16 Dage – Coast Mountains kajak-ekspedition

Canada Kajak Ekspedition

Vores Coast Mountain kajak ekspedition 2018 er nu klar for tilmelding  og vi har i år lavet den endnu bedre.

Turen byder på rendyrket eventyr i Canadas storslået natur. I 2015 og 2017 roede vi mellem søløver, spækhuggere og ørne. Vi roer i vandet mellem Vancouver Island og de storslåede Coast Mountains. Her ligger Quadra Island, der er en blandt mange øer, separerede fra hinanden af smalle sund og gennemstrømmende tidevand. På Quadra øens østlige side ligger desuden Discovery Island Lodge. der er udgangspunktet for denne kajak ekspedition i hjertet af British Colombia. Det er et perfekt sted for eventyr og oplevelser i kajak.

Områdets storslåede, stort set ubeboede og vilde natur er hovedattraktionen her, med endeløse skove, høje bjerge, ferskvandssøer, elve og rigt dyreliv. Her har været beboere i mere end 8000år. Først det oprindelige folk, de canadiske kystindianere, der har efterladt flere spor og en rig kulturel arv og i de sidste par århundreder, pionerer og uafhængige folk med et stærkt tilhørsforhold til naturen. Folk her er stadig stort set selvforsynende og lever mest af fiskeri, skovbrug og turisme.


Tur navn: Coast Mountains kajak-ekspedition
Afgang: 22/9-6/10 2018
Type: Aktiv med anbefalet kajak niveau EPP2-3
Max antal:
 11 deltagere
Rejselængde: 16 dage med dansk turleder/instruktør Morten Boel Nilsson Afgange og priser: kr. 26.900,- *

Dag til dag program


Dag 1 -22. septemer: København – Vancouver Vi flyver fra København til Vancouver (1 skift). Vi overnatter på hostel den første aften i Vancouver.

Dag 2- 23. september: Quadra Island
Vi tager færgen fra Vancouver BC til Vancouver Island. Efter overfarten fortsætter vi nordpå i vores van til Cambell River. Herfra tager en 10 minutters færgetur os over til Quadra Island, hvor vi kører direkte til Discovery Islands Lodgen, hvor vi slapper af og overnatter.

Jetlag: Man skal være opmærksom på, at Danmark er 9 timer foran Vancouver Island. Dvs., at når vi på trekket står op kl 06:00, er klokken 14 i Danmark, og tilsvarende, når vi slår lejr kl 17:00, er kl 01:00 hjemme i DK. Hvis man har mulighed for det, kan man allerede inden afgang forsøge at omlægge sin dagsrytme med et par timer, ved simpelthen at gå senere i seng og stå senere op.

Dag 3 – 24. september: Surge Narrows og Discovery Passage
Vi står tidligt op, pakker og pakker kajakkerne og sætter kursen over mod det lille fiskerleje Surge Narrows og Discovery Passage, der er vores vej ud mod det fantastiske ørige “Coast Mountain Islands”.

Dag 4 til 10 – 24. september til 1. oktober: Coast Mountain Kajak Ekspedition (fuld forplejning)

Kajakekspedition og udforskning af det spændende område med øer, sunde og stræder mellem fastlandet og den nordlige del af Vancouver Island. Turen i år går først sydpå til øerne ved Desolation Sound. Herefter ror vi mod Octopus Islands på den anden side af passagen “Hole in the Wall”. Den s
Er vi heldige ser vi sæler og spækhuggere fra kajakkerne, hvilket vi har gjort på tidligere ture i området.

Den sidste overnatning tager vi på lodgen.

Dag 11-12:  1. til 3. oktober. : Dage fri på Discovery Lodge
Fri dage på lodgen. For dem der har mod på udfordringer er der mulighed for at lege i det strømmende vand med Surge Narrows. Ellers er der mulighed for afslapning på den hyggelige lodge. Eventuelt en tur i saunaen efter et kvik dukkert.

Dag 13 – 3. oktober: Vancouver
Vi står tidligt op og nyder køreturen tilbage til Vancouver. Her er der mulighed for byvandring på egen hånd. Overnatning på Hostel.  

Dag 14 – 4. oktober: Vancouver
Vancouver er flere gange kåret som verdens smukkeste beliggende by! Vi tager på byvandring i Vancouver. Masser af muligheder for oplevelser i den helt fantastiske Canadiske storby. Granville Island eller en slentretur i Stanley Park kan klart anbefales. Eller en solid vandretur ved Capilano Suspension Bridge. Eller Grouse Mountain. Overnatning på hostel.

Dag 15 – 5. oktober: Vancouver – København
Vi har formiddagen fri i Vancouver inden hjemrejse. Vi flyver hen på eftermiddagen mod København.

Dag 16- 6. oktober: Ankomst til København


Vejr

Discovery Island og det tilhørende område er underlagt samspillet mellem to klimatiske zoner, det stabile fastlandsklima fra indlandet tempereres af det nordlige Stillehav. Det giver et forholdsvist mildt klima. Vancouver Island vest for området tager samtidig langt hovedparten af fugtigheden fra det åbne hav og derfor er her ofte tørt, selvom hoved biotopen her er tempereret regnskov. Det kan give meget varme somrer og et mildt efterår. I september og oktober er der dog en begyndende friskhed, som svarer nogenlunde til det danske tidlige efterår.


Dyreliv

 

 I Coast Mountains er der året rundt et righoldigt og varieret dyreliv og når man færdes i kajak er der rigtig gode muligheder for at komme tæt på det. Her er, ud over et utal af andre fuglearter, et ret stort antal af den nordamerikanske havørn – Bald Headed Eagle. Blandt pattedyr er der gode muligheder for at se delfiner, marsvin og sæler – og selvom området ligger lidt syd for deres territorie, sker det ofte at der spottes spækhuggere. Desuden er det forholdsvis almindeligt at se mink, oddere, vaskbjørne, hjorte – og måske grizzlybjørne.


Surf i havkajakker ved Surge Narrows

På grund af den relativt store tidevandsforskel og de mange små kanaler og sunde, findes her rigtig gode muligheder for leg og surf i havkajakker. Mellem høj og lavande – eller visa versa – bygges strømmen op og når nogen steder en hastighed på mere end 10knob (ca. 19km/t) og opnår derved en tilstand som en strømmende elv. Et af disse steder er Surge Narrows tæt ved Discovery Island lodge. Det er et relativt trygt sted at gøre sine første erfaringer med at padle havkajak i et ”tiderace” og selvom strømmen ikke når op på sit højeste mens vi er der, er der rigtig gode muligheder for at øve sig i at mestre et strømfyldt farvand. Der er gode muligheder for at gradbøje sværhedsgraden, så man ikke bliver udfordret over evne.


Krav til deltagere Turen foregår på ekspeditionsbasis, og vi har tidligere gennemført turen.. Vi er underlagt faktorer som vejr,vand, havforhold og Murphy’s lov. Derfor skal man være indstillet på at tage udfordringerne som de kommer.

For et få mest ud af den anbefaler vi at du er på min EPP2 niveau eller tilsvarende. Lige så vigtigt er det at du har erfaring med basis friluftsliv – eller har mod på at få det. Alle deltager på lige fod med basis lejrliv, som klargøring, madlavning, teltning, rengøring og dag-til-dag planlægning.


 

*Prisen inkluderer:


  • Fly fra København til Vancouver t/r inkl. skatter og afgifter
  • Dansk guide og instruktør på turen (Morten Boel Nilsson)
  • Sightseeing i Vancouver
  • Transport med mini-van fra Vancouver til Discovery Island Lodge t/r.
  • 8-dages kajakekspedition i hjertet af British Colombia.
  • 3 overnatninger i Vancouver på vandrehjem
  • 3 overnatninger på Discovery Lodge inkl. forplejning
  • Træning på EPP3+ niveau i strømmende vand og ”tightrace” ved Surge Narrows.
  • 8 dage med kajaktur gennem Discovery Islands, til Desolation Sound t/r.
  • Fuld og rigtig god forplejning på de 8 dages kajaktur
  • Godt udstyr med NDK romany og explorer kajakker, veste, neoprenspraydecks, pagaj og pakposer (5 og 10L).
  • Alt køkkenudstyr til madlavning.
  • Alt lejrudstyr
  • Personligt spise-sæt.
  • MSR 2-mandstelte.
  • Proviant i 10 dage.

  *M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ikke inkluderet:

 • Obligatorisk administrationsgebyr på kr. 100,- der dækker udvidet ansvarsforsikring og bidrag til rejsegarantifond
 • Vi tilbyder GOUDA årsforsikring der inkluderer sygdomsafbestilling og rejseforsikring for dkk 1.180,-
 • Private udgifter
 • Drikkepenge til guider
 • Sovepose +5

Bestil Rejse

Print Friendly