21 dage – Det Vilde Canada

Dette er en af vores længste ture hvor du kommer langt ind i den vilde del af Canada. Her kan man ikke undgå at få Canadas wild west helt ind under huden. På vores 21 dage lange rejse mellem Calgary, Alberta, Whitehorse og Yukon, kommer du igennem områder hvor chancen for at møde vilde dyr er en hel del større end at møde andre mennesker. Vi vandrer ofte ud fra en given basecamp, hvor vi har slået lejr, og vandrer derfra i et par dage, inden vi kører videre. P.g.a. de store afstande vil vi mellem de forskellige etaper på turen rejse i minibus, men vi overnatter hver dag på campsites i telt.

Vi kommer på turen igennem både Banff og Jasper national parkerne, samt helt op til polarcirklen med tundra der breder sig i tusindvis af kilometer i alle retninger. Vi besøger for en kort stund Alaska, og skal igennem området hvor historiens største guldfeber fandt sted.

På tur i Yukon

På tur i Yukon

Rejsefakta


Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad

Tur navn: Det Vilde Canada
Type: Rundrejse med vandring
Rejselængde: 21 dage
Afgange og priser:*

 • Sommer 2014: 31.970,-

Dag til dag program


Dag 1: Rejsedag – København til Calgary
Vi rejser fra København med fly til Calgary i Alberta, Canada. Vi ankommer hen på aftenen i Calgary og bliver inlogeret på vores hotel. Der vil være en kort briefing med vores guide inden vi går i seng for natten.

Dag 2: Calgary – Banff National Park
Vi starter stille og roligt ud med en rundtur i Calgary efterfulgt af en 170km køretur ind til Banff National Park. Vi finder her frem til en lejrplads i et skovklædt område. Her slår vi vores telte op, med henblik på at blive her de næste to dage. Om aftenen tager vores guide os med ud på et lille trek ind i parken.

Dag 3: Banff National Park
Idag drager vi ud på et længere trek på en af de mange trails der findes i national parken. Guiden kender alle de bedste treks, der passer til sæsonen, også de mindre kendte. Det er et nemmere trek med en sti igennem et skovfyldt område, der ender i et højdedrag med udsigt ud til alle sider. Et glimrende sted at gå på opdagelse ud fra. Vi kommer her op i ca 2300m. Senere er der mulighed for at dase i områdets varme naturlige kilder eller gå på opdagelse i den lille by (Banff).

Dag 4: Jasper National Park
Vi går om bor på vores minibus og kører videre ind i Rocky Mountain national parkerne. Her kommer vi på flere mindre treks, og masser af stop ved f.eks. Lake Louise, Bow Lake og Icefield Parkway med dets gletjsere og turkise søer. Ikke langt fra den lille by Jasper, sætter vi vores telt op for de næste to dage.

Dag 5: Jasper National Park
Langs med Maligne Canyon kan vi se floden der buldrer og brager 50m under os. I dag tager vi på et lille trek ud til den smukke Maligne Lake, igennem et 4 timer langt trek over blomsterfyldte bakker, op til 2300m. Her har vi mulighed for at fortsætte langs højderyggen, med fantastisk udsigt til de omkringliggende bjergtinder.

Dag 6: Fort St. James
Vest fra Rocky Mountains rejser vi ind til Cariboo Mountains og følger Fraser River indtil vi ankommer til skovhugger byen Prince George. Her tager vi et lille sidespring indtil For St. James National Park and Historic Site. Denne gamle pelsjæger handelsplads med dets gamle bygninger er idag et open air museum. Vi slår lejr ved breden af Stuart Lake, hvor vi bliver de næste to dage.

Caribou

Caribou

Dag 7: Fort St. James
Her har du mulighed for at blive ved søen og slappe af, eller tage med på et 12km langt trek, hvor vi kommer til et udkigspunkt med et fantastisk panorama udsyn udover de fjerne egne.

Dag 8: New Hazelton
Idag tager vi turen videre og kommer på vejen forbi Burn Lake, Houston og Smithers og et par mindre byer på vores nordvestilige rejse. Vi opdager efterhånden hvor enormt et område det er vi bevæger os igennem, med skove og bjerge så langt øjet rækker. Under vejs kommer vi også til Moricetown Falls som er en smal slugt, hvor vi har mulighed for at opleve laksens vandring om sommeren. Vi slår lejr ved Ksan, hvor lokale indfødte der med deres fortællinger tager os tilbage til en verden med totelpæle og langhuse.

Dag 9: Steward
Den ældste stadigt stående totæm pæl findes nær Kitwanga og Kitwancool, som vi skal besøge i dag. Efter vi har slået lejr ved en sø, er der tid til at tage på en tur ud til de fantastiske blålige hængende gletjsere ved Bear Pass.

Dag 10: Steward
I dag skal vi et smut til Alaska, som kun ligger 3km væk. Hvor Steward har en skole og en bank, er “end of the road” Hyder rendyrket Alaska. Planen er her at tage på en tur ud til de gamle miner og trekke til Salmon Gletsjer ca 3 timer væk.

Dag 11: Cassier Highway
På denne sjældent befærdede nordlige vej, bor der kun få mennesker. Udsigten til de høje plateauer omringet af Coastal og Cassier’s dramatiske bjergrygge, giver os endnu et blik ind i hvor umådelig stort det nord vestlige Canada er. Vi slår lejr ved Kinaskan Lake Provincial Park.

Dag 12: Cassier Highway
Idag er der forskellige muligheder for enten bare at tjekke din dagbog, leje en kano og sejle ud på søen eller følge guiden op til toppen af en af de omkringliggende bjerge. Vi camper ved Boya Lake.

Dag 13: Lake Laberge
Efter en ca 90km kommer vi til det Canadierne kalder “The Historic Lifeline of the North”, eller Alaska Highway. På vejen besøger vi historiske bosættelser, som den dag i dag stadig hjælper med at huse og assisterer rejsende, på deres lange rejse mod Yukon og Alaska. Vi slår lejr ved Lake Laberge.

Dag 14: Dawson City
På vores vej op nord på besøger vi det berygtede Five Finger Rapids ved Yukon River. Et lille trek leder os ud til et sted hvor mange padlere igennem tiden har mødt deres skæbne. I aften når vi frem til Dawson City og slår lejr ved breden af Yukon ved Dawson City Campground. Her er der rig mulighed for at tage ind til byen og opleve dets særegne natteliv med casinoer og “Can-Can girls”.

Dag 15: Dawson City / Dempster
Vi skal i dag besøge Bonanza Creek, som har været scenen for den største guldfeber nogensinde; “Klondike Gold Fields”. Alt i dette område er i en eller anden udstrækning berygtet. Og det gælder også for Dempster Highway som er en 730km lang grusvej, og eneste forbindelse til det arktiske ocean. Vi overnatter 2 nætter ved foden af Tombstone Mountains.

Tombstone National Park

Tombstone National Park

Dag 16: Tompstone Mountains
I dag er der flere forskellige vandremuligheder, f.eks. kan du tage på en ca 10km tur, med 4km til et udsigtspunkt efterfulgt af 3km igennem lidt sværere men meget spændende terræn, op til en bjergryg, hvorfra vi kan udforske yderligere. De sorte basalt bjerge har et månelignende udtryk men er hjemsted for Caribou, som vi har mulighed for at se i store og små flokke. Sæsonerne er meget varierede her, hvor specielt sensommer giver skovene et fantastisk rødgyldent skær. Canada er kendt for sine farverige sensomre og efterår.

Dag 17: Rock River / Polar Cirklen
I dag når vi helt op til Polar Cirklen, den imaginære linie der strækker sig hele vejen rundt om jorden ved 66° 33’ nordlig bredde. Linien markerer den sydlige grænse af det arktiske område med dets midnatssol og barske klima. Det er faktisk lige akkurat her at midnatssolen når længst mod syd den 21 juni. 6 måneder senere er dette sted grænsen til den kæmpe skygge der dækker hele det arktiske område. Den 21 juni ville du ikke se solen gå ned her, og den 21 december ville du ikke se den stå op. Vi slår lejr ved Rock river.

Dag 18: Rock River / Polar Cirklen
Her er det muligt at se tundraens særegne Porcupine Caribou, som migrerer igennem området og igennem århundreder har gjort det muligt for mennesker at overleve her. Faktisk var det tidligere nemmere at overleve nordpå med de store flokke af Caribou, end i det varmere syd, da dyret gav mad, tøj, husly(skind) og en lang række værktøjer. Hvilket også er en af grundene til at de nordlige naturfolk netop vandrede mod nord og til et barskere men mere dyrerigt klima. Vi bliver ved River Rock.

Dag 19: Moose Creek
Det er tid til at tage turen sydover igen, hvor vi på vejen besøger flere kendte steder fra guldfeber epoken. F.eks. Kommer vi tæt på det sted hvor historien om “The Mad Trapper” udspillede sig. I vinteren 1932 foregik der en af de mest desperate jagter efter en mand, i Canada’s historie. Det skete da park politiet lavede et rutine check på en “Trapper” (fanger). Han var ankommet til området fornyligt og man mente at hans navn var Albert Johnson. Ved mødet fór manden op og sårede en politimand og flygtede derefter ind i vildmarken. Her befandt han sig i over en måned i temperaturer helt ned til minus 45 grader. I et sidste opgør med myndighederne skød og dræbte han en politimand og sårede en anden, inden han selv blev skudt i en skudduel ved Eagle River. Albert Johnson’s navn viste sig ikke at være hans rigtige, og den dag idag ved man endnu ikke hvem “The Mad Trapper” var.

Dag 20: Whitehorse
Vi kører langs The Alaska Highway til hovedstaden i Yukon. Vi anbefaler, hvis der er tid, at man i Whitehorse ser Miles Canyon og den længste fiske trappe i verden. Både Beringia museet og S.S. Klondike Paddle Wheeler er et besøg værd. Vi overnatter på hotel og har en sidste aften sammen.

Dag 21: Hjemad!
Vi flyver hjem fra Whitehorse til København.

*Prisen inkluderer:


 • Flybillet København – Calgary
 • Flybillet Whitehorse – København
 • 2 nætter på hotel i Calgary og Whitehorse
 • Guide på hele trekket
 • Transport på hele turen
 • Mad på hoteller
 • Adgang til alle nationalparker
 • Camping grej og telt

Ikke inkluderet:

 • Mad på turen: ca 12usd pr dag.
 • Private udgifter
 • Drikkepenge til Guider
 • Sovepose +10

Bestil Rejse

Print Friendly