rytme, og hvor godt vi er gående på dagen. Under normale omstændigheder når vi til en hængebro der krydser floden French River, som befinder sig ved foden af den sydøstlige del af bjergmassivet, hvor der er en fantastisk udsigt. Herfra går det opad igen, indtil vi kommer til den øvre del af dalen og får mulighed for at beundre alle dalens geologiske formationer: Hoja (bladet), Máscara (masken), Espada (sværdet), Catedral (katedralen), Alete de Tiburón (hajfinnen) og det mægtige Fortaleza (fortet). Her tager vi os et velfortjent hvil og spiser frokost midt i de fantastiske omgivelser. Hvis gruppen er i rigtig hopla er der her mulighed for at gå lidt længere, op til udsigtspunktet Mirador Britanico.

Efter frokost bevæger vi os stille og roligt ned igennem dalen med det forrevne terræn med blandet græsmarker og skovområder, indtil vi når frem til søen Pehoe, hvor vi finder vores refugie for natten: Paine Grande. Her har vi mulighed for at slappe af og nyde de lyse aften timer samt et godt og velfortjent måltid mad.

Dag 9: Los Cuernos (hornene)
Efter morgenmaden starter vi vores trek tilbage mod EcoCampen, igennem Los Cuernos, langs med den smukke sø med det nordisk klingende navn; Nordenskjold. Idag er en speciel god mulighed for at gå på opdagelse i nationalparkens flora og fauna, og lære mere omkring de mange forskellige arter der findes i Patagonien. Mens vi går har vi rigtig gode udkig til parkens centrale søer og får også flere forskellige udsigter til Torres del Paine hornene. Vi tager det stille og roligt og har naturligvis også tid til at nyde vores medbragte frokost, og slappe af i benene. Trekket slutter ved ankomsten til EcoCamp, hvor der vil blive forberedt en stor og god middag, så vi kan være velnærede og udhvilede til den efterfølgende dags store udfordring.

Los Cuernos

Los Cuernos

Dag 10: Den store udfordring: Torres del Paine
Det er blevet tid til det store morgenbord og masser af entusiasme, for idag er det vores mål at gennemføre det mest kendte trek i Torres del Paine national parken. Vi vandrer fra campen hen imod Hostería Las Torres og videre langs stien der fører os til Ascencio Valley på tårnenes østlige side. Igennem den bjergrige dal kommer vi igennem skove af bøgetræer og går langs en del mindre floder. Den store udfordring nærmer sig, i det vi kommer frem til den stejle moræne; et massiv af blokke der leder op imod en af de mest eftertragtede udsigter i verden; udover selve Torres del Paine (2900m). De kendte tårne består af tre kæmpe granit monolitter, som igennem årtusinder er blevet skåret ud af gletsjernes bevægelse. Efter en strabadserende opstigning kommer tårnene fuldt til syne, og rejser sig op over os og gletsjersøen ved tårnenes fod. Et fantastisk skue. Og her, af alle steder, spiser vi frokost!

Efter vi har slappet af i rigelige mængder og nydt vores frokost, vandrer vi ned og tilbage til ecolodgen. Hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse inkl afsluttende middag.

Dag 11: Adios Patagonia!
Idag afslutter vi vores eventyr. Adios Patagonia!
Vi tager en tidlig afsked med campen og Patagonien, og kører igennem det smukke landskab tilbage til Punta Arenas for at kunne nå aftenflyet til Santiago.

Dag 12: Ankomst København
Vi ankommer til Kastrup og eventyret er slut for denne gang.

Praktisk:


Grupper
Grupperne er oftest mellem 8-12 personer men kan godt være mindre. Der vil være 1 guide pr 6 deltagere.

Vejret
Det store ocean der ligger vest og syd for det Sydamerikanske kontinent, giver Patagonien et helt specielt klima, hvor der forekommer kraftige vinde der cirkulerer op fra antarktis. Dertil påvirker de enorme havområder og det sydlige Patagoniske is felt vejret, og gør det svært at forudsige. I det tidlige forår (fra september) eller sommer kan vejret skifte om uden varsel, til regn og sne. Selv om sommeren (december til marts) skal du være forberedt på kraftige kolde vinde helt op til 130km/t og regn. Men på samme måde kan vejret også sagtens skifte over til høj sol og vindstille. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på mellem 11 og 24 grader. Man kan sige at vi som Danskere er rimelig vandt til ustadig vejr. Forbered dig som du ville forberede en tur i marts/april i Danmark.

Fysiske krav
Det her er vores hårdeste tur i Chile, og vi giver den sværhedsgraden 3. Udfordrende. Vi anbefaler at man er i særdeles god form og at man træner inden afgang, så man kan nyde turen. Der er ingen teknisk klatring, men masser af udfordrende vandring.

Børn
Unge fra 14 og op er mere end velkomne på turen. Børn mellem 12 og 13 skal deltage sammen med deres forældre. Børn under 12 år frarådes at deltage på turen. Der er ikke nogen speciel rabat for børn, som deltager på ligefod med voksne.

Pakkeliste
Du skal være forberedt på sommer og vinter i en og samme ombæring. Det er essentielt at du har en dagstursrygsæk på ca 30L med, hvori du på de daglige turer kan bærer kamera, solbriller, regnjakke etc. Du vil modtage en detaljeret plan for turen når du bestiller.

 • Vandresko eller støvler, gerne vandtætte
 • Ekstra sko til om aftenen eller hvis andre bliver våde
 • Vandtæt jakke og bukser
 • Varme sokker (2 par)
 • Fleece jakke eller sweater
 • Shorts eller behagelige bukser
 • 3 sæt tøj du kan skifte imellem
 • 30L dagstursrygsæk og 70L duffelbag eller rygsæk
 • Gaiters
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Solcreme
 • Solbriller/hat
 • Pandelampe / lygte
 • evt vandrestave
 • US$ i kontakter til snacks og drikkevarer

Bagage
Undervejs vil din baggage blive opdelt i 3 portioner. En bær du selv på i din dagstursrygsæk med kamera, solcreme, skiftetøj til dagen etc. Den anden del er din sovepose og liggeunderlag, som vil blive transporteret for dig. Den tredje del er varmt tøj og alt hvad du skulle have brug for om aftenen, som bliver transporteret til campen. Inden turen går igang vil du naturligvis blive informeret om hvordan vi fordeler tingene.

Forbehold
Vejret i Patagonien kan nogle gange være lidt genstridigt, derfor er det muligt at vi flytter rundt på nogle af dagene under vejs. Guiden vil hele tiden vurdere hvad der er muligt og fordelagtigt at gøre. Da han har ansvaret for alles sikkerhed, kan han ændre og fjerne dele af turen hvis han vurderer at det simpelthen er for farligt.

Prisen inkluderer:


 • Fly fra København til Punta Arenas i Chile t/r
 • 1 overnatning på hotel i Punta Arenas
 • 5 nætter i camp, med alt udstyr PÅNÆR sovepose og liggeunderlag
 • 3 nætter i Ecocamp
 • Alle indgange til de forskellige parker
 • En engelsk talende guide
 • Transport af al bagage
 • Alle måltider

Inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring
 • Frivillige drikkepenge til guides
 • Drikkevarer til måltyder (en god idé at bringe USD)
 • Private sager
 • Sovepose og liggeunderlag

Bestil Rejse

Print Friendly