11 Dage – Kano og guldfeber på Teslin River

Teslin River er en af de mere stilleløbende floder i Canada, som gør sejladsen meget behagelig. Floden har sin start ved Teslin Lake og går medstrøms ned til sammenløbet ved Yukon River, lige ved den historiske telegrafpost Hootalinqua Station. Eventyret ned ad Teslin River er en meget flot og historisk tur, der giver rig mulighed for at se dyreliv. Det er desuden en rigtig fin introduktion til Yukon og kanosejlads i Canadas vestlige flodsystemer. Turen kræver ikke forudgående kendskab til kanosejlads.

Solnedgang over Teslin River

Solnedgang over Teslin River

Rejsefakta


Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

Tur navn: Kano og guldfeber på Teslin River
Type: Lettere Kanotur (370km)
Rejselængde: 11 dage (med mulighed for forlængelse)
Gruppestørrelse: Min 4 og max. 10 personer
Afgange: 31.05-10.06, 14.06-24.06, 05.07-15.07, 09.08-19.08
Pris: fra kr. 21.000,- (afhænger af endelig flypris)

Dag til dag program


Dag 1: Afrejse København til Vancouver. Overnatning på hotel.
Afrejse København til Whitehorse. Ved ankomst til Whitehorse bliver du mødt af vores lokale guide der sørger for transport til hotellet. Her møder du de andre deltagere i gruppen, og I gennemgår alt personligt udstyr. Herefter er der tid til at gå en tur i byen der ligger ved den mægtige Yukon River. Der er flere historiske seværdigheder fra den gang, hvor Klondike guldfeberen rasede.

Dag 2: Afgang mod floden!
Vi mødes kl 10, på et angivet sted i Whitehorse hvor vi samler gruppen og kigger vores udstyr igennem. Er der nogen i gruppen der mangler noget til turen, er det her at vi får styr på det sidste.

Herfra kører vi til Johnsons Crossing der ligger ca en time væk, ved starten af vores Teslin River adventure. Vi bruger eftermiddagen på at blive fortrolige med vores kanoer og sejler kun et par timer i dag. Vi camper ved flodbreden, laver bål og forhåbentligt vil der være mulighed for at fange en fisk eller to!

Dag 3 til 8: På Teslin River
Vores Teslin River adventure er igang. På vores tur vil vi opleve et meget varieret dyreliv, med mulighed for at se grizzly bjørne, ulv, elg, caribou, jærv, mink, skaldet ørn samt noget af det bedste fiskeri i verden. Bjergene omkring floden sørger for en dramatisk udsigt, og fortæller os om at vi er på vej ind i vildmarken.

Vi overnatter i telte og spiser ved bålet om aftenen i de lyse aftentimer. På turen får vi mulighed for at besøge nogle af de tidlige First Nation lejrpladser omkring Big Salmon, ved sammenfletningen af Big Salmon River og Yukon River.Vi støder og b.la. på Cyr’s Dredge, en gammel og efterladt guldgravermaskine fra guldfeberen i Yukon i 1898. First Nation er en fællesbetegnelse for alle indfødte i nordamerika.

Dag 9: Ankomst i Carmacks
Vi ankommer til Carmacks i løbet af dagen, afslutningen på vores Teslin River adventure. Herfra bliver vi samlet op og kørt tilbage til Whitehorse. vi ankommer tilbage til civilisationen hen ad eftermiddagen, og tager afsked med vores lokale guider. Vi tilbringer resten af aftenen i Whitehorse hvor vi indlogeres på vores hotel, og med meget stor sandsynlighed nyder et godt og velfortjent måltid på en af de gode restauranter i byen!

Dag 10: Hjemrejse
Efter et lift tilbage til lufthavnen, går turen tilbage til Danmark.

Dag 11: Hjemkomst
Ankomst til København

Forlængelse?
Rejsen kan forlænges, hvis I ønsker at udforske andre dele af Canada, eller tage en afstikker ind i Alaska. Området omkring Whitehorse byder på masser af skove, bjerge, søer og floder, så der er rig mulighed for at vandre og køre Mountainbike. Ikke langt fra byen ligger der også naturlige varme kilder der kan besøges på en cykeltur.

 

*Prisen inkluderer:


 • Flybillet København – Whitehorse t/r
 • Certificeret lokal guide
 • Leje af kanoer og udstyr
 • Transport på ud og hjemtur
 • Sikkerhedsudstyr inkl. satellit telefon.
 • alle måltider på turen
 • Transfer fra lufthavn
 • 2 overnatninger i Whitehorse ved start og slut
 • Telte og madlavningsgrej
 • 5% Canadisk tax

Ikke inkluderet

 • Måltider i Whitehorse
 • Fiskekort og fiskeudstyr
 • Sovepose og liggeunderlag

Bestil Rejse

Print Friendly