10 Dage – Pacific West Coast Trail

Vandring på det måske smukkeste trailsystem i Nordamerika: The Pacific West Coast Trail.

Vores lokale samarbejdspartner kalder det “A hikers’ paradise”, og trekket er en af Nordamerikas mest kendte treks i Canada. Man går langs British Columbia’s forrevne og meget varierede kystlinie, med lige dele sandstrande og klippefald. Ruten er internationalt anerkendt, og er som skræddersyet til den eventyrlystne vandrer, som vil udfordres fysisk og belønnes med fantastisk natur. Trekket tager dig igennem gamle skovområder med meget langsomt voksende træer, over hængebroer og mindre vandløb, langs floder og ud mod stillehavet. Trekket som tiltrækker mange aktive folk fra hele verden, var oprindeligt tiltænkt en redningsrute for overlevne skibbrudne, langs den dramatiske stillehavskyst.

West Coast Trail

Solnedgang på Pacific West Coast Trail

Rejsefakta


Sværhedsgrad: Hård

Sværhedsgrad

Tur navn: Pacific West Coast Trail
Type: Hårdere Trek med telt og oppakning
Rejselængde: 10 dage
Afgange og priser:*

 • 4. juli 2015: Fra DKK 23.190,- (UDSOLGT)
 • 2. august 2015: Fra DKK 23.190,- (UDSOLGT)
 • 28. august 2015: Fra DKK 25.290,- (Få pladser)

Parks Canada tillader kun et begrænset antal besøgende i National Parken, så på denne tur gælder det om at være tidligt ude.

Dag til dag program


Dag 1: Rejsedag
Vi flyver fra Kastrup om morgenen og ankommer til Victoria omkring middag (sen aften dansk tid), og bliver indlogeret på hotellet, hvorefter der er mulighed for at komme lidt ud og få lidt at spise eller få sovet igennem. Der vil iøvrigt være måltider på flyet.

Dag 2: Briefing, Dagen fri (M)

Morgenmad på hotellet. Du må forvente en smule jetlag på denne tur, så derfor har vi lagt en ekstra dag ind i Victoria. Det giver dig mulighed for at få indhentet lidt søvn fra rejsen. Samtidig har du tid til at købe lidt snacks eller andet forud for trekket, eller måske bare se dig om i Victoria.

Jetlag: Man skal være opmærksom på, at Danmark er 9 timer foran Vancouver Island. Dvs., at når vi på trekket står op kl 06:00, er klokken 14 i Danmark, og tilsvarende, når vi slår lejr kl 17:00, er kl 01:00 hjemme i DK. Hvis man har mulighed for det, kan man allerede inden afgang forsøge at omlægge sin dagsrytme med et par timer, ved simpelthen at gå senere i seng og stå senere op.

Kl. 18:00 lokal tid mødes vi til en tur-briefing og gennemgår turen med vores guide og møder gruppen. Her vil I også fordele fællesgrej, så du kan få pakket din rygsæk, inden det går løs i morgen! Info-mødet foregår på:

Dag 3: Trekket starter: Port Renfrew – Trasher Cove (6 km) (M,F,A)
Vi tager af sted kl. 06:30 om morgenen fra Royal Scot Hotel. Køreturen er på lidt over 2 timer, ad en lettere ujævn vej, indtil vi ankommer til Port Renfrew, som er det sydligste punkt på The West Coast Trail. Herfra skal vi med båd over til Gorden River Trailhead, hvor vi starter selve vandringen. Inden da vil vi blive briefet af Park Canada omkring reglerne i Nationalparken. Ved ankomsten er det endelig tid til at få rygsækkene på skuldrene og få nogle km i benene! Vi starter blødt ud med en tur til Thrasher Cove som er på ca. 6 km, hvor vi i øvrigt passerer turens højeste punkt.

Dag 4: 

Thrasher Cove – Camper Bay (8 km) (M, F,A)
Turen i dag er på ca. 8 km og går fra Thrasher Cove til Camper Bay, og er et hårdt trek langs kystlinien, over drivtømmer og stenblokke. Vi kommer forbi Owen Point og krydser på vejen flere “Surge Channels” (kanaler), som havet har skåret igennem klipperne. Denne del af trekket er specielt udfordrende, men belønner os med fantastiske sandstensklipper, grotter og udsigten til havet, der slår ind mod kysten det meste af dagen. Herfra går det indlands til den tempererede regnskov, hvor vi når frem til vores lejr for natten.

Rocky Coast

En stenrig del af kysten

Dag 5: Camper Bay – Walbran Creek (9 km) (M, F,A)
Dagens vandring går til Walbran Creek, hvor vi skal passere en kløft i svævebane. Det foregår i kabiner og er naturligvis helt ufarligt. Vi kommer til nogle stiger ved Sandstone og Cullite Creek, som er stejle og nogle af de længste på hele West Coast Trail. Det bliver en af de hårdere dage, hvor vi primært går indlands, men igennem de meget smukke tempererede regnskove. Walbran Creek, som har et meget stilleløbende vand, indbyder ved ankomsten til en velfortjent dukkert. Her slår vi lejr.

Dag 6: Walbran Creek – Cribbs Creek (11 km) (M,F,A)
Dagens tur byder på 11 km og følger kystlinien omkring Vancouver Point. Det er måske en af de længere dage, men vandringen er nemmere. På vej mod Bonilla Point har vi en fantastisk udsigt udover stillehavet og de særegne “Sea stacks”: enkeltstående klipper, der rejser sig stejlt op fra havet. Ofte kan vi se gråhvaler , eller hvis vi er heldige måske spækhuggere, ude i horisonten. Ved ankomsten til Cribbs Creek, vil der være mulighed for at udforske området og dets tidevandssøer. En god del af dagen går vi på sandstrande.

Dag 7: Cribbs Creek – Tsusiat Falls (17 km) (M,F,A)
I dag er en stor dag! Vi skal ud på hele 17 km, afstanden til Tsuiat Falls. Noget af turen er dog med båd, som er bemandet med lokale fra “First Nation” (sammenslutningen af oprindelige folk i Canada). På vej mod Nitina Narrows går vi over flere passager med broer af tømmer, og får som belønning den særdeles fine udsigt ved Tsuquadrah Point. Vi slår lejr ved Tsusiat Falls.

Tsusiat Falls

Tsusiat Falls

Day 8: Tsuisat Falls – Michigan Creek (13 km) (M,F,A)
I dag skal vi fra den tempererede regnskov tilbage ud på selve West Coast Trail igen. Turen er rimelig ligetil og går over 13 km fra det fugtigere regnskovsområde til kysten. Vi skal her ud på den sidste svævebanetur over floden Klanawa. Alt efter tidevandet vil vi klatre ned til kysten via nogle stiger omkring Tsucowis Creek, hvorefter vi følger kysten til tidevandssøerne ved Michican Creek. Her planter vi vores telte for sidste gang på The Pacific West Coast Trail, og nyder den sidste aften i vildmarken.

Day 9: Michigan Creek – Pachena Bay (12 km) (M,F)
Vi vandrer til Pachena Bay Trailhead (Bamfield) som er ca. 12 km fra Michigan Creek. Det er et nemt trek, og stien er her i særdeles god stand. Inden vi kommer til Pachena Lighthouse, passerer vi de sidste stiger på turen. En klippe ved siden af fyrtårnet er ofte fyldt med søløver, der soler sig eller bare hviler sig. Igen vil der her være mulighed for at spotte gråhvaler nær indgangen til Barkley Sound. Herfra bliver vi transporteret tilbage til Victoria, hvor vi med meget stor sandsynlighed vil være fyldt med en følelse af at have gennemført noget helt unikt. Vi er nok også en lille smule trætte!

Tilbage i Victoria tager vi et velfortjent hvil på hotellet, inden vi flyver tilbage mod Danmark dagen efter.

Dag 10: Tilbage til Danmark! (M)
Transport til lufthavnen. Der vil være måltider ombord på flyet.

Forlæng din rejse?
Du kan også forlænge dit ophold i Canada. Tag på kajaktur blandt spækhuggere og hvaler, kanoture i vildmarken eller måske en rundrejse? Kontakt os for mere information.

 

*Prisen inkluderer:


 • Flybillet København – Victoria
 • 3 nætter på hotel i Victoria
 • Guide på hele trekket
 • Transport mellem trek start og slutpunkter samt Victoria
 • Alle måltider som listet i dag til dag programmet*
 • Alle bådtariffer
 • West Coast Trail adgang og reservation
 • Park fees og camping i Pacific Rim National Park
 • Camping grej

*M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ikke inkluderet:

 • Private udgifter
 • Drikkepenge til guider
 • Sovepose +5

OBS:
Da fællesudstyr fordeles mellem alle deltagere på trekket, bør du være i stand til at bære omkring 12-15 kg ud over din personlige oppakning. 

Bestil Rejse

Print Friendly