Arktisk dag – en dag med foredrag om Grønland og Arktis: Gratis entre. 21. nov. 2015

Skrevet af Casper Devantier kl i Blog

21. NOVEMBER – NORDATLATISK DAG “EN HYLDEST TIL ARKTIS”


Traditionen tro åbner vi igen i år dørene her på Nordatlantens Brygge, hvor du dagen igennem kan høre historier og foredrag fra den Arktiske verden. Arrangementet er gratis, og du kan i løbet af dagen høre forskellige foredrag, fra Antarktis til Grønland, samt deltage på kulturhistorisk byvandring på Christianshavn, gøre gode handler i Tranhuset, samt snakke med vores rejseeksperter.

Arktisk Dag 21. nov. 2015

Arktisk Dag 21. nov. 2015

Program:

DET ARKTISKE HUS

Foredrag:
11.00-11.50:  Rejseforedrag om Grønland
v/Kasper Trojlsgaard fra Arctic Friend. Grønlandsguide
“Grønland er verdens smukkeste land! Kasper Trojlsgaard har boet og rejst i Grønland de sidste 20 år, og deler ud af tips og turanbefalinger. Hvordan tager man fat på verdens største ø – Grønland som rejsemål, og hvornår rejser man til Grønland? Hvad er den rigtige tur for mig? Alle disse spørgsmål bliver du klogere på når Kasper tager dig med på en rejse fra Syd til Nord. Et foredrag, hvor du bliver klædt godt på til dit Grønlandseventyr.

12.00-12.50: Indlandsis, smeltefloder og moskusokser til tælling
v/Astrid Bonde Klima Biolog og PHD

Drømmer du om at opleve den vilde natur, se smeltefloder på isen og hjælpe med at registrere afsmeltningen på indlandsisen og gletsjere i Grønland? Sidste sommer udviklede vi et nyt rejsekoncept sammen med klimabiolog, Astrid Bonde, der hedder ”Climate-explorer”. I dette foredrag kan du høre om, hvordan du som deltager på en gruppetur i Vestgrønland får stærke naturoplevelser og masser af specifik viden om det fantastiske vildtliv og klimaforandringerne.

Temaet kommer også omkring, hvordan feltarbejdet på en iskerneborelejr foregår, og hvad man kan tolke om fortidens klima i Grønland udfra grumset is og permafrost.

13.00-13.50:  Hvalrosser, sjældne fugle og danske polarforskere ved verdens ende: Beringstrædet
V/Bent Nielsen, ph.d og direktør for Arktisk Institut & Daria M. Schwalbe, ph.d. og post.doc. ved Det Nationalhistoriske Museum

På Tjukotka-halvøen i det nordøstlige Rusland bor mennesker, som lever af fangst på hvaler og hvalrosser eller af rensdyravl. Klimaet er arktisk og dyrelivet er usædvanligt både på land, i havet og i luften. Lyder det interessant? – Så kom til foredrag og hør samtidig om danskeren Vitus Bering, der opdagede Beringstrædet, og om Knud Rasmussen, der i 1924 blev erklæret uønsket af det unge sovjetstyre.

I august 2016 planlægger vi en rejse til dette spændende hjørne af Arktis, og vi kommer kort omkring den planlagte tur på dagen.

14.00-14.50:  Hundeslæde, nordlys og isbjerge
V/Casper Devantier fra Arctic Friend og Grønlandsguide

Drømmer du om uberørte, sneklædte landskaber, vild natur med moskus-okser og rensdyr, enorme isbjerge, indlandsisen, nordlys og selvfølgelig hundeslæde, så kom til dette foredrag, og hør mere om mulighederne for at opleve sneklædte Grønland. Her er noget for enhver smag – uanset om du er til en forlænget weekend, luksustur eller en autentisk 5 dages slædetur med lokale fangere.

15.00-15.50: “Antarktis”
V/ Biolog Troels Jacobsen
Antarktis er et betagende kontinent og rummer en natur rigdom af en anden verden. Troels Jacobsen er ekspeditionsleder for Ocean Wide Expeditions gennem mange år og med sin baggrund som biolog har en stor viden om dyrelivet på disse kanter. Troels er en dygtig fotograf og fortæller, så er du til historier fra verdens ende og en verdensdel som kun de færreste har oplevet, så ta´plads i foredragslokalet når Troels fortæller om sine mange oplevelser i Antarktis.

Guidede vandringer på Christianshavn – start fra Det Arktiske Hus

11.00-12.00: Guidet byvandring på Nordatlantensbrygge mellem de gamle historiske bygninger. V/Nordoskop
14.00-15.00: Guidet byvandring på Nordatlantensbrygge mellem de gamle historiske bygninger. V/Nordoskop

Besøg også vores moskuscamp, ekspeditionsleder fra Ocean Wide Expedition og få en snak om krydstogt i Grønland & Antarktis, Arctic Friends rejseeksperter er klar med gode råd og tips til arktiske rejser.

TRANHUSET

De gamle historiske bygninger der tidligere husede Kongelig Grønlandsk Handel er i dag en moderne butik med brugskunst fra Nordatlanten og delikatesser. Besøg butikken og gør dine julegaveindkøb. På dagen kan du købe sandwich med røget torsk og rejer, samt købe øl brygget på Kvann. I butikken kan du også møde forfatter Benny Stig Nybo, der er forfatter til bogen “Nordatlantiske Spejlbilleder”.

Hvor sker det?

Alle foredrag og aktiviteter finder sted på Nordatlantens Brygge.

Sted: Strandgade 102, 1401 København K
Tid: 11.00-16.00
Pris: Gratis

Der kan købes mad og drikke på dagen.

Snak med vores rejsekonsulenter om rejsen til Grønland

Snak med vores rejsekonsulenter om rejsen til Grønland, Island, Antarktis mv.

Foredrag om klimature, hundeslæde, Antarktisk og meget mere..

Foredrag om klimature, hundeslæde, Antarktisk og meget mere..

 

 

Print Friendly

Trackback fra dette site.